Arhiva vesti 28.03.2017

Musiću još osam meseci

Večernje novosti 27.03.2017
Novosađanin Darijan Musić (28), koji služi kaznu od 35 godina zatvora zbog teškog ubistva dugogodišnje devojke Vladislave Červenko (25), danas je osuđen na još osam meseci zbog nanošenja teških povreda sugrađaninu. NOVOSAĐANIN Darijan Musić… »

Blumberg o žutoj patki, Vučiću i Rusiji

Beta 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić video je u demonstrantima koji protiv korupcije na najvišem nivou protestuju s crtežima žute, gumene patke, "svetsku patkarsku zaveru", piše danas kolumnista američkog informativnog sajta "Blumberg" Leonid… »

Janković: Država ne sme da bude alat u rukama političara

B92 28.03.2017
Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da država, bezbednost i Vojska Srbije (VS) ne smeju biti alat u rukama političara. On je rekao da oni moraju da ostanu isključivo u službi svih građana Srbije. Kako se navodi u saopštenju, Janković… »

Stojanović: Povratak u institucije zbog izgradnje poverenja

Večernje novosti 28.03.2017
Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović je, u razgovoru sa zvaničnikom Stejt departmenta Hojtom Brajanom Jiem, istakao da su srpski predstavnici odlučili da se vrate u prištinske institucije. Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović… »

Na crno radi 30 odsto građana

Danas 28.03.2017
Inspektori za rad utvrdili su da oko 30 odsto radnika radi „na crno“, u trodnevnom nadzoru poslodavaca koji se bave građevinarstvom, trgovinom, ugostiteljstvom, uslugama, proizvodnjom hleba, peciva i kolača, održavanjem i popravkom motornih vozila… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima u evropskim integracijama

EurActiv 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uređuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su 28. marta predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »

Saša Radulović podeno krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića

Nedeljnik 28.03.2017
Radulović je prijavu protiv braće Vučić podneo zbog, kako je navedeno, kontrole narko-tržišta u Srbiji. Saša Radulović je u svojstvu šefa poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije danas Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo… »

Vučić na Kosovu samo za izbore

Novi magazin 28.03.2017
Politički analitičari iz srpske zajednice na Kosovu ocenili su danas da visoki zvaničnici Srbije dolaze na Kosovo uvek pred izbore, dok zvaničnici Srpske liste ocenjuju da je njihova poseta od velike važnosti za Srbe. Premijer i predsednički… »

Pet osoba povređeno u sudaru dva vozila u Rakovici

RTV 28.03.2017
BEOGRAD - U sudaru dva vozila u Rakovici povređeno je večeras pet osoba, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Do saobraćajne nesreće došlo je oko 19.20 u Bulevaru patrijarha Pavla bb. Kako je navedeno, tom prilikom je i jedno vozilo, da bi izbeglo sudar… »

Veterinar ostao bez nagodbe, za gaženje devojčice preti mu 12 godina zatvora

Večernje novosti 28.03.2017
Nastavlja se istraga protiv Aleksandra Živanovića zbog udesa u kojem je poginula Jelena Melović (14). Dogovorio se sa tužilaštvom da robija 46 meseci, ali sud smatrao da kazna nije primerena. ISTRAGA protiv veterinara Aleksandra Živanovića (33)… »