Arhiva vesti 28.03.2017

Darijanu Musiću još osam meseci za nanošenje teških povreda

Radio 021 28.03.2017
Darijan Musić (29) koji u Zabeli služi 35 godina zatvora zbog ubistva Vladislave Červenko, juče je u Osnovnom sudu osuđen na osam meseci zatvora za nanošenje povreda S.M. u februaru 2012. godine u Novom Sadu. Istovremeno, on i Radomir Babin iz Novog… »

Blumberg: Vučić je video "svetsku patkarsku zaveru"

B92 28.03.2017
Aleksandar Vučić je video u demonstrantima koji protiv korupcije na najvišem nivou protestuju s crtežima žute, gumene patke, "svetsku patkarsku zaveru". To piše kolumnista američkog informativnog sajta "Blumberg" Leonid Beršidski. U članku pod… »

Janković: Vojska Srbije ne sme biti alat u rukama politike

RTS 28.03.2017
Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da država, bezbednost i Vojska Srbije ne smeju biti alat u rukama političara, već da moraju da ostanu isključivo u službi svih građana Srbije. U saopštenju je navedeno da je Janković na sastanku sa… »

Stojanović:Povratak u prištinske institucije zbog poverenja

RTV 28.03.2017
PRIŠTINA - Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović danas je, u razgovoru sa zvaničnikom Stejt departmenta Hojtom Brajanom Jiem, istakao da su srpski predstavnici odlučili da se vrate u prištinske institucije jer žele da izgrade odnose… »

Kod polovine poslodavaca radi se "na crno"

B92 28.03.2017
Beograd -- U trodnevnim nadzorima koje je Inspektorat za rad sproveo, otkriveno je da oko 30 odsto zatečenih radnika radi "na crno". Nadzor je sproveden kod poslodavaca koji se bave građevinarstvom, trgovinom, ugostiteljstvom, uslugama, proizvodnjom… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima o evrointegracijama

Novi magazin 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uređuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su danas predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »

Radulović podneo krivičnu prijavu protiv braće Vučić: Pogledajte kakve je teške optužbe izneo

Pravda 28.03.2017
Lider Dosta je bilo Saša Radulović podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv premijera Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja. Radulović je prijavu protiv braće Vučić podneo zbog, kako je naveo, kontrole… »

Vučić na Kosovu samo za izbore

Novi magazin 28.03.2017
Politički analitičari iz srpske zajednice na Kosovu ocenili su danas da visoki zvaničnici Srbije dolaze na Kosovo uvek pred izbore, dok zvaničnici Srpske liste ocenjuju da je njihova poseta od velike važnosti za Srbe. Premijer i predsednički… »

Pet osoba povređeno u sudaru na Rakovičkom putu u Beogradu

Novi magazin 28.03.2017
Pet osoba večeras je povređeno u saobraćajnoj nesreći na Rakovičkom putu u Beogradu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije. Sudar dva vozila se dogodio u 19.20 a treći automobil je, da bi izbegao ta vozila, udario… »

Veterinar ostao bez nagodbe, za gaženje devojčice preti mu 12 godina zatvora

Večernje novosti 28.03.2017
Nastavlja se istraga protiv Aleksandra Živanovića zbog udesa u kojem je poginula Jelena Melović (14). Dogovorio se sa tužilaštvom da robija 46 meseci, ali sud smatrao da kazna nije primerena. ISTRAGA protiv veterinara Aleksandra Živanovića (33)… »