Arhiva vesti 28.03.2017

"Uspešan premijer ne bi prelazio na manje važnu funkciju"

B92 28.03.2017
Niš -- Uspešan premijer ne bi prelazio na manje važnu funkciju, rekao je u Nišu predsedniči kandidat i lider SRS Vojislav Šešelj. On je na predizbornom mitingu na Trgu kralja Milana okupljenim građanima rekao da se situacija u Srbiji nije… »

Predsednik UEFA u petak u Srbiji

Beta 28.03.2017
Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin u petak će posetiti Fudbalski savez Srbije, saopšteno je danas. Čeferin u posetu Srbiji dolazi na poziv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze. U društvu Čeferina biće i… »

Šimanovci: Otvoren logistički centar za distribuciju lekova

RTV 28.03.2017
ŠIMANOVCI - Nemačka kompanija "Feniks Grupa" (Phoenix Group) otvorila je danas u industrijskoj zoni u Šimanovcima logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar te vodeće evropske… »

Anđiću medalja časti-srebrni ešalon francuske policije

RTV 28.03.2017
Beograd - Pripadniku MUP-a Srbije Milošu Anđiću danas je u ambasadi Francuske uručena medalja časti - srebrni ešalon francuske nacionalne policije, saopštio je MUP. "Ova medalja predstavlja veliko priznanje za sve pripadnike Ministarstva koji se… »

Lavrov: Rusija nema teritorijalnih pretenzija prema susedima

Politika 28.03.2017
MOSKVA– Rusija je mirnodopska država i nema teritorijalne pretenzije prema susedima, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov. „Zainteresovani smo da nas okružuju napredne zemlje, zemlje sa kojima bismo uspostavljali… »

Švajcarci pomažu u energetskoj efikasnosti

RTV 28.03.2017
BEOGRAD - Ministar energetike Aleksandar Antić i predstavnici četiri opštine i grada potpisali su danas sa ambasadorom Švajcarske Filipom Geom sporazum kojim vlada te države donira 8,89 miliona franaka za projekat energetske efikasnosti javnih… »

Ciklon Debi stigao do Australije, surfere ne zanima /VIDEO

B92 28.03.2017
Snažan ciklon Debi prošao je severnu australijsku obalu i napravio izvesnu materijalnu štetu, a povređen je jedan muškarac, na koga se srušio zid kuće. On je prebačen u bolnicu, ali nije poznato u kakvom se stanju nalazi, prenose agencije. Kako se… »

Vučić: Nisam obavešten o uslovljavanju posete Kosovu

Danas 28.03.2017
Predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je da nije zvanično obavešten o navodnim uslovljavanjima njegove posete Kosovu. Odgovarajući na pitanje da li su mu kosovske vlasti uslovile da 29. marta ide na Kosovo i obiđe Leposavić, Vučić je… »

Evropski pokreti: Neophodno učešće EU na Balkanu

Danas 28.03.2017
Zaoštrena retorika, mogućnost sukoba u zemljama Zapadnog Balkana ugrožavaju odnose u regionu i proces evropskih integracija, a uticaj trećih strana na region usled manjeg prisustva Evropske unije, kao i erupcije istorijskih tenzija, dovode u opasnost… »

Dveri: Obradović u zgradi opštine Pećinci čeka lokalne funkcionere

Beta 28.03.2017
Lider Dveri Boško Obradović i poslanici tog pokreta danas su pokušali nadležnima u opštini Pećinci da uruče zahtev da se Dragana Milićević vrati na posao u lokalnom Domu zdravlja u kome je, kako tvrde, dobila otkaz iz političkih razloga. Pošto… »