Arhiva vesti 28.03.2017

Srbija isporučila Rusiji muškarca optuženog za ekstremizam

Večernje novosti 28.03.2017
Srbija je isporučila Rusiji Timura Emirbekova, optuženog za učešće u paravojnim jedinicama, objavilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova. MOSKVA - Srbija je isporučila Rusiji Timura Emirbekova, optuženog za učešće u paravojnim jedinicama… »

Rusi sprovode osvetu nakon sankcija: Do viđenja

B92 28.03.2017
Moskva -- Najveća banka u Rusiji, Sberbank, saopštila je da prodaje svoju filijalu u Ukrajini zbog sankcija ukrajinskih vlasti. Bankarski gigant pod kontrolom ruske države naveo je da je potpisao ugovor o prodaji s konzorcijumom investitora u kojem se… »

"Zrenjanin nema vodu za piće, a BG dobija muzičku fontanu"

B92 28.03.2017
Beograd -- Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je nedopustvo da u Srbiji postoje građani drugog reda. Kako kaže, Zrenjanin koji ima 130.000 stanovnika nema pijaću vodu dok se u Beogradu pravi muzička fontana. Čanak je… »

Haško tužilaštvo traži 220 godina zatvora za Prlića i ostale

RTV 28.03.2017
HAG - Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas od Žalbenog veća tog suda da šestorici bivših visokih funkcionera samozvane hrvatske republike Herceg-Bosna i Hrvatskog veća odbrane (HVO) izrekne dvostruko veće kazne i pravosnažno ih osudi… »

Nemački ministar: Ne dozvoljavamo tursko špijuniranje!

Vesti online 28.03.2017
Ministar unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Donja Saksonija Boris Pistorijus optužio je u utorak Tursku za "neprihvatljivo i neopravdano" špijuniranje pristalica propovednika Fetulaha Gulena koji žive u Nemačkoj. Pistorijus je rekao da Ankara… »

Stamatović: Opozicija zajedno da spreči neregularnosti!

Pravda 28.03.2017
Kandidat za predsednika Milan Stamatović pozvao je opozicione kandidate na zajednički nastup u cilju sprečavanja neregularnosti izbora. Ocenjujući da su predstojeći izbori "najneregularniji izbori u Srbiji od 1990. godine do danas", Stamatović je u… »

Prosečna plata programera u Srbiji 210 hiljada dinara

Blic 28.03.2017
Prosečna plata isplaćena u Srbiji prošlog meseca bila je 46.990 dinara ili 379 evra, a zaradu veću od prosečne imaju zaposleni u osam delatnosti, pri čemu najvišu primaju programeri. Kako je objavio novosadski "Dnevnik", daleko najveću prosečnu… »

U Šapcu se otvara pogon italijanske kompanije Pasubio

Gde investirati 28.03.2017
Italijanska kompanija Pasubio otvara pogon u Šapcu, gde će za izradu kožnih sedišta za luksuzne automobile zaposliti 500 Šapčana, a klijenti, za koje ova kompanija radi su Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW i Bentley. Kompanije Pasubio… »

Dodik u julu sa Putinom

Sputnik 28.03.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će biti u prilici da u julu razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. „Mislim da je to deo redovne komunikacije koja daje rezultate. Sastajemo se i sa mnogim drugim zvaničnicima… »

Dosad oduzeli 95 kombi vozila

Večernje novosti 28.03.2017
Inspektori za mesec i po od početka primene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju obavili 310 kontrola. OD početka primene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, pre mesec i po dana, iz saobraćaja je isključeno 95 kombi vozila. U… »