Arhiva vesti 29.06.2018

Drugi čovek Vatikana sutra u Beogradu razgovara sa srpskim državnim vrhom: Dolazak pape u Srbiju nikad izvesniji?

Srbija danas 29.06.2018
Kardinal se sastaje i sa patrijarhom Irinejom. Državni sekretar Vatikana Pjetro Parolin sutra će prvi put posetiti Srbiju. Kardinala Parolina će ugostiti predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić… »

Radmila Nešić, novopostavljeni koordinator za romska pitanja: Do kraja godine dobićemo Lokalni akcioni plan za Rome

Plus online 29.06.2018
Na konkurs Grada Pirota namenjen udruženjema gradjana i nevladinim organizacijama, UG “Ternipe” konkurisalo je projektom koji podrazumeva kreiranje i sprovodjenje javnih mera i politika za unapredjenje položaja Roma i Romkinja u Pirotu. Projektom… »

Lovernj u Fenerbahčeu

Vesti online 29.06.2018
Nekadašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj posle tri sezone provedene u NBA ligi vratio se u Evropu i potpisao ugovor sa Fenerbahčeom. Interesovanje za Lovernja pokazali su još CSKA i Barselona, ali je klub iz Istanbula bio najbrži i najkonkretniji… »

Olujno nevreme i bujice, u Subotici povređena jedna osoba, evakuacija u Stepojevcu

RTV 29.06.2018
SUBOTICA, BEOGRAD, NOVI SAD - Jako nevreme zahvatilo je po podne celu Srbiju i većinu vojvođanskih mesta. U Novom Sadu, na više punktova, ogromne količine vode stvorile su pravi kolaps u saobraćaju. Plivale su tablice i drugi pootpadali delovi… »

Čadež: Preporuke privrede za konkurentniji region

RTS 29.06.2018
U Podgorici su privredne komore zapadnobalkanske šestorke donele Deklaraciju sa preporukama vladama i Evropskoj komisiji da se konkretnije posvete i zajedno rade na sprovođenju Akcionog plana za region, da bi privreda bila konkurentnija i lakše… »

"Otadžbina": Odgovor na medijsku hajku na narodnog poslanika Slavišu Ristića

Vesti online 29.06.2018
Neviđena medijska hajka režimskih medija i čelnika SNS na Narodnog poslanika Slavišu Ristića i predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" ima za cilj da se velikom larmom i galamom prekrije sadržaj pisma Srba sa Kosova i… »

Završena 18. sednica Skupštine grada

RT Kragujevac 29.06.2018
Odbornici Skupštine grada Kragujevca usvojili su u prepodnevnom delu sednice Predlog odluke o oslobađanju investitora plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljista za stambene zgrade za kolektivno stanovanje sa stanovima za pripadnike snaga… »

Terapija za šestoro dece obolele od spinalne mišićne atrofije

RTV 29.06.2018
BEOGRAD - Odobrena je savremena terapija za još šestoro dece obolele od spinalne mišićne atrofije (SMA), tako da se o trošku države sada leči 17 mališana obolelih od te teške bolesti. Lečenje je odobrila Komisija za lečenje urođenih bolesti… »

Matić: Veće pokazuje nameru da oslobodi optužene za ubistvo Ćuruvije

Vesti online 29.06.2018
Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić rekao je da ima utisak da sudsko veće želi da oslobodi optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije. On je za Cenzolovku rekao da ima snažan utisak da je sudsko veće vodilo postupak kao da… »

Osumnjičen za zloupotrebu i falsifikovanje platnih kartica

RTV 29.06.2018
INĐIJA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg mladića iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba i falsifikovanje platnih kartica. Sumnja se… »