Arhiva vesti 29.06.2018

Drugi čovek Vatikana u nedelju u Novom Sadu

Radio 021 29.06.2018
Državni sekretar Vatikana, kardinal Pjetro Parolin, u subotu će, po prvi put, posetiti Srbiju, piše "Politika". Kako navodi list, Parolina će, po dolasku, primiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih… »

Radmila Nešić, novopostavljeni koordinator za romska pitanja: Do kraja godine dobićemo Lokalni akcioni plan za Rome

Plus online 29.06.2018
Na konkurs Grada Pirota namenjen udruženjema gradjana i nevladinim organizacijama, UG “Ternipe” konkurisalo je projektom koji podrazumeva kreiranje i sprovodjenje javnih mera i politika za unapredjenje položaja Roma i Romkinja u Pirotu. Projektom… »

Lovernj stiže u Fener!

Mozzart sport 29.06.2018
Bivši kapiten Partizana postigao dogovor sa istanbulskim velikanom. Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj karijeru će nastaviti u turskom šampiona Fenerbahčeu, objavio je ugledni američki novinar Adrijan Vojnarovski. Francuski košarkaš odlučio… »

Olujno nevreme i bujice, u Subotici povređena jedna osoba, evakuacija u Stepojevcu

RTV 29.06.2018
SUBOTICA, BEOGRAD, NOVI SAD - Jako nevreme zahvatilo je po podne celu Srbiju i većinu vojvođanskih mesta. U Novom Sadu, na više punktova, ogromne količine vode stvorile su pravi kolaps u saobraćaju. Plivale su tablice i drugi pootpadali delovi… »

Čadež: Regionalne privedne komore da rade na povećanju konkurentnosti

Nova ekonomija 29.06.2018
Upravni odbor (UO) "Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke" je danas u Podgorici ukazao na nedostatak napretka u regionalnim ekonomskim integracijama koji bi doneo opipljivu korist preduzećima. Komorski forum osnovan 2017. godine u… »

"Otadžbina": Odgovor na medijsku hajku na narodnog poslanika Slavišu Ristića

Vesti online 29.06.2018
Neviđena medijska hajka režimskih medija i čelnika SNS na Narodnog poslanika Slavišu Ristića i predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" ima za cilj da se velikom larmom i galamom prekrije sadržaj pisma Srba sa Kosova i… »

Grad oslobodio državu od plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju jeftinih stanova

InfoKG 29.06.2018
Lokalna samouprava oslobodila je investitora, odnosno Republiku Srbiju ili privredno društvo koje država osniva, od plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenih zgrada za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom… »

Nova Nada za još 6 mališana: Odobrena savremena terapija za obolele od spinalne mišićne atrofije

Kurir 29.06.2018
Odobrena je savremena terapija za još šestoro dece obolele od spinalne mišićne atrofije (SMA) i to za pacijente koji se nalaze na respiratorima. Lečenje je odobrila Komisija za lečenje urođenih bolesti metabolizma Republičkog fonda za zdravstveno… »

Matić: Namera da se oslobode optuženi

Danas 29.06.2018
Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić izjavio je da sudsko veće koje sudi u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije pojedinim odlukama pokazuje jasnu nameru da oslobodi optužene. „Imam snažan utisak da je ovo sudsko… »

Osumnjičen za zloupotrebu i falsifikovanje platnih kartica

RTV 29.06.2018
INĐIJA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg mladića iz Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba i falsifikovanje platnih kartica. Sumnja se… »