Arhiva vesti 29.06.2018

Krkobabić pozvao zadrugare u Nišu da konkurišu za pomoć države

Niške vesti 29.06.2018
Krkobabić je istakao da je namera Vlade Srbije da tim sredstvima pomogne osnivanje i razvoj 60 do 70 zadruga. „Očekujemo osnivanje novih povrtarskih, voćarskih, pčelarskih, složenih zadruga. Novac će biti odobren za nabavku osnovnog stada… »

Video: Mađarska vojska kupuje 20 Airbusovih helikoptera

Al Jazeera 29.06.2018
Airbus grupa objavila da je Mađarska naručila 20 vojnih helikoptera H145M, opremljeni inovativnim HForce oružanim sistemom. Izvor: [Airbus Helicopters/YouTube] Mađarska vojska će kupiti 20 novih helikoptera, saopćilo je Ministarstvo odbrane… »

Stoltenberg: Pozivnica Makedoniji za NATO za dve nedelje

Slobodna Evropa 29.06.2018
Za dve nedelje će NATO savez izdati pozivnicu za makedonsko članstvo u alijansi, ali zemlja neće postati punopravna članica dok se ne okončaju sve unutrašnje procedure, uključujući i promenu Ustava, poručio je generalni sekretar NATO, Jens… »

Broj građevinskih dozvola povećan za 14,4 odsto

Gde investirati 29.06.2018
U Srbiji ima više od 28.000 aktivnih gradilišta, a broj izdatih građevinskih dozvola povećan je za 14,4 odsto u prvom kvartalu ove godine u odnosu na prošlu. To je istakla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u… »

Apple patentirao transfer podataka udaranjem iPhone-a o iPhone

Benchmark 29.06.2018
Ukoliko želite da prebacujete fajlove sa jednog iPhone-a na drugi, postoje različiti načini da se to uradi. Na primer, moguće je koristiti iMessage, podeliti Dropbox link, poslati fajl preko WhatsAppa, iskoristiti Google Drive ili Apple-ov sopstveni… »

Pristižu poruke posvećene bunjevčeviću: FSS, Vojvodina…

Hot sport 29.06.2018
Goran Bunjevčević je ostavio velikog traga u srpskom fudbalu i kao fudbaler i kao funkcioner, a od njega su se oprostili i Fudbalski savez Srbije, u kom je imao funkciju direktora reprezentacije, kao i novosadska Vojvodina. – Sportski direktor… »

Muškarac izboden nožem u Beogradu

RTS 29.06.2018
U toku noći u Beogradu jedan muškarac je izboden nožem, a dogodile su se i dve saobraćajne nezgode. Muškarac starosti 45 godina ušao je oko 21.20 časova u policijsku stanicu u Savskoj ulici sa ubodnom ranom od noža, nakon čega je pozvana Hitna… »

Mihajlović: Da se ne brukamo ni pred precima, ni pred decom

Danas 28.06.2018
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da onaj ko je na Vidovdan spreman da na Kosovu traži izdajnike među Srbima i da ih deli i svađa ne misli dobro ni Srbima, ni Srbiji, a najmanje Kosovu. Zato se baš na Vidovdan vidi kakav je… »

Dok Beograd "sprema dolare", kosovska ambasadorka... (FOTO)

Vesti online 29.06.2018
Kosovska ambasadorka u SAD Vljora Čitaku objavila je fotografiju sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. Pata kënaqësinë që ta takoj Sekretarin e shtetit Mike Pompeo. Sekretari Pompeo e njeh shumë mirë Kosovën dhe ne jemi me fat që… »

Đukanović: Niko i ništa nas neće skrenuti sa evropskog puta

Glas Amerike 29.06.2018
Predsjednik Milo Đukanović, sa konferencije “Regionalna konvencija o EU integracijama Zapadnog Balkana", poručio je da Crnu Goru niko i ništa neće skrenuti sa puta evropskih integracija. Predsjednik države kaže da su primjetne namjere u stvaranju… »