Arhiva vesti 29.06.2018

Predstavnici Kragujevca u kineskom Sijanu

RT Kragujevac 29.06.2018
Kineski grad Sijan domaćin je okruglog stola čiji je cilj povezivanje i uspostavljanje saradnje između gradova na putu svile. Pored predstavnika lokalnih samouprava iz Kirgistana, Malezije, Francuske, Nepala, Tajlanda, Turske i Grčke, Srbiju… »

Usvojen rebalans budžeta; "Grad nikome ništa ne duguje"

B92 29.06.2018
Skupština grada Beograda usvojila je rebalans budžeta, kojim su planirana ukupna sredstva u iznosu od 103,28 milijardi dinara. To je za 25,14 miliona dinara više u odnosu na sredstva planirana budžetom za ovu godinu, pojasnio je zamenik… »

Delegacija iz Pekinga u poseti Kragujevcu

Ritam grada Kg 29.06.2018
U Kragujevcu danas boravi delegacija opštine Sičeng kineskog grada Pekinga, koju predvodi Lu Yingchuan, sekretar Komiteta Komunističke partije Kine ove pekinške opštine. Direktora Komisije za kulturu, Sun Jinsong, direktora Kancelarije za… »

Vozač kamiona krijumčario robu vrednu skoro milion i po dinara

Jugmedia 29.06.2018
Carinici su u saradnji sa policijom na Terminalu Gradina, zaplenili veliku količinu neprijavljene robe, vredne gotovo 1,5 miliona dinara. U skrivenom tovaru bilo je najviše torbi, parfema, odeće, galanterije i baterija, a za deo krijumčarene robe se… »

"Moj uslov za Starbaks bio da budu i na ćirilici"

B92 29.06.2018
Beograd -- Skupština grada će na današnjoj sednici doneti prvu konkretnu odluku u cilju zaštite i promovisanja ćirilice, koja će se odnositi na firme. "Pred odbornicima će se naći odluka prema kojoj će Grad Beograd svim pravnim i fizičkim licima… »

Bitka za ćirilicu: Popusti za firme koje...

Mondo 29.06.2018
Država je još prošle godine najavila niz mera za očuvanje srpskog pisma. Predviđene su i kazne za kršenje odredbi o službenoj upotrebi jezika i pisma, ali i poreske olakšice. U Beogradu danas usvojena jedna od mera. Foto: Mondo/Goran Sivački… »

Gorbačov: Sastanak Putin-Tramp mogao bi postati istorijski

Blic 28.06.2018
Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov smatra da bi predstojeći sastanak predsednika SAD i Rusije mogao postati istorijski događaj. Gorbačov je rekao da bi, ukoliko Vladimir Putin i Donald Tramp načine korake ka saradnji, njihov susret bi mogao… »

Beograd: Svi odbornici za jednokratnu pomoć od 30.000 dinara za treće dete

Beta 29.06.2018
Skupština grada Beograda danas je jednoglasno donela odluku da žena koja rodi treće dete od grada dobije 30.000 dinara. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je od početka godine 6.388 žena dobilo pomoć grada i… »

Kina otvorila svoje tržište za kompanije iz EU-a i SAD-a

Gde investirati 29.06.2018
Kina je u četvrtak uveče, nastavljajući da otvara svoje tržište, objavila dugo očekivana ublažavanja ograničenja za strana ulaganja u ključnim sektorima poput bankarstva, poljoprivrede, automobilske i teške industrije. Nacionalna komisija za… »

Amazon širi poslovanje, kupuje farmaceutsku startap kompaniju

Nova ekonomija 29.06.2018
Posle dve najave svojih poslovnih poteza Amazon je bukvalno izbrisao milijarde tržišne vrednosti i to čak osam kompanija. Čak i nagoveštaj giganta elektronske trgovine da bi mogao da preuzme novu industriju, može da izazove povlačenje investitora i… »