Arhiva vesti 29.06.2018

Od 1. jula akcize na cigarete porašće za još 1,5 dinar

Kamatica 29.06.2018
Akcize na duvan od 1. jula porašće za još 1,5 dinar po pakli, što je drugo povećanje u ovoj godini prema akciznom kalendaru Ministarstva finansija. Iako su nakon rasta akciza u januaru mesec dana kasnije pojedine cigarete poskupele i za 10 dinara po… »

Potpisan sporazum sa 10 opština u vezi sa inkluzijom Roma

B92 29.06.2018
Beograd -- Sporazum u okviru programa IPA 2016 "Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma'', potpisan je danas. On će se sprovoditi u 10 novoizabranih opština: Lebane, Vršac, Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Pirot… »

Gde je sve služenje vojnog roka obavezno

BBC News 29.06.2018
U mnogim zemljama mladi moraju da služe vojsku. U Srbiji se sve češće čuju zahtevi za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, a i Francuska je najavila korake u tom pravcu. U Francuskoj će svi šesnaestogodišnjaci morati da provedu mesec dana… »

Usvojen rebalans: U gradskoj kasi gotovo 28 milijardi RSD

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: Gradski budžet nakon rebalansa, koji je Skupština grada usvojila većinom glasova, iznosi rekordnih 27,87 milijardi dinara i veći je 13,9 odsto od dosadašnjeg, dok će JKP „Stan“ izlaz iz krize pronaći u javno-privatnom partnerstvu s… »

Lebron Džejms napušta Klivlend

Beta 29.06.2018
 Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms neće aktivirati poslednju godinu ugovora u tom klubu, pa će od 1. jula postati slobodan igrač, preneli su danas američki mediji. Kako su preneli Ju-Es-Ej Tudej (USA Today) i I-Es-Pi-En (ESPN), Džejms će biti… »

Skandal: Himlerova kćerka nacista radila za BND

Mondo 29.06.2018
Gudrun Burvic, kćerka Hajnriha Himlera, radila je za nemačku obaveštajnu službu BND od 1961. do 1963. godine, potvrdila je ta agencija. Foto: Youtube/Screenshot/Dicegirl72 Burvic, kćerka arhitekte Holokausta i sama nacista do smrti, bila je zaposlena… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Beta 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Vučić pokrovitelj jubileja "Radničkog": Hvala Dušanu Ivkoviću i predstavnicima kluba na velikoj časti

Blic 29.06.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Sportskog društva "Radnički", sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. On je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj… »

EU produžila ekonomske sankcije Rusiji za šest mjeseci

Al Jazeera 29.06.2018
Odluka lidera Evropske unije donesena na samitu u Briselu bit će zvanično potvrđena u narednih nekoliko dana. Lideri članica Evropske unije donijeli su odluku o produženju ekonomskih sankcija Rusiji, kazao je za agenciju Tass jedan od članova u… »

Narkotike od jeseni proteruju iz škola

Večernje novosti 29.06.2018
Sledeće nedelje formiranje specijalnih timova za prevenciju narkomanije među školskom decom. FORMIRANjE timova za borbu protiv narkomanije počeće već sledeće nedelje, potvrđeno je "Novostima" u Ministarstvu zdravlja. Ovu inicijativu pokrenuo je… »