Arhiva vesti 29.06.2018

Od 1. jula akcize na cigarete porašće za još 1,5 dinar

Kamatica 29.06.2018
Akcize na duvan od 1. jula porašće za još 1,5 dinar po pakli, što je drugo povećanje u ovoj godini prema akciznom kalendaru Ministarstva finansija. Iako su nakon rasta akciza u januaru mesec dana kasnije pojedine cigarete poskupele i za 10 dinara po… »

Potpisan sporazum sa 10 opština u vezi sa inkluzijom Roma

B92 29.06.2018
Beograd -- Sporazum u okviru programa IPA 2016 "Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma'', potpisan je danas. On će se sprovoditi u 10 novoizabranih opština: Lebane, Vršac, Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Pirot… »

Gde je sve služenje vojnog roka obavezno

BBC News 29.06.2018
U mnogim zemljama mladi moraju da služe vojsku. U Srbiji se sve češće čuju zahtevi za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, a i Francuska je najavila korake u tom pravcu. U Francuskoj će svi šesnaestogodišnjaci morati da provedu mesec dana… »

Usvojen rebalans: U gradskoj kasi gotovo 28 milijardi RSD

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: Gradski budžet nakon rebalansa, koji je Skupština grada usvojila većinom glasova, iznosi rekordnih 27,87 milijardi dinara i veći je 13,9 odsto od dosadašnjeg, dok će JKP „Stan“ izlaz iz krize pronaći u javno-privatnom partnerstvu s… »

Lebron odlučio - definitivno je slobodan igrač

Mondo 29.06.2018
Džejms je treći put obavestio Klivlend da je "slobodan agent". Da li će otići i i gde? Lebron Džejms (33 godine, 203 centimetra) neće "aktivirati" sledeću godinu ugovora, prema kojem bi u Klivlendu zaradio 35,6 miliona dolara. "The King" je… »

Ćerka najozloglašenijeg naciste radila za tajnu službu Nemačke

Radio 021 29.06.2018
Nemačka spoljna obaveštajna agencija BND potvrdila je da je ćerka jednog od vodećih nacista, komandanta SS-a Hajnriha Himlera, radila za tu službu kao sekretarica početkom 60-ih godna. Iz BND-a su za list Bild saopštili da je Gudrund Burvic-Himler… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Beta 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Vučić sa SD Radnički o stogodišnjici ovog društva

Danas 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. On je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

EU produžila ekonomske sankcije Rusiji za šest mjeseci

Al Jazeera 29.06.2018
Odluka lidera Evropske unije donesena na samitu u Briselu bit će zvanično potvrđena u narednih nekoliko dana. Lideri članica Evropske unije donijeli su odluku o produženju ekonomskih sankcija Rusiji, kazao je za agenciju Tass jedan od članova u… »

Udružuju se psiholozi, policajci, tužioci: Novosti: Sledeće nedelje formiranje timova u školama protiv narkomanije

Blic 29.06.2018
Formiranje timova za borbu protiv narklomanije počeće već sledeće nedelje, potvrđeno je "Večernjim novostima" u Ministarstvu zdravlja. Timovi će od septembra posećivati škole i biće sastavljeni od iskusnih psihologa, psihijatara, policajaca i… »