Arhiva vesti 29.06.2018

Od 1. jula veće akcize na duvan

Gde investirati 29.06.2018
Akcize na duvan od 1. jula porašće za još 1,5 dinar po pakli, što je drugo povećanje u ovoj godini prema akciznom kalendaru Ministarstva finansija. Iako su nakon rasta akciza u januaru mesec dana kasnije pojedine cigarete poskupele i za 10 dinara po… »

Potpisan sporazum sa 10 opština u vezi sa inkluzijom Roma

B92 29.06.2018
Beograd -- Sporazum u okviru programa IPA 2016 "Podrška EU inkluziji Roma - Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma'', potpisan je danas. On će se sprovoditi u 10 novoizabranih opština: Lebane, Vršac, Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Pirot… »

Gde je sve služenje vojnog roka obavezno

BBC News 29.06.2018
U mnogim zemljama mladi moraju da služe vojsku. U Srbiji se sve češće čuju zahtevi za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, a i Francuska je najavila korake u tom pravcu. U Francuskoj će svi šesnaestogodišnjaci morati da provedu mesec dana… »

Rebalansom budžeta Novi Sad preraspodeljuje tri milijarde dinara

Radio 021 29.06.2018
Novosadski odbornici izglasali su rebalans budžeta kojim stanje u gradskoj kasi dostiže rekordnih gotovo 28 milijardi dinara. Preraspodeljuje se nešto više od tri milijarde dinara, a više od trećine celokupnog budžeta trebalo bi da bude utrošeno… »

Lebron Džejms napušta Klivlend

Beta 29.06.2018
 Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms neće aktivirati poslednju godinu ugovora u tom klubu, pa će od 1. jula postati slobodan igrač, preneli su danas američki mediji. Kako su preneli Ju-Es-Ej Tudej (USA Today) i I-Es-Pi-En (ESPN), Džejms će biti… »

Ćerka najozloglašenijeg naciste radila za tajnu službu Nemačke

Radio 021 29.06.2018
Nemačka spoljna obaveštajna agencija BND potvrdila je da je ćerka jednog od vodećih nacista, komandanta SS-a Hajnriha Himlera, radila za tu službu kao sekretarica početkom 60-ih godna. Iz BND-a su za list Bild saopštili da je Gudrund Burvic-Himler… »

Brnabić: Mladi treba da nas nateraju da budemo politički pametniji

Kurir 29.06.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da mladi u regionu Zapadnog Balkana treba da izvrše pritisak na političke lidere, kako bi oni bili politički pametniji i aktivniji, jer će to doneti "velike stvari". "Ako budemo politički pametni i ako… »

Vučić pokrovitelj proslave 100 godina osnivanja SD Radnički

Politika 29.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Sportskog društva Radnički sa kojima je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva. Vučić je prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja… »

EU i SAD produžile sankcije protiv Rusije

Glas Amerike 29.06.2018
Evropski lideri složili su se da produže sankcije protiv Rusije zbog aneksije ukrajinskog poluostrva Krim iz 2014. godine. Lideri EU rekli su u zajedinčkoj izjavi u petak da su sankcije produžene za još šest meseci. Odluka je doneta na samitu lidera… »

Narkotike od jeseni proteruju iz škola

Večernje novosti 29.06.2018
Sledeće nedelje formiranje specijalnih timova za prevenciju narkomanije među školskom decom. FORMIRANjE timova za borbu protiv narkomanije počeće već sledeće nedelje, potvrđeno je "Novostima" u Ministarstvu zdravlja. Ovu inicijativu pokrenuo je… »