Arhiva vesti 29.06.2018

Glumac Brajan Koks dobitnik nagrade Aleksandar Lifka

RTV 29.06.2018
PALIĆ - Nagradu "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu, pored velikana Radeta Šerbedžije, ove godine će primiti cenjeni evropski i holivudski glumac Brajan Koks (Brian Cox). Koks je… »

Sukobi Izraelaca i Palestinaca tokom protesta u Gazi

RTV 29.06.2018
GAZA - Izraelske snage ubile su danas dva Palestinca, među kojima 14-godišnjeg dečaka, i ranile 415 ljudi vatrom iz automatskog oružja i suzavcem tokom protesta Palestinaca duž granice Gaze, saopštili su zdravstveni zvaničnici u Gazi. Kako navode… »

Ujedno dijagnoza I lečenje: "Dedinje" dobilo modernu angio-salu

Večernje novosti 29.06.2018
Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dobio najmoderniju angio-salu. Milovan Bojić: Ovo je najmoćniji dijagnostički centar u regionu. NAJSAVREMENIJA angio-sala u regionu otvorena je u petak u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"… »

Uhapšena glumica Suzan Sarandon na protestu protiv Trampa

N1 Info 29.06.2018
Glumica Suzan Sarandon uhapšena je nakon protesta protiv migracione politike Donalda Trampa, javljaju američki mediji. Sarandon je uhapšena sa još 574 žene koje su protestovale protiv Trampove politike prema imigrantima, a tokom protesta su… »

Set zakona o građevinarstvu nije zaustavio bespravnu gradnju

Radio 021 29.06.2018
Iako je nakon usvajanja seta urbanističkih zakona krajem 2015. godine bilo najavljeno da će se divljoj gradnji i nelegalnim objektima zauvek stati na put, Srbija je sve dalje od tog cilja jer neobeležena gradilišta i zgrade bez dozvole niču kao… »

Vlada Srbije obeležava godinu dana rada 5. jula u Subotici

N1 Info 29.06.2018
Godinu dana rada Vlade Srbije na čelu sa predsednicom Anom Brnabić biće obeleženo u četvrtak, 5. jula, u Subotici, potvrđeno je agenciji Beta u Kabinetu premijerke. Premijerka i članovi Vlade boraviće ceo dan u Subotici. Skupština Srbije izabrala… »

Italijanske luke biće celog leta zatvorene za migrante

N1 Info 29.06.2018
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da će "celog leta" biti zatvorene italijanske luke za brodove nevladinih organizacija koje spasavaju migrante na Sredozmenom moru. "Te nevladine organizacije će Italiju videti samo na… »

Osnovana Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji

Danas 29.06.2018
Ambasada Francuske u Beogradu saopštila je danas da je u Beogradu osnovana Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji. Osnivanje te grupe najavljeno je krajem marta na zatvaranju Meseca frankofonije u Srbiji, nekoliko dana pre nego što će Srbija uputiti… »

Oglasila se uprava aerodroma zbog "pretnji eksplozivom"

B92 29.06.2018
Moskva -- Moskovski aerodrom Domodedovo saopštio je da ne postoji pretnja, nakon provere muškarca koji je lažno tvrdio da ima eksplozivnu napravu. Muškarac je ovo tvrdio prilikom prolaska kroz bezbednosnu kontrolu, navode iz aerodroma i isticu da je… »

Krkobabić: Ravnomerni regionalni razvoj - prvorazredna nacionalna misija (VIDEO)

Beta 29.06.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da je ravnomerni regionalni razvoj "prvorazredna nacionalna misija" i dodao da očekuje da će Vlada Srbije "tu bitku dobiti". On je kazao da je novi kvalitet aktuelne Vlade… »