Arhiva vesti 29.06.2018

Glumac Brajan Koks dobitnik nagrade Aleksandar Lifka

RTV 29.06.2018
PALIĆ - Nagradu "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu, pored velikana Radeta Šerbedžije, ove godine će primiti cenjeni evropski i holivudski glumac Brajan Koks (Brian Cox). Koks je… »

Sukobi Izraelaca i Palestinaca tokom protesta u Gazi

RTV 29.06.2018
GAZA - Izraelske snage ubile su danas dva Palestinca, među kojima 14-godišnjeg dečaka, i ranile 415 ljudi vatrom iz automatskog oružja i suzavcem tokom protesta Palestinaca duž granice Gaze, saopštili su zdravstveni zvaničnici u Gazi. Kako navode… »

U Institutu "Dedinje" najmodernija angio-sala u regionu

Dnevnik 29.06.2018
BEOGRAD: U Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" danas je svečano otvorena nova angio-sala koja cće, zahvaljujući tehnologiji najnovije generacije, biti najsavremenaija sala za vaskularne i kardiološke procedure u regionu. Salu je otvorio… »

Uhapšena Suzan Sarandon nakon protesta protiv Trampa

RTV 29.06.2018
NJUJORK - Glumica Suzan Sarandon uhapšena je u četvrtak uveče nakon protesta protiv migracione politike Donalda Trampa, javljaju američki mediji. Sarandon je uhapšena sa još 574 žene koje su protestovale protiv Trampove politike prema imigrantima… »

Set zakona o građevinarstvu nije zaustavio bespravnu gradnju

Radio 021 29.06.2018
Iako je nakon usvajanja seta urbanističkih zakona krajem 2015. godine bilo najavljeno da će se divljoj gradnji i nelegalnim objektima zauvek stati na put, Srbija je sve dalje od tog cilja jer neobeležena gradilišta i zgrade bez dozvole niču kao… »

Vlada Srbije obeležava godinu dana rada 5. jula u Subotici

N1 Info 29.06.2018
Godinu dana rada Vlade Srbije na čelu sa predsednicom Anom Brnabić biće obeleženo u četvrtak, 5. jula, u Subotici, potvrđeno je agenciji Beta u Kabinetu premijerke. Premijerka i članovi Vlade boraviće ceo dan u Subotici. Skupština Srbije izabrala… »

Salvini o brodovima sa migrantima: Italijanske luke će celog leta biti zatvorene za njih, mogu da ih vide samo na razglednici!

Kurir 29.06.2018
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas da će "celog leta" biti zatvorene italijanske luke za brodove nevladinih organizacija koje spasavaju migrante na Sredozmenom moru. "Te nevladine organizacije će Italiju videti samo… »

Osnovana Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji

Nova ekonomija 29.06.2018
Osnivački sastanak Grupe frankofonih ambasadora u Srbiji održan je u četvrtak 28. juna 2018. na poziv Filipa Geksa, ambasadora Švajcarske. Osnivanje ove grupe najavljeno je krajem marta na zatvaranju Meseca frankofonije u Srbiji, nekoliko dana pre… »

Lažna uzbuna na aerodromu Domodedovo u Moskvi: Muškarac tvrdio da ima eksploziv

Kurir 29.06.2018
Jedan muškarac uhapšen je u Moskvi jer je na aerodromu Domodedovo tvrdio da ima eksplozivnu napravu. Zbog toga je deo aerodroma bio blokiran. Kako prenose mediji, muškarac je izneo zabrinjavajuće tvrdnje pri prolasku kroz bezbednosne punktove. Osoblje… »

Krkobabić: Ravnomerni regionalni razvoj - prvorazredna nacionalna misija (VIDEO)

Beta 29.06.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da je ravnomerni regionalni razvoj "prvorazredna nacionalna misija" i dodao da očekuje da će Vlada Srbije "tu bitku dobiti". On je kazao da je novi kvalitet aktuelne Vlade… »