Arhiva vesti 29.06.2018

Glumac Brajan Koks dobitnik nagrade Aleksandar Lifka

RTV 29.06.2018
PALIĆ - Nagradu "Aleksandar Lifka", koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu, pored velikana Radeta Šerbedžije, ove godine će primiti cenjeni evropski i holivudski glumac Brajan Koks (Brian Cox). Koks je… »

Gaza: Dva dečaka ubijena tokom protesta

Vesti online 29.06.2018
Izraelske snage ubile su danas dva Palestinca, među kojima 14-godišnjeg dečaka, i ranile 415 ljudi vatrom iz automatskog oružja i suzavcem tokom protesta Palestinaca duž granice Gaze, saopštili su zdravstveni zvaničnici u Gazi. Kako navode, dečak… »

Ujedno dijagnoza I lečenje: "Dedinje" dobilo modernu angio-salu

Večernje novosti 29.06.2018
Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dobio najmoderniju angio-salu. Milovan Bojić: Ovo je najmoćniji dijagnostički centar u regionu. NAJSAVREMENIJA angio-sala u regionu otvorena je u petak u Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"… »

Uhapšena glumica Suzan Sarandon na protestu protiv Trampa

N1 Info 29.06.2018
Glumica Suzan Sarandon uhapšena je nakon protesta protiv migracione politike Donalda Trampa, javljaju američki mediji. Sarandon je uhapšena sa još 574 žene koje su protestovale protiv Trampove politike prema imigrantima, a tokom protesta su… »

Set zakona o građevinarstvu nije zaustavio bespravnu gradnju

Radio 021 29.06.2018
Iako je nakon usvajanja seta urbanističkih zakona krajem 2015. godine bilo najavljeno da će se divljoj gradnji i nelegalnim objektima zauvek stati na put, Srbija je sve dalje od tog cilja jer neobeležena gradilišta i zgrade bez dozvole niču kao… »

Obeležavanje godinu dana rada Vlade u Subotici 5. jula

Dnevnik 29.06.2018
BEOGRAD: Godinu dana rada Vlade Ane Brnabić zvanično će biti obeleženo u četvrtak, 5. jula 2018. godine u Subotici, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijerke. Predsednica Vlade će sa članovima Vlade provesti ceo dan u tom gradu gde će, između… »

Salvini poručio nevladinim organizacijama: Italiju ćete videti samo na razglednici

Večernje novosti 29.06.2018
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini poručio je nevladinim organizacijama koje na Sredozemnom moru pomažu migrantima da će italijanske luke biti zatvorene za njih celo leto. Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini… »

Osnovana Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji

Nova ekonomija 29.06.2018
Osnivački sastanak Grupe frankofonih ambasadora u Srbiji održan je u četvrtak 28. juna 2018. na poziv Filipa Geksa, ambasadora Švajcarske. Osnivanje ove grupe najavljeno je krajem marta na zatvaranju Meseca frankofonije u Srbiji, nekoliko dana pre… »

Panika na aerodromu u Moskvi!

Mondo 29.06.2018
Na moskovskom aerodromu Domodedovo danas se odvijala prava drama nakon što je jedan muškarac rekao da je opasan eksplozivom. Foto: MONDO portal / Marko Čavić Policija je odmah blokirala deo aerodroma. Rojters je ranije preneo izjavu očevidaca - da… »

Krkobabić: Ravnomerni regionalni razvoj - prvorazredna nacionalna misija (VIDEO)

Beta 29.06.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da je ravnomerni regionalni razvoj "prvorazredna nacionalna misija" i dodao da očekuje da će Vlada Srbije "tu bitku dobiti". On je kazao da je novi kvalitet aktuelne Vlade… »