Arhiva vesti 29.06.2018

Čak 62 odsto Grka protiv Severne Makedonije

Mondo 29.06.2018
Protiv sporazuma sa Makedonijom oko novog imena bivše jugoslovenske republike je 62 odsto Grka, pokazuju rezultati najnovije ankete. Foto: AP Photo/Giannis Papanikos Prema anketi koju je agencija "Puls" uradila za tv stanicu Skaj, svaki šesti od 10… »

Pinkove zvezdice: SPEKTAKL KOJI JE BALKAN ČEKAO OSAM MESECI! Večeras superfinale četvrte sezone!

Svet plus 29.06.2018
Posle osam meseci velike borbe i šezdeset takmičara koji su prošli audicije, došlo je vreme da region ovog petka dobije četvrtu Pinkovu zvezdicu u spektakularnom superfinalu najgledanijeg dečijeg muzičkog takmičenja. Kroz 35 emisija predstavilo se… »

Rođendan gerontološkog centra u Subotici

RTV 29.06.2018
SUBOTICA - "Samo ove godine, Pokrajinska Vlada je izdvojila 300 miliona dinara za socijalnu zaštitu, a u julu će biti raspisan novi konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje smeštaja starih lica u Vojvodini", najavio je Predrag Vuletić, pokrajinski… »

Presuda Arpadu Sabu za ubistvo supruge i ćerkice u ponedeljak

Dnevnik 29.06.2018
NOVI SAD: U novosadskom Višem sudu juče je završen dokazni postupak protiv Arpada Saboa (30), koji se tereti za ubistvo supruge i četvoromesečne ćerkice pretprošle godine u Veterniku, nakon što je prekinut krajem marta ove godine, kada se… »

Zagreb: Pokreće se postupak protiv Milorada Pupovca?

Vesti online 29.06.2018
Povereništvo za sukob intresa odlučilo je da ne pokrene postupak protiv visokih hrvatskih zvaničnika, ali će postupak biti pokrenut protiv Milorada Pupovca. Postupak će protiv poslanika srpske nacionalnosti biti, kako se navodi, pokrenut zbog… »

Suzan Sarandon među uhapšenima na protestu protiv Trampa

RTS 29.06.2018
Američka policija uhapsila je skoro 600 žena među kojima i holivudsku glumicu Suzan Sarandon, koje su održale protest i u znak podrške migrantima sele ispred zgrade američkog Senata. Prema navodima policije u Vašingtonu, uhapšeno je 575 osoba zbog… »

Gvardado: Brazil? Srećni smo, imamo šansu za idealan scenario

Večernje novosti 29.06.2018
Meksiko ima dobre šanse da pobedi Brazil u osmini finala i prvi put u istoriji prođe u četvrtfinale. Koja bolja motivacija može da bude od te, suočavamo se sa petostrukim prvakom, kaže Huan Gvardado. Kapiten fudbalske reprezentacije Meksika Huan… »

Španija spasila 90 migranata

Al Jazeera 29.06.2018
Na obalu Španije dovedeni migranti preuzeti sa pet brodova koji su pokušali preći Gibraltarski moreuz. Španska spasilačka služba saopćila je da je dovela na obalu Španije 90 migranata preuzetih sa brodova koji su pokušali preći Gibraltarski… »

Milunka Savić dobila spomenik u Inđiji

RTV 29.06.2018
INĐIJA - Otkrivanjem spomenika Milunki Savić, Inđija je obeležila dan rođenja srpske ratne heroine i učinila korak ka tome da njeno ime i podvizi budu sačuvani od zaborava. Svečanom otkrivanju prisustvovali su izaslanik predsednika Republike… »

Sajam automobila u Detroitu se više neće održavati u januaru

Auto blog 29.06.2018
Severno-američki, međunarodni sajam automobila se decenijama održavao u januaru, početkom svake nove godine, međutim, to se menja. Naime, suočeni sa činjenicom da sve veći broj proizvođača automobila odustaje od Sajma automobila u Detroitu… »