Arhiva vesti 24.01.2019

Kuburović: U narednih mesec dana velike izmene Krivičnog zakonika

Novi magazin 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas će izmene Krivičnog zakonika biti "obilne", kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici koja će biti stroža. Kuburović je za… »

Jeremić: Srbija je korumpirana autokratija, situacija bi mogla da se otrgne kontroli

Beta 24.01.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Srbija više nije demokratska država, nego "korumpirana autokratija" u kojoj je predsednik Republike Aleksandar Vučić prigrabio sve poluge moći dok u potpunoj tajnosti pregovara o precrtavanju… »

REM dozvolio kablovskim operaterima da iz ponude izbace TV Prvu, O2, Hepi i Pink

Telegraf 24.01.2019
Sa druge strane, distrubicija sadržaja bez saglasnosti nosioca prava smatraće se nedozvoljenom radnjom i biće kažnjiva. Kablovski operateri više nemaju obavezu da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink… »

Rusija upozorava SAD: Štitićemo suverenitet Venecuele! Američka vojna intervencija biće katastrofa!

Kurir 24.01.2019
Rusija upozorava Sjedinjene Američke Države da se vojno ne mešaju u krizu u Venecueli jer bi to moglo da ima katastrofalne posledice, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. "Upozoravamo (Sjedinjene Američke Države da se vojno ne… »

Sneg otežava saobraćaj, skraćeno više linije GSP

Studio B 24.01.2019
Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara, što otežava odvijanje saobraćaja i izaziva povremene zastoje na prometnim saobraćajnicama. Gradske službe konstantno u četvrtom stepenu… »

Petrović: Nikad nisam rekao da mogu da izlečim nekog

Mondo 24.01.2019
Teške reči i optužbe u jutarnjem programu razmenili su danas kontroverzni doktor filozofije Miroljub Petrović i devojka Biljana Jovanović, čiji je brat Slavčo Petrov (31), preminuo usled tumora na mozgu. Foto: MONDO/Stefan… »

Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejtonski sporazum (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
U toku je konferencija za medije predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, nakon što je prethodno održao sastanak sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. Dodik je rekao je da su svi predstavnici političkih… »

Napeto u Atini: Kod Akropolja i policija i demonstranti

B92 24.01.2019
Atina -- Oko 1.500 policajaca raspoređeno u Atini uoči početka popodnevnih protesta protiv ratifikacije Prespanskog sporazuma sa Makedonijom u grčkom parlamentu. Demonstranti su već počeli da se okupljaju na Akropolju. Demonstranti iz Komunističke… »

Teška optužba iz Prištine: Srbija Albance trovala hranom i zato su uvedene takse?

Pravda 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovao Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Beriša je, kako je javila… »

Haradinaj poklekao: Kosovski premijer se zaigrao sa taksama i otkačio Ameriku! Preokret na pomolu?

Pravda 24.01.2019
Preokret na pomolu? Iako je kosovski premijer Ramuš Haradinaj pre dva dana decidno utvrdio da takse ka Srbiji neće biti ukinute, njegov šef kabineta Avni Arifi juče je najavio da bi one ipak mogle da budu suspendovane. Posle susreta američkog… »