Arhiva vesti 24.01.2019

Kuburović: U narednih mesec dana velike izmene Krivičnog zakonika

Novi magazin 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas će izmene Krivičnog zakonika biti "obilne", kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici koja će biti stroža. Kuburović je za… »

Jeremić: Srbija je korumpirana autokratija, situacija bi mogla da se otrgne kontroli

Beta 24.01.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Srbija više nije demokratska država, nego "korumpirana autokratija" u kojoj je predsednik Republike Aleksandar Vučić prigrabio sve poluge moći dok u potpunoj tajnosti pregovara o precrtavanju… »

REM ukinuo obavezu operatora da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

RTS 24.01.2019
Odlukom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ukinuta je obaveza kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije. Prema saopštenju… »

Rusi upozoravaju SAD: Ne mešajte se u Venecuelu!

Mondo 24.01.2019
Rusija upozorava Sjedinjene Američke Države da se vojno ne mešaju u krizu u Venecueli jer bi to moglo da ima katastrofalne posledice, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. U Venecueli je veoma napeta situacija nakon jučerašnjih… »

Kolaps u Beogradu! (foto)

Mondo 24.01.2019
Sneg koji pada u Beogradu napravio je kolaps na ulicama glavnog grada Srbije. Na kolovozima snega ima nekoliko centimetara. Skraćene su pojedine linije javnog gradskog prevoza. Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u… »

"Ja ne mogu da izlečim bolesne"; "Oduzeli ste mi brata"

B92 24.01.2019
Beograd -- Burna diskusija obeležila je gostovanje na TV Prva Miroljuba Petrovića i sestre preminulog Slavča Petrova, koji je umro iako je lečen po programu Petrovića. Porodica Slavča Petrova tvrdi da im je Miroljub Petrović rekao da ni slučajno… »

Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejtonski sporazum (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
U toku je konferencija za medije predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, nakon što je prethodno održao sastanak sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. Dodik je rekao je da su svi predstavnici političkih… »

Napeto u Atini: Kod Akropolja i policija i demonstranti

B92 24.01.2019
Atina -- Oko 1.500 policajaca raspoređeno u Atini uoči početka popodnevnih protesta protiv ratifikacije Prespanskog sporazuma sa Makedonijom u grčkom parlamentu. Demonstranti su već počeli da se okupljaju na Akropolju. Demonstranti iz Komunističke… »

"Takse uvedene jer su Srbi Albance trovali hranom"

B92 24.01.2019
Priština -- Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji. Kako je rekao, to je, između ostalog, jedan od razloga za uvođenje takse na srpsku robu. Beriša… »

Priština preti: "Imamo kreativne ideje"

Mondo 24.01.2019
Kosovo će uvesti recipročne mere protiv Srbije ukoliko nastavi da narušava teritorijalni integritet Kosova, "Nastavićemo sa drugim kreativnim idejama koje imamo, a bili biste iznenađeni koje su to ideje“, rekao je vicepremijer Hodžaj. Foto… »