Arhiva vesti 24.01.2019

Nela Kuburović: Verbalno nasilje predstavnika opozicije eskalira poslednjih dana

Nova ekonomija 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da će izmene Krivičnog zakonika biti "obilne", kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici koja će biti stroža. Kuburović je za RTS… »

Srbija je korumpirana autokratija, u kojoj je Vučić prigrabio sve poluge moći

Nova ekonomija 24.01.2019
Vuk Jeremić: Srbija više nije demokratska država, nego "korumpirana autokratija" u kojoj je predsednik Republike Aleksandar Vučić prigrabio sve poluge moći dok u potpunoj tajnosti pregovara o precrtavanju granica u regionu, izjavio je Vuk Jeremić… »

Ukinuta obaveza kablovskih operatora da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

Radio 021 24.01.2019
Odlukom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ukinuta je obaveza kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS). REM je u obrazloženju… »

Maduro je za Moskvu legitimni predsednik Venecuele

Politika 24.01.2019
MOSKVA - Nikolas Maduro je za Kremlj legitimni predsednik Venecuele a pokušaje opozicije da uzurpira vlast smatramo neleganim, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Na pitanje novinara da li će Moskva pružiti političko utočište Maduru… »

Zastoji u saobraćaju, skraćeno više linije GSP

Politika 24.01.2019
Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara, što otežava odvijanje saobraćaja i izaziva povremene zastoje na prometnim saobraćajnicama. Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao… »

"Buzdovanka iz Makedonije, obučena kao prostitutka": Samozvani doktor Miroljub Petrović brutalno izvređao sestru preminulog…

Blic 24.01.2019
"Buzdovanka iz Makedonije", pa još i "obučena kao da radi u javnoj kući" brutalne su uvrede koje je kontroverzni samozvani lekar Miroljub Petrović uputio na račun Biljane Jovanović (32), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara… »

Partije iz Republike Srpske složne: Inicijativa sda udar na Ustav i Dejton (foto)

Večernje novosti 24.01.2019
U zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci održan je sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika sa predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske. U zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci održan je sastanak… »

Dan d: Grčki parlament raspravlja o Makedoniji, demonstranti se okupljaju na Akropolju, policija spremna

Blic 24.01.2019
Oko 1.500 policajaca raspoređeno je danas u Atini uoči početka protesta najavljenih za po podne protiv ratifikacije Prespanskog sporazuma sa Makedonijom u grčkom parlamentu, a demonstranti su već počeli da se okupljaju na Akropolju uoči glasanja… »

Beriša: Takse uvedene jer su Srbi Albance trovali hranom

Vesti online 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji. Kako je rekao, to je, između ostalog, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Beriša je, kako je… »

"Iznenadili biste se kakve ideje imamo": Priština najvljuje nove mere prema Srbiji

Vesti online 24.01.2019
Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj upozorio je da bi Priština Beogradu mogla da uvede recipročne mere i na drugim poljima ako, kako je rekao, "Srbija nastavi da povređuje teritorijalni integritet Kosova", prenose prištinski mediji. U tom… »