Arhiva vesti 24.01.2019

Kontroverzna aukcija! Prodaju 3 Hitlerove slike! Stručnjaci zapanjili javnost jednim podatkom! (video)

Pravda 24.01.2019
U Berlinu će danas biti održana aukcija slika Adolfa Hiltera, a kuća "Klos" koja je organizuje očekuje da će tri slikarska ostvarenja nekadašnjeg nacističkog lidera, rađena vodenim bojama, porodici koja ih prodaje doneti više hiljada evra. Tri… »

VIDEO Kad Dubravka Filipovski priča o slobodi medija na "tarzanskom" engleskom

Nova ekonomija 24.01.2019
Poslanica Srpske napredne stranke Dubravka Filipovski održala je u Savetu Evrope govor o slobodi medija koji će ostati upamćen, između ostalog, i zbog lošeg, "tarzanskog", engleskog. Filipovski, koja je na Parlamentarnu skupštinu SE u Strazburu… »

Štab za vanredne situacije doneo odluku: Odložena evakuacija meštana Jasenovika kod Niša, cisterne sa amonijakom i dalje na…

Kurir 24.01.2019
Evakuacija meštana Jasenovika kraj Niša zbog uklanjanja cisterni sa amonijakom odložena je do daljeg odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije, rekao je Bratimir Vasiljević, predsednik gradske opštine Pantelej na čijoj teritoriji se nalazi… »

Antić: Sada protestuju i oni koji su 2016. slavili poraz SPS-a

Jugmedia 24.01.2019
Sa pozicije predsednika GrO SPS u Vranju, nemam šta da mislim o protestima koji su najavljeni ovde za petak jer smo mi deo vladajuće koalicije, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. SPS nema ništa protiv građanskih inicijativa, predloga… »

Đorđević: Prihodi od doprinosa u januaru veći 18 odsto

Beta 24.01.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da su prihodi od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje od 1. do 21. januara ove godine veći za 18 odsto, odnosno za 3,27 milijardi dinara, nego… »

Proizvođači sokova jeftinije do sirovina, ušteda 200.000 evra

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Proizvođači voćnih sokova i uvoznici sirovina plaćaju za oko pet odsto manju carinu za koncentrisani sok od pomorandže, što će privredi u ovoj oblasti, kako se procenjuje, doneti uštede veće od 200.000 evra godišnje, saopštila je… »

Kosovski uvoznici već idu na sever i čekaju srpsku robu

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio danas da sve ukazuje da će Priština na KiM povući takse na robu iz centralne Srbije, da je zbog njih za 66,2 miliona evra manje robe prodato na KiM od 21. novembra do 21… »

Junker: Sopstvenu kuću da dovedemo u red

B92 24.01.2019
Beograd -- Mir nije neizbežan, a rat nije nezamisliv i aktuelno oživljavanje nacionalizma u Evropi trebalo bi da upali "zvona na uzbunu širom kontinenta". To poručuje predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Junker veruje da je dužnost prema… »

"Žuti prsluci" će učestvovati na izborima za Evropski parlament

Radio 021 24.01.2019
Građanski pokret "Žuti prsluci" saopštio je da će se kandidovati na predstojećim izborima za Evropski parlament i da će do polovine februara imati listu koju će predvoditi Ingrid Levavaser, jedna od figura tog pokreta u Francuskoj. Lista sa 79… »

Merkel pozvala Vučića da poseti Berlin

Politika 24.01.2019
DAVOS – Kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo poseti Berlin, preneo je novinarima srpski predsednik posle sastanka s kancelarkom sa kojom je, kaže, razgovarao najviše o Kosovu i Metohiji i… »