Arhiva vesti 24.01.2019

Slikao je čak tri slike dnevno, a na kraju sve tri završile u policiji

B92 24.01.2019
Nemačka policija je u Berlinu zaplenila tri akvarela predstavljena kao delo nacističkog vođe Adolfa Hitlera, zbog sumnje u njihovu autentičnost. Tri akvarela koja se pripisuju nemačkom nacističkom vođi Adolfu Hitleru trebalo je danas da budu… »

"Jor opijon end venišn komišn": Evo ko je žena koja je izblamirala i sebe i Srbiju pred celim svetom! Engleski govori kao…

Kurir 24.01.2019
Dubravka Filipovski pokušala da demantuje krilaticu "govori srpski da te ceo svet razume", ali neslavno prošla sa svojim "tarzan inglišom" Poslanica SNS Dubravka Filipovski imala je veoma zapažen nastup u Savetu Evrope, ali ne zbog inspirativnih… »

Potpuna evakuacija sela Jasenovik kod Niša počinje u petak ujutru

Večernje novosti 24.01.2019
Štab za vanredne situacije Grada Niša na vanrednoj sednici doneo je odluku o potpunoj evakuacijia sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom. NIŠ - Štab za vanredne situacije Grada Niša na… »

Antić: Nemam šta da mislim o protestima koji su u Vranju najavljeni za petak

Jug press 24.01.2019
VRANJE Sa pozicije predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije nemam šta da mislim o protestima koji su u Vranju najavljeni za petak jer smo mi deo vladajuće koalicije, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. „SPS nema ništa… »

Đorđević: Prihodi od doprinosa u januaru veći 18 odsto

Beta 24.01.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da su prihodi od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje od 1. do 21. januara ove godine veći za 18 odsto, odnosno za 3,27 milijardi dinara, nego… »

Proizvođači sokova jeftinije do sirovina, ušteda 200.000 evra

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Proizvođači voćnih sokova i uvoznici sirovina plaćaju za oko pet odsto manju carinu za koncentrisani sok od pomorandže, što će privredi u ovoj oblasti, kako se procenjuje, doneti uštede veće od 200.000 evra godišnje, saopštila je… »

Ljajić: Sve ukazuje na ukidanje taksi, uvoznici na severu čekaju srpsku robu

Večernje novosti 24.01.2019
Ministar trgovine istakao da je nesporno da postoji ogroman međunarodni pritisak od glavnih prištinskih saveznika da se takse ukinu. Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio danas da sve ukazuje da će Priština na KiM povući… »

Junker: Sopstvenu kuću da dovedemo u red

B92 24.01.2019
Beograd -- Mir nije neizbežan, a rat nije nezamisliv i aktuelno oživljavanje nacionalizma u Evropi trebalo bi da upali "zvona na uzbunu širom kontinenta". To poručuje predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Junker veruje da je dužnost prema… »

Pokret žutih prsluka najavio kandidaturu za Evropski parlament

Al Jazeera 24.01.2019
Pokret je najavio da će do polovine februara imati listu koju će predvoditi Ingrid Levavasseur, jedna od figura pokreta. Građanski pokret "Žuti prsluci" saopštio je da će se kandidovati na predstojećim izborima za Evropski parlament i da će do… »

Sastanak sa Merkel u Davosu Vučić: Priština će povući takse, ali smo mi platili visoku cenu

Press 24.01.2019
Kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo poseti Berlin, preneo je novinarima srpski predsednik posle sastanka s kancelarkom sa kojom je, kaže, razgovarao najviše o Kosovu i Metohiji i evrointegracijama Srbije… »