Arhiva vesti 24.01.2019

Kontroverzna aukcija: Na prodaju tri hitlerove slike, a stručnjaci kažu da nemaju nikakvu umetničku vrednost

Blic 24.01.2019
U Berlinu će danas biti održana aukcija slika Adolfa Hiltera, a kuća "Klos" koja je organizuje očekuje da će tri slikarska ostvarenja nekadašnjeg nacističkog lidera, rađena vodenim bojama, porodici koja ih prodaje doneti više hiljada evra. Tri… »

"Jor opijon end venišn komišn": Evo ko je žena koja je izblamirala i sebe i Srbiju pred celim svetom! Engleski govori kao…

Kurir 24.01.2019
Dubravka Filipovski pokušala da demantuje krilaticu "govori srpski da te ceo svet razume", ali neslavno prošla sa svojim "tarzan inglišom" Poslanica SNS Dubravka Filipovski imala je veoma zapažen nastup u Savetu Evrope, ali ne zbog inspirativnih… »

Potpuna evakuacija sela Jasenovik kod Niša počinje u petak ujutru

Večernje novosti 24.01.2019
Štab za vanredne situacije Grada Niša na vanrednoj sednici doneo je odluku o potpunoj evakuacijia sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom. NIŠ - Štab za vanredne situacije Grada Niša na… »

Bilo bi licemerno da SPS učestvuje u protestima

OK radio 24.01.2019
SPS i njeni članovi neće učestvovati u građanskim protestima “1 od 5 miliona”, čiji je početak u Vranju najavljen za petak, 25. januar. Pitanje najavljenih građanskih protesta u Vranju je kompleksno, smatra prvi socijalista Vranja. - Mi smo deo… »

Đorđević: Prihodi od doprinosa u januaru veći 18 odsto

Beta 24.01.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević rekao je danas da su prihodi od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje od 1. do 21. januara ove godine veći za 18 odsto, odnosno za 3,27 milijardi dinara, nego… »

Manja carina - veća ušteda: Proizvođači sokova jeftinije do sirovina

Večernje novosti 24.01.2019
Ovu pogodnost, osim proizvođača, koristiće i uvoznici sirovine što će obezbediti veću konkurentnost domaćih, smatra sekretar Udruženja za prehrambenu industriju PKS Dimitrije Ivanović. Proizvođači voćnih sokova i uvoznici sirovina plaćaju za… »

Ljajić: Kosovski uvoznici već idu na sever i čekaju srpsku robu

RTS 24.01.2019
Ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio da sve ukazuje da će Priština povući takse na robu iz centralne Srbije, da je za 66,2 miliona evra manje robe prodato na KiM od 21. novembra do 21. januara nego u istom periodu lane, kao i da to nije jedina… »

Junker: Sopstvenu kuću da dovedemo u red

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Mir nije neizbežan, a rat nije nezamisliv i aktulelno oživljavanje nacionalizma u Evropi trebalo bi da upali "zvona na uzbunu širom kontinenta", poručuje predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. Junker veruje da je dužnost prema… »

Francuski Žuti prsluci izlaze na evropske izbore

EurActiv 24.01.2019
Predstavnici francuskog građanskog pokreta "Žuti prsluci" saopštili su da će se kandidovati na predstojećim izborima za Evropski parlament i da će konačna lista sa 79 imena kandidata biti sastavljena do sredine februara. Pokret je već predstavio… »

Merkel: Promena granica Kosova neprihvatljiva

Danas 24.01.2019
Nemačka kancelarka Angela Merkel je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rekla u Davosu da je promena granica Kosova neprihvatljiva, piše danas Koha Ditore, pozivajući se na pouzdane izvore. Korekcija granica ili razmena teritorija su neprihvatljive… »