Arhiva vesti 24.01.2019

Davos 2019: Kako večera u mraku može da vam otvori oči

BBC News 24.01.2019
Jedan obrok u priličnom mraku i svest o inkluzivnosti na Svetskom ekonomskom forumu. Možda je čudno i previše intimno da nekome stavite obe ruke na ramena samo nekoliko minuta pošto ste ga upoznali. Ali, na „večeri u mraku" u Davosu, mi nemamo… »

Siniša Mali na čelu Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije

B92 24.01.2019
Vlada odlučila je da se formira Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije, čiji je cilj usklađivanje rada organa drzavne uprave. Plan je i usmeravanje aktivnosti koje se odnose na pripremu, reviziju i implementaciju Nacionalnog programa za… »

Prosvetari na Kosovu i Metohiji nastavljaju štrajk, pridružuju se i drugi

RTV 24.01.2019
PRIŠTINA - Oko 500.000 učenika i studenata na Kosovu ostalo je danas kod kuće jer je štrajk prosvetara, koji traže za 30 odsto veće plate, ušao u drugu nedelju, javlja Rojters. Lekari i rudari su takođe stupili u štrajk tražeći povećanje… »

Prošireni kapaciteti Centra za transplantaciju organa KCS

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Centar za transplantaciju Kliničkog centra Srbije proširen je novim Odeljenjem za transplantaciju bubrega, koje je danas obišao državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko. On je rekao da Ministarstvo zdravlja poseban akcenat… »

Još uvek ništa od obećanja političara o pomoći Aerodromu "Konstantin Veliki"

Nova ekonomija 24.01.2019
Inicijativa "Ne damo niški aerodrom": Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" ukazala je da su beogradski i lokalni političari obećali značajna ulaganja u Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu, ali da ih još nema. "Ti političari su obećali investicije… »

Zimonjić sledeće nedelje ponovo na terenu

Večernje novosti 24.01.2019
Srpski teniser Nenad Zimonjić najavio je danas da će sledeće nedelje vratiti na teren na turniru u Sofiji. Srpski teniser Nenad Zimonjić najavio je danas da će sledeće nedelje vratiti na teren na turniru u Sofiji. Nekadašnji svetski broj jedan u… »

Mesi se opet vraća u reprezentaciju, igra protiv Venecuele

Dnevnik 24.01.2019
BUENOS AJRES: Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi vratiće se reprezentaciju devet meseci nakon razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Napadač Barselone igraće 22. marta protiv Venecuele u prijateljskom meču u Madridu, što će… »

Kovačević: Svi putevi u Gornjem Milanovcu za sada prohodni

RINA 24.01.2019
Gornji Milanovc – Novi sneg u Gornjem Milanovcu dežurne službe dočekale su spremno. Putni pravci prvog prioriteta su očišćeni, tako da nije bilo zastoja u saobraćaju. “Trenutno se raščišćavaju putevi drugog i trećeg prioriteta. Stalno smo… »

Euro blago oslabio uoči ECB-ove sjednice

SEEbiz 24.01.2019
LONDON - Tečaj eura u četvrtak je blago oslabio na međunarodnim tržištima, jer investitori očekuju da bi Europska središnja banka (ECB) mogla izraziti oprez zbog usporavanja gospodarskog rasta u eurozoni. Euro je jutros u takvim okolnostima oslabio… »

Koliko ljudi će živeti u Srbiji do 2060. godine?

RTV 24.01.2019
NOVI SAD - Srbija će do 2060, prema očekivanjima evropske statističke agencije Eurostat, imati 21 odsto stanovnika manje nego 2015. godine. To je svrstava među evropske zemlje sa najvećim očekivanim smanjenjem broja stanovnika, rečeno je na panelu… »