Arhiva vesti 24.01.2019

Protesti najavljeni ove nedelje u 30 gradova i mesta

Danas 24.01.2019
Građanski protesti pod oznakom „Stop krvavim košuljama“ i „Jedan od pet miliona – počelo je“održani su do sada, makar jednom, u 20 gradova Srbije, dok je najavljeno da će se prva okupljanja ove nedelje dogoditi u još devet mesta. To su… »

U poplavama u Indoneziji 30 nastradalih, 25 nestalih

RTV 24.01.2019
DŽAKARTA - Najmanje 30 osoba je nastradalo, a 25 se vodi kao nestalo u poplavama i klizištima nastalim zbog obilnih kiša u centralnoj indonežanskoj provinciji Južna Sulavezi, saopštila je danas Nacionalna agencija za nesreće. Deset distrikta i… »

Posebna sednica Skupštine Srbije u ponedeljak, obraća se Borut Pahor

Danas 24.01.2019
Posebna sednica Skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 28. januar u 13.15 kada će se poslanicima obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor. Pahor dolazi u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji, 28. januara. Domaćin Pahoru će biti predsednik Srbije… »

Zastava oružje na sajmu u Las Vegasu preko firme Zastava Arms USA

Beta 24.01.2019
Zastava oružje obnovila je prodaju sportskog i ličnog naoružanja na tržištu Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je na otvaranju najvećeg svetskog sajma naoružanja u Las Vegasu. Kako se navodi u saopštenju, kompanija Zastava oružje, koja… »

Izgledi za prijem Kosova u Unesko manji nego 2017.

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Izgledi takozvane države Kosovo za prijem u Unesko u ovom trenutku bili bi manji nego 2017. godine kada su u poslednji čas povukli svoj zahtev, smatra bivši ambasador Srbije pri ovoj agenciji UN za obrazovanje, nauku i kulturu Darko… »

RSE: "Putinova crkva" na Banstolu nema dozvolu za gradnju

Radio 021 24.01.2019
Iz budžeta Srbije izdvojeno je oko dva miliona dinara za izgradnju Hrama Blage Marije, takozvane Putinove crkve na Banstolu, iako ova crkva nikada nije dobila dozvolu za gradnju, saznaje Radio slobodna Evropa (RSE). Da li nadležni uopšte proveravaju da… »

Sneg paralisao pola balkana: U Hrvatskoj i BiH mećava, na Jadranu jaka bura, a evo gde je najgore! (foto)

Kurir 24.01.2019
U svim zemljama region su zimske temperature uobičajene za ovo doba godine, a sneg koji pada i vetar otežavaju saobraćaj na putevima Hrvatske i BiH, pa se vozači upozoravaju na oprez. Zimski uslovi širom kopnenog dela Hrvatske, na istoku te zemlje i… »

Oskar 2019: Pet rediteljki koje su izostavljene iz nominacija za najbolju režiju

BBC News 24.01.2019
Žene su izostavljene iz ovogodišnjih nominacija za najbolju režiju za nagradu Oskar. Evo ko je zaslužio da je ponese. Nominacije za nagradu Oskar objavljene su u utorak i filmovi sa ženama u glavnim ulogama su dobro prošli. U oba ovogodišnja filma… »

Biblioteka prepolovila članarinu povodom školske slave

Jugmedia 24.01.2019
Povodom školske slave Sveti Sava, Narodna biblioteka “Radoje Domanović“ Leskovac odobrila je popust godišnje članirane za 50 posto za nove članove, saopšteno je na sajtu ove kuturne ustanove. Svetosavski popust važi za učenike osnovnih i… »

Koja to hrana produžava život: Šta da jedemo i koliko

BBC News 24.01.2019
Ona smanjuje mogućnost za srčani udar, kao i za doživotne bolesti kao što je dijabetes tipa 2. Ako bih vam ponudio superhranu koja bi vam omogućila da živite duže, da li biste bili zainteresovani? Ona bi mogla da smanji mogućnost za srčani udar… »