Arhiva vesti 24.01.2019

Dragi: Ekonomski pokazatelji evrozone slabiji od prognoziranih

N1 Info 24.01.2019
Ekonomski pokazatelji evrozone "nastavljaju da budu slabiji od prognoziranih", rekao je Mario Dragi, predsednik Evropske centralne banke, sumirajući aktuelnu zabrinutost o privrednoj situaciji. Dragi je rekao da je banka spremna da "prilagodi sve svoje… »

Prodat najskuplji penthaus na Menhetnu za 238 miliona dolara

RTV 24.01.2019
NJUJORK - Osnivač hedž fonda Citadel, milijarder Ken Grifin, kupio je na Menhetnu penthaus za oko 238 miliona dolara, što je nova rekordna cena takve vrste nekretnina na njujorškom tržištu, piše Volstrit DŽornal (WSJ). Grifin je kupio penthaus u… »

Kako zaštititi putnike od sekundarnog sudara?

B92 24.01.2019
Hyundai radi na sistemu vazdušnih jastuka koji bi omogućio njihovo ponovno aktiviranje, kako bi se putnici zaštitili od posledica naknadnih sudara koji mogu da uslede nakon inicijalnog udesa. Prema podacima američke Nacionalne agencije za bezbednost… »

Tragedija u Novom Sadu: Telo muškarca sa prostrelnom ranom pronađeno u dvorištu vinarije

Blic 24.01.2019
U dvorištu vinarije u Grčkoskolskoj ulici u Novom Sadu pronađeno je telo 56-godišnjeg Petra N. bez znakova zivota. Pored tela muškarca pronađen je pištolj. Muškarac je na glavi imao vidljivu ranu. Uviđaj je u toku.… »

Žigmanov: Srpsko-hrvatski odnosi na "mrtvoj tački"

RTS 24.01.2019
Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov rekao je da su hrvatsko-srpski odnosi "na mrtvoj tački" i da je "ovo razdoblje stagnacije". Tomislav Žigmanov pre dva dana boravio je u Zagrebu, gde je razgovarao sa političkim… »

Makedonija i Grčka: Da li se 27 godina duga svađa oko imena uskoro završava

Južne vesti 24.01.2019
Getty Images/Reuters I Grci i Mkaedonci izašli su na ulice protestujući zbog promene imena Makedonije Sve oči uprte su u grčki parlament od koga se očekuje da glasanjem o ratifikaciji sporzuma sa Makedonijom odobri promenu naziva severnog suseda… »

U sudaru dva autobusa na Novom naselju povređeni putnici

Moj Novi Sad 24.01.2019
Desetoro putnika povređeno je jutros oko 9 časova u sudaru dva autobusa GSP-a na Bulevaru Jovana Dučića, na autobuskom stajalištu na Novom naselju.… »

Tepić: Opozicija dobro čula zahteve s protesta, doći ćemo do saglasja

N1 Info 24.01.2019
Samostalna poslanica Marinika Tepić izjavila je da veruje da će doći do saglasja opozicije i organizatora protesta kao i da su dobro čuli zahteve koje je izneo jedan od organizatora protesta glumac Branislav Trifunović. Ona je za nedeljnik Vreme… »

Zvezda, Partizan i Vučić zastupljeniji od Novaka u medijskim naslovima u 2018.

Danas 24.01.2019
Reč "Srbija" najzastupljenija kao i 2017. Najčešća reč koju su u osnovnom obliku mediji koristili u naslovima tekstova je „Srbija“ sa preko 18.000 pojavljivanja (gotovo isto kao i 2017. godine). Sledeća najviše košrišćena je reč… »

Janukovič kriv – izdao državu

B92 24.01.2019
Sud u Kijevu proglasio je bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča krivim u predmetu izdaje države i saučesnikom u promeni granica zemlje. U pročitanoj presudi se navodi da je krivica dokazana. Visina kazne još nije objavljena. „Bez… »