Arhiva vesti 24.01.2019

Dragi: Ekonomski pokazatelji evrozone slabiji od prognoziranih

N1 Info 24.01.2019
Ekonomski pokazatelji evrozone "nastavljaju da budu slabiji od prognoziranih", rekao je Mario Dragi, predsednik Evropske centralne banke, sumirajući aktuelnu zabrinutost o privrednoj situaciji. Dragi je rekao da je banka spremna da "prilagodi sve svoje… »

Prodat najskuplji penthaus na Menhetnu za 238 miliona dolara

RTV 24.01.2019
NJUJORK - Osnivač hedž fonda Citadel, milijarder Ken Grifin, kupio je na Menhetnu penthaus za oko 238 miliona dolara, što je nova rekordna cena takve vrste nekretnina na njujorškom tržištu, piše Volstrit DŽornal (WSJ). Grifin je kupio penthaus u… »

Hyundai razvija multi-collision vazdušni jastuk

Auto blog 24.01.2019
Hyundai razvija prvi svetski sistem tzv. multi-collision vazdušnih jastuka koji bi prema rečima korejskog proizvođača trebalo da značajno poboljšaju bezbednost putnika u nesrećama s više sudara, odnosno u naletima vozila na druga vozila ili neke… »

Pronađeno telo muškarca u Novom Sadu

Mondo 24.01.2019
U dvorištu jedne vinarije u Grčkoškolskoj ulici u Novom Sadu, u četvrtak je pronađeno telo muškarca sa ranom na glavi, nanete vatrenim oružjem. Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac Prema prvim nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je… »

Žigmanov: Srpsko-hrvatski odnosi na "mrtvoj tački"

RTS 24.01.2019
Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov rekao je da su hrvatsko-srpski odnosi "na mrtvoj tački" i da je "ovo razdoblje stagnacije". Tomislav Žigmanov pre dva dana boravio je u Zagrebu, gde je razgovarao sa političkim… »

Makedonija i Grčka: Da li se 27 godina duga svađa oko imena uskoro završava

BBC News 24.01.2019
Neslaganje oko naziva Makedonija između Atine i Skoplja traje od 1991. godine. Sve oči uprte su u grčki parlament od koga se očekuje da glasanjem o ratifikaciji sporzuma sa Makedonijom odobri promenu naziva severnog suseda. Ukoliko se poslanici u… »

Sudar dva autobusa, desetoro povređeno

NoviSad.com 24.01.2019
Novi Sad - U sudaru dva autobusa Javnog gradskog saobraćanog preduzeća „Novi Sad“, jutros oko devet sati u Bulevaru Jovana Dučića, povređeno je 10 putnika, od kojih dve žene teže. Kako pišu Večernje novosti, sve povređene je na licu mesta… »

Marinika Tepić: Verujem da će doći do saglasja organizatora protesta i opozicije

Danas 24.01.2019
Samostalna poslanica Marinika Tepić izjavila je da veruje da će doći do saglasja opozicije i organizatora protesta kao i da su dobro čuli zahteve koje je izneo jedan od organizatora protesta glumac Branislav Trifunović. Ona je za NIN rekla da su… »

Zvezda, Partizan i Vučić zastupljeniji od Novaka u medijskim naslovima u 2018.

Danas 24.01.2019
Reč "Srbija" najzastupljenija kao i 2017. Najčešća reč koju su u osnovnom obliku mediji koristili u naslovima tekstova je „Srbija“ sa preko 18.000 pojavljivanja (gotovo isto kao i 2017. godine). Sledeća najviše košrišćena je reč… »

Sud u Kijevu presudio Janukoviču u odsustvu: Bivšem predsedniku Ukrajine 15 godina robije jer je izdao državu

Kurir 24.01.2019
Sud u Kijevu proglasio je bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča krivim u predmetu izdaje države i saučesnikom u promeni granica zemlje. U pročitanoj presudi se navodi da je krivica dokazana. Visina kazne još nije objavljena. "Bez obzira na… »