Arhiva vesti 24.01.2019

Zahtev za raspisivanje Interpolove poternice za Kneževićem

RTS 24.01.2019
Interpol Podgorica je po naredbi Višeg suda poslao zahtev evropskoj centrali Interpola u Lionu za raspisivanje međunarodne poternice za odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem, prenela je RTCG pozivajući se na Pobjedu. Protiv Duška Kneževića je… »

Protest 1 od 5 miliona sutra treći put u Nišu

Novi magazin 24.01.2019
Treći po redu protest "Stop teroru - za Niš bez straha #1od5miliona" u organizaciji Pokreta mladih "Za Niš bez straha" biće održan sutra, 25. januara, od 18 časova na Trgu kralja Milana. Organizatori su pozvali građane Niša da im se ponovo… »

Najboljim recitatorima, autorima likovnih i literarnih radova uručene nagrade

Jug press 24.01.2019
VRANJE Povom Savindana učenici koji su osvojili neko od prva tri mesta, nagrađeni su na svečanosti „Učenici Svetom Savi u čast“ koja je priređena u Domu vojske. Nagrađeni su najbolji recitatori i autori likovnih i literarnih radova iz redova… »

Sud u Strazburu odbio svaku drugu tužbu iz Srbije

Mondo 24.01.2019
Evropski sud za ljudska prava je tokom 2018. godine iz Srbije primio 2.128 tužbi, što je 1,5 puta više nego 2017. Gotovo polovina odbijena, a pravda za tužitelja zadovoljena u 12 od 13 presuda. Foto: MONDO/Ilustracija Mario Milojević Gledano po glavi… »

Monako otpustio Tjerija Anrija

B92 24.01.2019
Fudbalski Monako otpustio je Tjerija Anrija posle samo 20 utakmica na mestu trenera "Kneževa". Iako je Monako saopštio da je Anri samo "suspendovan" do daljnjeg, britanski BBC tvrdi da je to samo proceduralna stvar te da je legenda Arsenala već… »

Sneg u zapadnoj Srbiji nije napravio veće probleme putarima

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Sneg koji je noćas padao, nije napravio veće probleme u Sjenici. Prema rečima šefa službe za održavanje lokalnih puteva u opštini Sjenica Adema Mujovića, ekipe su na terenu i čiste se kritična mesta i ulice u gradu. ,,Noćas je napadalo oko 10… »

U pripremi novi sporazum o romingu

Politika 24.01.2019
BRISEL – Savet za regionalnu saradnju saopštio je danas da je novi regionalni sporazum o romingu u pripremi, a sniženje cena usluga rominga u regionu se očekuje do jula ove godine. Cilj je da do 2021. ovih troškova za građane na Zapadnom Balkanu… »

Erbas: Moguće napuštanje Britanije u slučaju Bregzita bez dogovora

Novi magazin 24.01.2019
Direktor Erbasa Tom Enders upozorio je danas da bi ta kompanija mogla da izmesti svoje poslovanje iz Velike Britanije u slučaju Bregzita bez dogovora. Enders je u saopštenju jasno upozorio da Bregzit preti da uništi vek razvoja u Velikoj Britaniji… »

Pretres migranata: Pronađeni noževi, oklagije, palice i drugi predmeti koji su korišteni u tučama

Blic 24.01.2019
Policijski službenici MUP-a USK izvršili su pretres kompleksa Bira u Bihaću koji koriste migranti nakon što je zabeleženo više tučnjava u kojima su korišteni razni predmeti. Pronađeni su noževi, oklagije, palice i drugi predmeti podesni za… »

Kriza: Albanci opet objavili prodaju Telekom Kosova

Blic 24.01.2019
Kosovska vlada je odlučila da započne pripreme za privatizaciju "Kosovo Telekoma", sa međunarodnim kompanijama koje su već zainteresovane za njegovu kupovinu, prenosti portal "Priština Insajt". Ovo je treći pokušaj vlade u Prištini da privatizuje… »