Arhiva vesti 26.02.2016

Potrebno je uvesti informatiku u formalno obrazovanje

Blic 26.02.2016
U Srbiji se IT tehnologije u neformalnom obrazovanju podjednako dobro koriste kao bilo gde u svetu, dok je u formalnom obrazovanju problem to što ne postoji predmet "informatika" u školama, rekao je danas ministar prosvete Srđan Verbić. - To nam je… »

Dogovori o zajedničkim projektima

Dnevnik 26.02.2016
Predstavnici Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine i generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš razgovarali su s gradonačelnikom Milošem Vučevićem o budućoj saradnji, budući da Nacionalni savet obeležava prvu godinu rada. –… »

Horor U Surčinu: Pronađena beživotna tela oca, majke i sina!

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Tri leša u stanju raspadanja pronađena su u kući u Baštovanskoj ulici u Beogradu. Policija je u porodičnoj kući u Baštovanskoj ulici u beogradskoj opštini Surčin pronašla beživotna tela oca (84), majke (79) i sina (61). Pronađena… »

Kome Turska Šalje Ovu Poruku? Možemo da napravimo raketni sistem velikog dometa!

Kurir 26.02.2016
Ankara može da proizvede raketni sistem velikog dometa, ali ne isključuje mogućnost rada s drugim kompanijama. "Turska ima mogućnost da napravi planirani raketni sistem velikog dometa", izjavio je podsekretar industrije odbrane Ismail Demir. Dodao je… »

Formirana predizborna koalicija "Građani i građanke Srbije"

Subotica.com 26.02.2016
Nova predizborna koalicija „Građani i građanke Srbije“ svečano je formirana danas u Beogradu potpisivanjem koalicionog sporazuma. Koalicioni sporazum potpisali su predsednik Romske partije Srđan Šajn i predsednik partije Bunjevci građani Srbije… »

Popović: Surdulica među najtežim gostovanjima

B92 26.02.2016
Trener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je da njegovu ekipu u duelu sa Radnikom očekuje jedno od najtežih gostovanja u Superligi. Popović je, međutim, dodao da će učiniti sve da se protiv Radnika iskupi za kiks iz prvog kola prolećnog… »

Ombudsman pozvao poslanike da još jednom razmotre ZUP

Novi magazin 26.02.2016
Predlog ovog zakona sadrži niz novih instituta koji idu u pravcu osavremenjavanja i unapređenja zaštite prava građana pred upravom, pri tom ne dirajući u rešenja i institute koji su izdržali višedecenijsku proveru kvaliteta ovog zakona, navedeno… »

Šest kompanija konkurisalo za konsultanta za razvoj Aerodroma

Beta 26.02.2016
Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je šest kompanija konkurisalo za konsultanta za razvoj Aerodroma "Nikola Tesla"čiji je zadatak izbor modela budućeg razvoja. Kako se navodi, pristigle ponude razmotriće… »

Juniorska Evroliga: Sjajni Simanić srušio Budućnost!

Blic sport 26.02.2016
Juniori Crvena zvezda sjajno su započeli kvalifikacioni Evroligin turnir za plasman na fajnal-for. Crveno-beli su na krilima odličnog Boriše Simanića u prvom kolu A grupe turnira savladali Budućnost - 105:78. Pogledajte na Instagram-u Publika u… »

Vujović: Rebalans budžeta zbog vanrednih izbora

RTS 26.02.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će morati da se radi rebalans ovogodišnjeg budžeta zbog troškova održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, koji će koštati manje od milijardu dinara. "To je mala cena za ono što Srbija… »