Arhiva vesti 26.02.2016

Tatjana Matić: Besplatan i siguran internet za sve škole u Srbiji

Večernje novosti 26.02.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na otvaranju konferencije "Nove tehnologije u obrazovanju" DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić, izjavila je na otvaranju konferencije… »

Dogovori o zajedničkim projektima

Dnevnik 26.02.2016
Predstavnici Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine i generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš razgovarali su s gradonačelnikom Milošem Vučevićem o budućoj saradnji, budući da Nacionalni savet obeležava prvu godinu rada. –… »

Tri beživotna tela nađena u kući

Dnevnik 26.02.2016
Policija je u porodičnoj kući u Baštovanskoj ulici u Surčinu pronašla beživotna tela oca Dušana (80), majke Milice (84) i sina Dragana (61) Bajića u fazi raspadanja. Tela roditelja bila su na spratu, a njihovog sina u prizemlju kuće. Hitna pomoć… »

Kome Turska Šalje Ovu Poruku? Možemo da napravimo raketni sistem velikog dometa!

Kurir 26.02.2016
Ankara može da proizvede raketni sistem velikog dometa, ali ne isključuje mogućnost rada s drugim kompanijama. "Turska ima mogućnost da napravi planirani raketni sistem velikog dometa", izjavio je podsekretar industrije odbrane Ismail Demir. Dodao je… »

Formirana koalicija Građani i građanke Srbije

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Politička scena Srbija dobila je danas novu predizbornu koaliciju, "Građani i građanke Srbije", koju će činiti pet stranaka, pretežno predstavnici nacionalnih manjina. Kako se navodi u saopštenju te koalicije koja je danas formirana u… »

Popović: Surdulica među najtežim gostovanjima

B92 26.02.2016
Trener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je da njegovu ekipu u duelu sa Radnikom očekuje jedno od najtežih gostovanja u Superligi. Popović je, međutim, dodao da će učiniti sve da se protiv Radnika iskupi za kiks iz prvog kola prolećnog… »

Ombudsman pozvao Skupštinu da još jednom razmotri zakon o opštem upravnom postupku

Blic 26.02.2016
Zaštitnik građana Saša Janković pozvao je danas Skupštinu Srbije da još jednom razmotri da li Predlog zakona o opštem upravnom postupku može ugroziti transparentan i profesionalan rad uprave u ovom trenutku. Janković je u saopštenju ocenio da… »

Šest kompanija bi da savetuje o razvoju Aerodroma

B92 26.02.2016
Beograd -- Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je šest kompanija konkurisalo za konsultanta za razvoj Aerodroma Nikola Tesla čiji je zadatak izbor modela razvoja. Kako se navodi, pristigle ponude razmotriće članovi Komisije za javnu nabavku za… »

EL ZA JUNIORE: Zvezda pregazila Budućnost

Hot sport 26.02.2016
U 1. kolu A grupe turnira Evrolgie za juniore koji se igra u Železniku, Crvena zvezda je savladala Budućnost iz Podgorice 105:78. Crnogorci su samo u prvih nekoliko minuta parirali crveno-belima kada su vodili 9:8, a sve ostalo za goste je bilo za… »

Vujović: Rebalans budžeta zbog vanrednih izbora

Blic 26.02.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će morati da se radi rebalans ovogodišnjeg budžeta zbog troškova održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, koji će koštati manje od milijardu dinara. - To je mala cena za ono što Srbija… »