Arhiva vesti 26.02.2016

Sertić oštro kritikovao predsednike opština

Dnevnik 26.02.2016
Ministar privrede Željko Sertić oštro je kritikovao predsednike opština koji se danas nisu pojavili na, kako je rekao, izuzetno važnom skupu o privlačenju. investicija u Srbiju, konstatujući da je od njih 170 u Centru Sava prisutno tek desetak… »

Albanci se žale na plasman svoje robe, Priština preti sankcijama Srbiji

Večernje novosti 26.02.2016
Nezadovoljna plasmanom svoje robe na tržištu Srbije, vlada Kosova razmatra mogućnost da uzvrati istom merom. VLADA Kosova bi mogla da uvede recipročne mere Srbiji u prvoj polovini marta zbog, kako navode, problema sa kojim se suočavaju kosovske firme… »

GV: Korišćenje subvencija za JKP ''Niskogradnja''

RT Kragujevac 26.02.2016
Gradsko veće usvojilo je izmene i dopune odluke o maksimalnom broju zaposlenih, prema kojioj je, u sistemu lokalne samouprave, u 2015. godini, na neodređeno vreme bilo zaposleno 3.382 radnika. Članovi Gradskog veća dali su saglasnost na program… »

Palestinski begunac ubijen u ambasadi u Sofiji

Blic 26.02.2016
Bugarske vlasti istažuju smrt Palestinca u ambasadi Palestinskih vlasti u Sofiji, javila je danas agencija AP. Omar Najef Zajeda umro je nakon nasilja na teritoriji ambasade. Palestinac je u ambasadi prošle godine našao utočište strahujući da će… »

Učesnici samita G20 pozivaju na sprovodjenje reformi

Beta 26.02.2016
Učesnici sastanka Grupe 20 najrazvijenijih svetskih ekonomija u Šangaju pozvali su danas vlade da ubrzaju obećane reforme u cilju stvaranja radnih mesta, umesto da se oslanjaju na stimulanse za oporavak ekonomskog rasta. Generalna direktorka… »

Gastarbajteri sve više šalju novac rođacima u Srbiji

Nova ekonomija 26.02.2016
Srbi u inostranstvu mnogo pomažu rodbini Gastarbajteri sve više šalju novac familiji u Srbiji. U inostranstvu radi više od 300.000 naših građana, koji šalju novac svojoj rodbini. Prema preliminarnim podacima NBS, priliv doznaka iz inostranstva lane… »

Zika virus potvrđen kod tri trudnice u Floridi

RTS 26.02.2016
Kod tri trudnice u američkoj saveznoj državi Florida, koje su putovale u zemlje zaražene virusom zika, potvrđen taj virus. Na Floridi je do sada registrovano 32 slučaja obolelih i svi su prethodno boravili u zaraženim područjima. U međuvremenu… »

BG: Tri beživotna tela pronađena u kući u Surčinu

Akter 26.02.2016
Beživotna tela tri osobe pronađena su u jednoj kući u Surčinu, preneli su beogradski mediji. Tri tela pronađena su danas u kući u Surčinu, preneli su beogradski mediji. Nesreća se dogodila u Baštovanskoj ulici, a Hitna pomoć primila je poziv u… »

Mrlja na važnu pobedu - Pojedinci UPORNO 'sapliću' Zvezdu!

Sportske.net 26.02.2016
Šampion Srbije napravio je krupan korak ka plasmanu u četvrtfinale Evrolige pobedom nad Anadolu Efesom, ali su pojedinci večeras uradili nešto što bi Zvezdu moglo skupo da košta pred najvažniji meč sezone. Neuspeh na završnom turniru "Kupa… »

Veran Matić: U Nemačkoj saslušan osumnjičeni za ubistvo Pantića

Blic 26.02.2016
Veran Matić, predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara saopštio je juče da je srpska policija u Nemačkoj obavila saslušanje Dragana Antića, za koga postoje indicije da je umešan u ubistvo jagodinskog novinara Milana Pantića 2001… »