Arhiva vesti 26.02.2016

Izvještaj: BBC nije spriječio voditelja-zlostavljača

Al Jazeera 26.02.2016
Poznati voditelj Savile je tokom višedecenijske karijere napastvovao nekoliko stotina dječaka i djevojčica. BBC je kriv za ozbiljne propuste u slučaju slavnog voditelja te kuće Jimmyja Savilea, koji je počinio mnogobrojna zlostavljanja i silovanja… »

Dodik: RS nije protiv Dejtona već protiv nametanja rešenja

Novi magazin 26.02.2016
"Podrška Dejtonskom sporazumu i teritorijalnom integritetu i međunarodnom subjektivitetu BiH nije sporna za RS, već nametnute nadležnosti od strane međunarodnih okupatora pre svega visokog predstavnika, koji su redizajnirali taj sporazum", rekao je… »

Normalizovan saobraćaj na prelazima Batrovci i Šid

Beta 26.02.2016
Posle nekoliko dаnа usporenog prometа robe preko grаničnih prelаzа Bаtrovci i Šid, situаcijа je normаlizovаlа i od jutros nema gužve, saopštila je danas Uprava carina. "Tokom noći između 25. i 26. februаrа rаd hrvаtskih pogrаničnih… »

NBA: Voriorsi i Kari ruše rekorde, Marjanoviću dva minuta

Vesti online 26.02.2016
Košarkaši Golden Stejta, predvođeni Stefom Karijem sa 51 poenom, nastavili su pobednički niz u NBA ligi, nakon što su u gostima savladali Orlando 130:114. Aktuelni šampion sada ima skor 52-5, što je najbolji ikada u najjačoj ligi na svetu posle… »

Svetska banka pohvalila Vladu Srbije za usvajanje Predloga zakona o platama

Blic 26.02.2016
Svetska banke je pohvalila Vladu Srbije za usvajanje Predloga zakona o sistemu plata u javnom sektoru, jer se na taj zakon čekalo deset godina, saopštila je Vlada posle današnjeg sastanka premijera Aleksandra Vučića sa šefom kancelarije Svetske… »

Španovićeva: Skok preko sedam metara za publiku u Beogradu

Sportski žurnal 26.02.2016
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da na mitingu u Beogradu, povodom otvaranja nove Atletske dvorane želi da publici pokloni skok preko sedam metara. - Moj trener i ja često razgovaramo o tome koliko su važni uslovi za pripreme i… »

SAD ispalila balističku raketu, poslala poruku Rusiji i Kini

Vesti online 26.02.2016
Vojska SAD ispalila je probnu balističku interkontinentalnu raketu, drugu u proteklih nedelju dana u vreme rastućih tenzija sa Rusijom i Severnom Korejom. Raketa "minutmen tri" ispaljena je nešto pre ponoći iz vazdušne baze Vandenberg u Kaliforniji… »

Ilić: Nova Srbija na izbore ide sa naprednjacima

B92 26.02.2016
Beograd -- Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa SNS, najavio je predsednik NS Velimir Ilić. "Razgovarali smo o predizbornoj koaliciji i tokom vikenda ćemo potpisati koalicioni… »

Miljanu Čoloviću tri godine zatvora za silovanje

Akter 26.02.2016
Viši sud u Beogradu osudio je danas na na tri godine zatvora bivšeg vaterpolistu Crvene zvezde Miljana Čolovića (34) zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine. Istom presudom sud ga je zbog nedostatka dokaza… »

Isplata druge tranše subvencija poljoprivrednicima

Beta 26.02.2016
Poljoprivrednicima u Srbiji danas će biti isplaćena druga tranša subvencija ukupne vrednosti oko 3,37 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Od te sume su subvencije za biljnu proizvodnju u 2015. godini… »