Arhiva vesti 26.02.2016

"Delije" pristižu u Vršac - "Milenijum" se lagano puni

Sportske.net 26.02.2016
Sat vremena pre početka evroligaškog duela između Crvene zvezde Telekom i Anadolu Efesa navijači lagano pristižu u halu "Milenijum" i popunjavaju tribine. Poslednja utakmica osmog kola TOP 16 faze u grupi "E" biće odigrana u hali "Milenijum" u… »

Dačić: Za sada se ne razmišlja o Službi za istraživanje

Press 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, rekao je da se trenutno ne razmišlja o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) koja je nekada radila. Kako je rekao za današnje "Novosti", to pitanje trebalo bi da bude tema za… »

Tramp: Bilo bi nam mnogo bolje sa Gadafijem i Sadamom

RTV 26.02.2016
VAŠINGTON - Islamska država ne bi ojačala da su još uvek na vlasti lideri Libije i Iraka, Moamer Gadafi i Sadam Husein, izjavio je favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp. "Bilo bi nam mnogo bolje da… »

Verbić: Nije sve ispunjeno, razgovaramo sa sindikatima

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić priznao je danas da nije ispunjeno sve iz sporazuma sa sindikatima, koji je potpisan prošle godine, ali da je veći deo obaveza sproveden. "Mogu da kažem da ćemo nastaviti razgovore sa sindikatima… »

Mamci Za Glasače: Na izbornim listama stranaka reditelji, pevači, glumci

Blic 26.02.2016
Naprednjaci jedini do sada nisu formirali izbornu listu, pošto još pregovaraju s istaknutim javnim ličnostima koje bi zauzele prva mesta. U samom vrhu liste mesta će biti samo za dva političara - Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića. Lider SNS-a… »

Fajman: Grčka je na spoljnoj granici EU, ne Austrija

Politika 26.02.2016
BEČ – Austrijski kancelar Verner Fajman, povodom zahlađenja odnosa Beča i Atine, poručuje da nije Austrija, već Grčka na spoljnog granici EU, kao i da je Austrija morala postati aktivna, jer nema evropskog rešenja. On je, u intervjuu bečkom… »

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) Ratni vojni invalid se zapalio u centru grada!

Pravda 26.02.2016
Ratni vojni invalid Senad Begić se, posle četiri dana štrajka glađu zbog nerada sudskih institucija, zapalio u centru Cazina u BiH. On se pokrio prekrivačem, polio benzinom i zapalio, iako su građani pokušavali da ga u tome spreče. Stravičan… »

NATO PRIZNAO NEMOĆ: Rusi bi bez problema mogli da pokore celu Evropu!

Pravda 26.02.2016
U izveštaju koji su objavili zvaničnici Atlantskog saveza navodi se da evropske članice NATO ne mogu da vode rat protiv Rusije, prenosi “Raša tudej”. Ranije je komandant američkih snaga u Evropi naveo da su Amerikanci spremni „da se bore i… »

Napadnuti radnici EPS-a dok su sprečavali krađu struje

RTS 26.02.2016
Žitelji sela Lužane i Nozrina u aleksinačkoj opštini napali su ekipu elektromontera "Elektroprivrede Srbije" i "skoro prevrnuli" autobus sa 15 radnika ogranka distribucije Niš, ali niko nije povređen, saopštilo je to preduzeće. Kako se navodi u… »

Hrvatska i Slovenija primaju samo 500 migranata dnevno

Politika 26.02.2016
Od početka godine kroz Srbiju je prošlo oko 96.000 izbeglica, a u februaru je uočen manji broj ulazaka u zemlju. Odobrenje da se u slučaju potrebe stave snage Vojske Srbije u punu pripravnost znači da bi jedan broj vojnika bio razmešten u određenom… »