Arhiva vesti 26.02.2016

Skoro 100 pobunjeničkih grupa poštovaće primirje u Siriji

Blic 26.02.2016
Sirijski opozicioni Visoki pregovarački komitet (HNC) saopštio je danas da će 97 pobunjeničkih grupa poštovati sporazum o prekidu vatre koji bi trebalo da stupi na snagu u ponoći da je za praćenje primirja oformljen poseban vojni komitet. Dogovor o… »

Međunarodni pregovori o Siriji 7. marta u Ženevi?

Akter 26.02.2016
Međunarodni pregovori o rešavanju sirijske krize mogli bi da budu obnovljeni u Ženevi 7. marta, izjavio je danas neimenovani zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Pregovori, koji su započeti početkom februara u Ženevi, obustavljeni su… »

Slovenija: Region će puštati 580 migranata dnevno

RTV 26.02.2016
LJUBLJANA - Slovenačka policija saopštila je danas da su se čelnici policija te zemlje, Austrije, Makedonije, Srbije i Hrvatske dogovorili da ograniče propuštanje migranata na oko 580 migranata dnevno. U saopštenju slovenačke policije se navodi da… »

Muškarac poginuo u nesreći kod Vladičinog Hana

Dnevnik 26.02.2016
Tridestdevetogodišnji muškarac iz okoline Vladičinog Hana izgubio je život u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na državnom putu Vranje - Niš, u selu Garinje, opština Vladičin Han, saopštila je Policijska uprava Vranja. U… »

U Iranu zatvorena birališta, prvi rezultati za nekoliko dana

Večernje novosti 26.02.2016
Iranci su danas izašli na parlamentarne izbore a prvi zvanični rezultati očekuju se za nekoliko dana. Glasalo se i za Skupštinu stručnjaka, versko telo koje može da bira i smeni vrhovnog verskog lidera. U Iranu su večeras zatvorena birališta za… »

Policija uhapsila kradljivca relikvija iz samostana u Baču

Dnevnik 26.02.2016
Brzom i efikasnom akcijom pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su osumnjičenog za razbojništvo u Franjevačkom samostanu u Baču, neposredno nakon što je počinio krivično delo. Kako je saopštio MUP, postoje osnovi… »

Svečano otvoren 44. Fest

Politika 26.02.2016
Neka velika dvorana „Sava centra” bude od večeras vaša udobna dnevna soba u kojoj ćete se prepustiti pričama sa filmskog platna – poručila je poklonicima sedme umetnosti glumica Tamara Dragičević. Ona je sa kolegom Nebojšom Milovanovićem… »

Najmanje 14 osoba poginulo u napadu na hotel u Mogadišu

Novi magazin 26.02.2016
Somalijski zvaničnici su saopštili da je naoružani pripadnik Al Šaba upao u hotel u centru Mogadiša, razmenjujući vatru sa hotelskim obezbeđenjem pre nego što su pripadnici bezbednosnih snaga okončali napad, navodi agencija AP. Ekstremisti su… »

Ankara Blefira Berlin Gubi Strpljenje: Nemačka dala ultimatum Turskoj da smanji priliv izbeglica

Kurir 26.02.2016
Neki od komentatora i diplomata u EU izražavaju sumnje da će čelnici vlasti u Ankari pristati i biti u stanju da zaista zaustave narastajuću navalu imigranata preko tursko-grčke granice. BRISEL: Nemačka je postavila ultimatum Turskoj da za deset… »

Kanzas: Nasumice pucao u fabrici - troje mrtvih, 14 ranjenih

Novi magazin 26.02.2016
Mediji su naveli da je napadač Sedrik Ford, koji je radio u fabrici "Excel", gde je ubio kolege. Šerif Harvi Volton je rekao da je najmanje pet od 14 ranjenih osoba u kritičnom stanju. Prema njegovim rečima, svi ubijeni su radnici fabrike. Svedoci… »