Arhiva vesti 19.02.2016

Nova invalidska kolica za Stefana Raškovića

Ritam grada Kg 19.02.2016
Zahvaljujući predstavnicima Internacionalne policijske asocijacije-sekcije Srbija, Stefan Rašković iz Kragujevca danas je dobio nova invalidska kolica. Tim povodom, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja i Obrad… »

LUDA SREĆA:Zamalo da ih spljošti stena na Ibarskoj

Mondo 19.02.2016
Samo spletom srećnih okolnosti izbegnuta je tragedija kada se danas nekoliko kubika kamenja i zemlje sa obližnjeg brda survalo na Ibarsku magistralu u mestu Polumir, kod Kraljeva. Odron je bukvalno za dlaku promašio "fijat punto" beogradske… »

Petoro odbornika napustilo SNS

Jugmedia 19.02.2016
PIROT – Na početku današnje sednice lokalnog parlamenta u Pirotu, dosadašnji šef Odborničke grupe opozicione Srpske napredne stranke Boban Ranđelović obavestio je predsedavajućeg da petoro odbornika istupa iz Odborničkog kluba SNS-a i da… »

Djokić: Nismo želeli da se ponovi prošla godina

Beta 19.02.2016
Trener Metalca Vladimir Djokić rekao je da je njegova ekipa danas zasluženo pobedila Borac i da očekuje kvalitetnu igru svojih košarkaša u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. "Nismo hteli da se ponovi ono što je bilo prošle godine, kada smo izgubili… »

Vlasniku Pavlović banke određen kućni pritvor

Novi magazin 19.02.2016
Stojanović je rekao da ga je Sud BiH obavestio da je uvažio njegovu žalbu i ukinuo rešenje o pritvoru, kao i da su određene mere zadržavanja, odnosno kućni pritvor. Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipe) uhapsili su 11. februara, po… »

Samit u Briselu: Odmah zaustaviti migrante, Zapadni Balkan zabrinjava

RTS 19.02.2016
Šefovi država i vlada zemalja EU su na samitu u Briselu postavili cilj da se brzo zaustavi priliv imigranata, da se zaštite spoljne granice i očuva celovitost šengenskog prostora. Naglašeno je da stalni i nesmanjeni protok nelegalnih migranata preko… »

Trista četrdesetoro dece stradalo na Mediteranu od septembra 2015.

RTS 19.02.2016
Prosečno dvoje dece davilo se svakog dana od septembra prošle godine, dok su sa svojim porodicama pokušavale da pređu istočni Mediteran, dok smrtnost mališana konstantno raste, ističe se u zajedničkom saopštenju su UNHCR-a, UNCEF-a i IOM… »

Pomoć Vlade Srbije Srebrenici: Radovi mogu početi već krajem maja

Blic 19.02.2016
Radovi na realizaciji infrastrukturnih projekata u opštini Srebrenica, finansiranih iz donacije Vlade Srbije, mogli bi da počnu već krajem maja ili početkom juna, a trenutno se radi na ubrzanju procedura neophodnih za početak radova. Kako je… »

VIDEO: Nasrtaj na izbjeglički autobus u Njemačkoj

Al Jazeera 19.02.2016
Njemački zvaničnici su zaprepašteni snimkom na kojem grupa ljudi uz glasne povike blokira autobus pun izbjeglica. Clausnitz (Sachsen), gestern. Der deutsche Angstmob begrüßt die, die dem Tod von der Schippe gesprungen sind… »

Kostreš: Ko su nalogodavci paljenja ambasada?

B92 19.02.2016
Novi Sad -- Jedina veća sramota od paljenja ambasada SAD i Nemačke 2008. godine je činjenica da politički nalogodavci toga i dalje nisu utvrđeni, kaže Bojan Kostreš iz LSV. Kostreš je u pisanoj izjavi istakao da najmanje što država kojoj je… »