Arhiva vesti 19.02.2016

Atina: Ili otvorene granice ili blokiramo dogovor o Bregzitu

RTS 19.02.2016
Grčka želi da joj partneri u EU obećaju da neće zatvoriti granice za izbeglice do 6. marta ili će blokirati dogovor kojim bi se zadržala Britanija u bloku, rekao je neimenovan vladin izvor. "Tražimo jedinstvenu odluku da do 6. marta (kada je… »

Stefanović: NS nije izgledao gore od bombardovanja

Moj Novi Sad 19.02.2016
Predsednik Levice Srbije Borislav Stefanović ocenio je da Novi Sad nije izgledao "ovako loše" još od bombardovanja 1999. godine. "Naš grad zaslužuje mnogo bolje od toga", rekao je Stefanović a prenela je Levica Srbije. On je optužio gradsku vlast… »

Mik Šumaher u Formuli 4

Sportske.net 19.02.2016
Nemački vozač Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Prema, pa će se i u predstojećoj sezoni takmičiti u Formuli 4. Prema ima mogućnost da se takmiči u italijanskom i… »

Dačić sa diplomatama Azijsko-pacifičkog regiona

Novi magazin 19.02.2016
Kako se navodi u saopštenju Ministastva spoljnih poslova, Dačić imao susret sa šefovima diplomatskih misija Azijsko-pacifičkog regiona u Republici Srbiji tokom radnog ručka koji je organizovala Narinder Čohan, ambasador Indije u Beogradu. On je… »

Vučić: Početak renesanse Novog Sada i Vojvodine

RTV 19.02.2016
NOVI SAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da će u novom pogonu britanske kompanije Delfi automotiv (Delphi Automotive) biti zaposleno "deset odsto ukupnog broja njihovih radnika u Evropi".Predstavnici Vlade… »

Milićević: Odluka PUPS-a neće ugroziti izborni rezultat

Dnevnik 19.02.2016
Odlazak PUPS-a iz koalicije sa SPS i JS neće ugroziti izborni rezultat koalicije na predstojećim izborima, uveren je šef poslanika SPS Đorđe Milićević.On tvrdi da će ostatak koalicije na izborima. ostvariti i bolji rezultat u odnosu na izbore… »

Finansijski izveštaji od ove godine isključivo u elektronskoj formi

Blic 19.02.2016
Pravna lica će ubuduće sve finansijske i druge izveštaje za 2015. godinu moći da dostavljaju isključivo u elektronskoj formi, i ništa se više neće dostavljati u papirnom obliku, rečeno je danas na konferenciji za novinare Agencije za privredne… »

Nikolić: Vreme da se prijateljstvo sa Kazahstanom potvrdi i u ekonomiji

Blic 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas u Beogradu, u razgovoru sa ambasadorom Kazahstana Nurbahom Rustemovim da je vreme da se prijateljstvo dve zemlje potvrdi i razvijenim ekonomskim odnosima. U saopštenju se navodi Nikolićeva ocena da je… »

Davenport: Neodgovorne najave suspenzije Šengena

B92 19.02.2016
Novi Sad -- Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je da aktuelni razgovori u Briselu o rešavanju migrantske krize nisu usmereni ka zatvaranju granica EU. U tom pogledu, neodgovorne su najave o mogućoj suspenziji Šengena jer mere koje se… »

Islamisti pogubili dečaka jer je slušao pop muziku

Radio 021 19.02.2016
Islamska država je odrubila glavu petnaestogodišnjem dečaku zbog toga što je slušao pop muziku u uporištu džihadista Mosulu, na severu Iraka. Tinejdžer je identifikovan kao Ajham Husein, a zarobila ga je patrola Islamske države zbog toga što je… »