Arhiva vesti 19.02.2016

Pentagon zatražio od Rusije da izbegavaju sever Sirije

Gde investirati 19.02.2016
Američki zvaničnici zatražili su od Rusije da ne bombarduje oblasti na severu Sirije gde nekoliko desetina pripadnika specijalnih snaga SAD sarađuju sa sirijskim pobunjenicima u borbi protiv Islamske države, saopštio je Pentagon. Taj zahtev je u… »

"Srbija da obezbedi održivost manjinskih medija"

B92 19.02.2016
Zagreb -- Srbija je dužna da obezbedi održivost medija na manjinskim jezicima, kaže komesar za proširenje Johanes Han u odgovoru hrvatskoj poslanici u EP Marijani Petir. Kako je saopšteno iz kabineta Petirove, koja mu je pisala o gašenju Radio… »

Saznajte novosti sa današnje sednice Gradskog veća!

iKragujevac 19.02.2016
Spremili smo Vam najnovije informacije sa sednice Gradskog veća. Gradsko veće je na danas održanoj sednici utvrdilo nacrt odluke o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likvidnosti u iznosu od 220 miliona dinara i uputilo ga… »

Jelena Rozga objavila: Udajem se!

Story 19.02.2016
Pevačica Jelena Rozga nedavno se verila za Stjepana Hausera, a sada je objavila i da se udaje. Naime, dokaz da se kockice odlično poklope je slučaj i kod popularne pevačice koja je nakon lepih vesti iz privatnog života, uradila i simboličnu pesmu… »

Solana: Hrvatska ima užasnu nacionalističku vlast

RTV 19.02.2016
MADRID - Bivši generalni sekretar NATO i nekadašnji visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je danas da Hrvatska ima „užasnu, nacionalističku" vlast i da su što bolji odnosi Hrvatske i Srbije preduslov… »

Haradinaj podneo ostavku i napustio kosovski parlament

Vesti online 19.02.2016
Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u petak da se odriče mandata poslanika u kosovskoj Skupštini i da se više neće vratiti u parlament. On je u izjavi novinarima rekao da se Skupština Kosova pretvorila u mesto u… »

Parlamentarni dijalog o izborima nije uspeo

Alo 19.02.2016
Dijalog u Skupštini Crne Gore u vezi s organizacijom i uslovima za nove parlamentarne izbore nije postignut, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović. Lider vladajuće Demokratrske partije socijalista (DPS) je najavio nastavak dijaloga. Kao… »

Crna Gora: Opozicija odbila da uđe u Đukanovićevu vladu

Blic 19.02.2016
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je bio neuspešan nastavak parlamentarnog dijaloga o sporazumu za stvaranje uslova za slobodne i fer izbore. On ističe da je "kamen spoticanja" pozicija predsednika Skupštine Crne Gore Ranka… »

S. Arabija zbog Hezbolaha više ne pomaže Libanu

B92 19.02.2016
Rijad -- Saudijska Arabija saopštila je da je obustavila vojnu pomoć Libanu od tri milijarde dolara zato što se Hezbolah bori na strani sirijskog režima. Ta pomoć se odnosila na vojnu opremu koju obezbeđuje Francuska. U svetlu pozicija koje je… »

Beogradska berza: Energoprojekt u fokusu, promet slab

SEEbiz 19.02.2016
BEOGRAD - Skromno trgovanje i blagi pad akcija obeležili su poslednji trgovački dan u sedmici. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 8,5 miliona RSD (69,1 hiljadu EUR), dok je BELEX15 pao 0,1% na 580,2 poena. Najprometnija akcija na tržištu bio je… »