Arhiva vesti 19.02.2016

SNP ZAHTEVA: Kako sa NATO alijansom, tako povećati nivo saradnje i sa Rusijom!

Pravda 19.02.2016
BEOGRAD – Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da svim pripadnicima ruske misije u Humanitarnom centru u Nišu treba obezbediti diplomatski imunitet. „Srpska narodna partija, kao jedina partija u srpskom parlamentu koja… »

Studenti FON-a SVETSKI ŠAMPIONI u rešavanju studije slučaja

24 Sata 19.02.2016
Studenti FON-a prvaci u rešavanju studija slučaja, Foto: Mitar Mitrović Kako se navodi u saopštenju, nagradu su osvojili studenti Stefan Ignjatović, Anja Koprivica, Branislav Bandić i Andreja Srećković, pod mentorstvom profesora Vesne Damnjanović… »

SPS je na vlasti od 1945, nema saradnje sa njima

Akter 19.02.2016
Poslanik Nove stranke Zoran Živković poručio je da nema prostora za saradnju te stranke sa SPS. "SPS je na vlasti od 1945. godine, kroz razne pojave. Jedino vreme kada nisu bili na vlasti je bilo kada je vladu vodio Zoran Đinđić i kada sam je vodio… »

Nikolić potpisom na sporazum saučesnik okupacije

Akter 19.02.2016
DSS i Dveri pozvale su danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO i zatražile da se o tom sporazumu raspiše referendum. Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković-… »

Rudari zamrzli štrajk - vlada obećala pomoć

B92 19.02.2016
Despotovac -- Glavni odbor Sindikata radnika rudnika uglja Resavica odlučio je danas da obustavi štrajkačke aktivnosti do 15. marta. Predsednik sindikata Resavice Nebojša Milenković je izjavio za agenciju Beta da bi do tada trebalo sumirati prve… »

Lagard reizabrana za drugi mandat na čelu MMF-a

Politika 19.02.2016
VAŠINGTON – Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odlučio je danas da Kristin Lagard bude reizabrana na funkciju generalnog direktorka te finansijske institucije. Drugi mandat Lagardove na čelu MMF-a, u trajanju od pet godina, počeće… »

Luka Mitrović: "Vratiću se tek kada se potpuno oporavim"

Sportske.net 19.02.2016
Kapiten Crvene zvezde Telekom rekao je danas da još ne zna kada će se vratiti na teren posle povrede, kao i to da će sačekati da bude potpuno spreman jer samo tako može da pomogne ekipi. Luka Mitrović nije igrao još od sredine oktobra prošle… »

Deseci mrtvih u američkim udarima u Libiji

Al Jazeera 19.02.2016
Poginulo najmanje 40 osoba, a meta bio visokopozicionirani operativac ISIL-a iz Tunisa. Američki borbeni avioni su tokom noći izveli više napada u Libiji, a meta udara su bili kamp za obuku grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) i jedan od viših… »

Vlada RS sa 20.000 evra pomaže haške pritvorenike

Blic 19.02.2016
Vlada RS donela je odluku o jednokratnoj finansijskoj pomoći haškim pritvorenicima iz Republike Srpske za 2016. godinu od ukupno oko 20.000 evra (40.000 KM), saopštila je Vlada Srpske. Tom odlukom se reguliše način i postupak pružanja jednokratnog… »

Najviše interesovanja za Grčku, popusti do 70 odsto

Kamatica 19.02.2016
Na štandovima turističkh agencija na ovogodišnjem Sajmu turizma građani se najčešće interesuju za letovanje u Grčkoj, a za neke aranžmane mogu dobiti popust i do 70 odsto. PR menadžer turističke agencije "Oktopod travel" Vanja Milovanović… »