Arhiva vesti 19.02.2016

Britanci ulaze sa 3000 radnih mesta u Novi Sad

Gde investirati 19.02.2016
U novom pogonu kompanije Delfi automotive u Novom Sadu biće zaposleno 10% ukupnog broja njihovih radnika u Evropi, a to je 3.000 ljudi. Premijer je istakao da je to prva tako velika investicija u Novom Sadu posle 35 godina. Premijer je kazao da je to… »

Fico: Slovačka preduzima mere nakon odluke Austrije

Novi magazin 19.02.2016
"Pokrećemo sve tehničke mere za zaštitu naših granica sa Austrijom u slučaju da veće grupe ostanu na austrijskoj granici... i pokušaju da se kreću i da dođu do Nemačke različitim rutama", rekao je Fico novinarima tokom samita EU u Briselu… »

Kandidat za ministra odbrane do sutra uveče

Beta 19.02.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do sutra uveče predložiti kandidata za novog ministra odbrane. "Sutra uveče ističe rok, predložiću", kazao je Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Partije ujedinjenih penzionera… »

Šoder: Moja izjava pogrešno interpertirana

B92 19.02.2016
Beograd -- Šef UNHCR u Srbiji, Hans Fridrih Šoder ističe da je rekao da se ne očekuje da će doći do nagomilavanja izbeglica u Srbiji, niti da će zatvoriti granice. Kako se precizira u saopštenju UNHCR-a, Šoder je ukazao je da je njegova izjava… »

Mogući napadi IS u Evropi

Akter 19.02.2016
Islamska država bi mogla da organizuje velike terorističke napade u Evropi, upozorio je direktor Evropola Rob Vejnrajt. "Očekuje se da će Islamska država ili neke druge verske teorirističke grupe izvesti napad negde u Evropi, a da će se na meti… »

Božović: Još smo bolji nego jesenas, idemo na pobedu protiv Mladosti

Beta 19.02.2016
Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je danas da je njegova ekipa kvalitetnija nego u jesenjem delu šampionata i da bi sve osim pobede crveno-belih protiv Mladosti u utakmici 23. kola Super lige Srbije bilo iznenadjenje. "Očekujemo… »

Nikolić otkrio spomenik kralju Aleksandru I Karađorđeviću

Dnevnik 19.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio je u glavnom holu Doma Vojske Srbije spomen-bistu kralju Aleksandru I Karađorđeviću, i poručio da tim činom otklanjamo još jednu nepravdu koju smo naneli sami sebi, odričući se velikih ljudi koje je rodio… »

Vlada ugovorima oštetila državu za 997 milijardi dinara

Beta 19.02.2016
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara. Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u… »

Čović: "Mnogo će nam značiti ovo iskustvo"

Sportske.net 19.02.2016
Košarkaš FMP-a Filip Čović čestitao je Partizanu, ali i svojim saigračima i pored večerašnjeg poraza od crno-belih u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća. "Mnogo nam znače ovakve utakmice, bilo je jako teško emotivno i fizički. U drugom… »

Sertić: RTB Bor sigurno neće biti ugašen

SEEbiz 19.02.2016
BEOGRAD - Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor sigurno neće biti ugašen, izjavio je ministar privrede Srbije Željko Sertić. "RTB Bor je uz rudnik Resavica jedan od naša dva najveća problema. Činjenica je da radi sa gubitkom zbog loših cena na… »