Arhiva vesti 31.05.2016

U Kragujevcu genetsko ispitivinje rizika za nastanak autoimunih bolesti

Ritam grada Kg 31.05.2016
Institut za javno zdravlje u Kragujevcu, otvorio je laboratoriju za HLA tipizaciju, tj. genetsko ispitivinje rizika za nastanak autoimunih bolesti. DNK analize, omogućavaju, da se predispozicije za obolevanje, otkriju čak 10 do 15 godina ranije, što… »

Rusija kritikovala Severnu Koreju zbog testa balističke rakete

Blic 31.05.2016
Rusija smatra da je pokušaj Severne Koreje da lansira balistički projektil novo kršenje rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov. Severna Koreja danas je, prema navodima… »

Počelo suđenje Martiću u Zagrebu

Večernje novosti 31.05.2016
U Županijskom sudu u Zagrebu danas je čitanjem optužnice za ratni zločin počelo suđenje u odsutnosti Milanu Martiću, bivšem ratnom vođi pobunjenih Srba. ZAGREB - U Županijskom sudu u Zagrebu danas je čitanjem optužnice za ratni zločin počelo… »

UEFA o LŠ: Ponovo odbijeni najbogatiji i Superliga

B92 31.05.2016
Evropska fudbalska unija odlučiće u decembru o pomenama u Ligi šampiona, pošto veliki evropski klubovi žele novi format i veći deo prihoda od milijardu dolara. Čelnici UEFA i velikih evropskih klubova održali su niz sastanaka u Milanu, gde je u… »

ZABRINJIVAJUĆE Dve trećine dece pasivni pušači

Jugmedia 31.05.2016
VRANJE – Svaki 10. učenik starosti od 13-15 godina je pušač, dok su dve trećine dece pasivni pušači, a 81,2 odsto njih nije bilo sprečeno u kupovini cigareta. Ovo je danas izjavila Marija Nakić, specijalista socijalne medicine iz Vranja. U… »

Beogradska berza: NIS i danas u fokusu, rast indeksa

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Današnji trgovački dan obeležila je solidna investiciona aktivnost uz nastavak blagog rasta berzanskih indeksa. Indeks BELEX15 ojačao je 0,5% na 615,02 poena, dok je ukupna realizacija u trgovanju iznosila 48,6 miliona RSD (0,4 miliona EUR)… »

Nema mira za Romana Polanskog: Poljski ministar pravde hoće da ga pošto-poto izruči Americi

Kurir 31.05.2016
Poljska je danas ponovo pokrenula proceduru za izručenje nagrađivanog režisera Romana Polanskog Sjedinjenim Američkim Državama, kako bi mu se sudilo po optužbama za silovanje deteta (13) iz 1977. godine. Poljski ministar pravde Zbignjev Zjobro… »

Sredozemno more postalo groblje

Blic 31.05.2016
Na stotine izbeglica se u proteklih nekoliko dana udavilo u Sredozemnom moru, pokušavajući da se domognu Evrope. Ipak, Italija još uvek ne govori o potrebi uvođenja vanrednog stanja. Ne postoje spiskovi putnika, ne znaju se njihova imena, niti ima… »

Uhapšena tri Pakistanca u Nemačkoj zbog seksualnih napada

Blic 31.05.2016
Policija je u jugozapadnom nemačkom gradu Darmštadu uhapsila tri Pakistanca osumnjičena da su seksualno napadali žene na muzičkom festivalu proteklog vikenda, nakon što je 18 žena prijavilo da su bile žrtve takvih napada, saopštile su danas… »

Osnovan centar za pravosudna istraživanja

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Eminentni pravni stručnjaci - sudije, profesori pravnih fakulteta i advokati osnovali su, kako je saopšteno danas, Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS) koji je kao svoju misiju opredelio izučavanje i unapređenje pravosuđa u… »