Arhiva vesti 31.05.2016

U Kragujevcu genetsko ispitivinje rizika za nastanak autoimunih bolesti

Ritam grada Kg 31.05.2016
Institut za javno zdravlje u Kragujevcu, otvorio je laboratoriju za HLA tipizaciju, tj. genetsko ispitivinje rizika za nastanak autoimunih bolesti. DNK analize, omogućavaju, da se predispozicije za obolevanje, otkriju čak 10 do 15 godina ranije, što… »

Rusija kritikovala Severnu Koreju zbog testa balističke rakete

Blic 31.05.2016
Rusija smatra da je pokušaj Severne Koreje da lansira balistički projektil novo kršenje rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov. Severna Koreja danas je, prema navodima… »

U Zagrebu počinje suđenje Milanu Martiću

Novi magazin 31.05.2016
Pred Županijskim sudom u Zagrebu danas treba da počne suđenje u odsustvu bivšem ratnom vođi pobunjenih Srba Milanu Martiću, koji u Estoniji izdržava 35-godišnju kaznu zatvora zbog granatiranja Zagreba. On je zajedno s bivšim komandantom vojske… »

UEFA o LŠ: Ponovo odbijeni najbogatiji i Superliga

B92 31.05.2016
Evropska fudbalska unija odlučiće u decembru o pomenama u Ligi šampiona, pošto veliki evropski klubovi žele novi format i veći deo prihoda od milijardu dolara. Čelnici UEFA i velikih evropskih klubova održali su niz sastanaka u Milanu, gde je u… »

Pušenje ili zdravlje, birate sami

OK radio 31.05.2016
U organizaciji Centra za javno zdravlje, Crvenog krsta i Centra za prevenciju, u utorak je u Vranju obeležen 31. maj, Svetski dan bez duvanskog dima. Svi građani koji su posetili ,,Bazar zdravlja“, organizovana na trgu Staniše Stošića, bili su u… »

Beogradska berza: NIS najprometniji drugi dan zaredom, rast indeksa

Gde investirati 31.05.2016
Današnji trgovački dan obeležila je solidna investiciona aktivnost uz nastavak blagog rasta berzanskih indeksa. Indeks Belex 15 ojačao je 0,5% na 615,02 poena, dok je ukupna realizacija u trgovanju iznosila 48,6 miliona RSD (0,4 miliona EUR)… »

Poljski ministar pravde ne odustaje od izručenja Polanskog SAD

Večernje novosti 31.05.2016
Poljski ministar pravde i glavni tužilac Zbignjev Žobro nije odustao od pokušaja da izruči slavnog režisera Roman Polanskog SAD gde je optužen za silovanje maloletnice. VARŠAVA - Poljski ministar pravde i glavni tužilac Zbignjev Žobro nije… »

Sredozemno more postalo groblje

Blic 31.05.2016
Na stotine izbeglica se u proteklih nekoliko dana udavilo u Sredozemnom moru, pokušavajući da se domognu Evrope. Ipak, Italija još uvek ne govori o potrebi uvođenja vanrednog stanja. Ne postoje spiskovi putnika, ne znaju se njihova imena, niti ima… »

Migranti opet napali žene u Nemačkoj: Grupa azilanata zlostavljala ih na muzičkom festivalu

Kurir 31.05.2016
Grupa azilanata seksualno je zlostavljala žene na besplatnom koncertu u Nemačkoj tokom vikenda a napadi su bili slični onima sprovedenim u Kelnu u novogodišnjoj noći. Trojica Pakistanaca su već u pritvoru nakon što se 18 žena žalilo da su bile… »

Osnovan centar za pravosudna istraživanja

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Eminentni pravni stručnjaci - sudije, profesori pravnih fakulteta i advokati osnovali su, kako je saopšteno danas, Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS) koji je kao svoju misiju opredelio izučavanje i unapređenje pravosuđa u… »