Arhiva vesti 31.05.2016

Poražavajući podaci: Oko 90 odsto Roma nema stalan posao

Blic 31.05.2016
Oko 90 odsto Roma nema stalan posao, pa je neophodno naći modele održivog zapošljavanja, jer je to najosetljivije pitanje za romsku zajednicu, rečeno je danas u Beogradu na predstavljanju projekta o inkluziji Roma. Ministar za rad, zapošljavanje… »

Muškarca iz Novog Sela ujela šarka u Nišu

Jugmedia 31.05.2016
NIŠ – Muškarac star 72 godine iz Novog Sela kraj Niša kojeg je juče ujela zmija uspešno se oporavlja na Klinici za infektivne bolesti niškog Kliničkog centra, potvrdio je direktor te zdravstvene ustanove Žarko Ranković. On je kazao da je… »

Kls: Pljušte kazne

Hot sport 31.05.2016
Zbog dosuđenjih tehničkih grešaka kažnjeni su Novica Veličković iz Partizana, Aleksandar Bursać i Filip Čović sa po 12.000 dinara. Pored njih, klupa Partizana kažnjena je takođe sa 12.000, dok je klupa FMP sankcionisana sa 60.000, nakon tri… »

Golom zadnjicom na NATO: Češki veteran koji je služio u Jugoslaviji pokazao šta misli o Amerikancima

Blic 31.05.2016
Češki veteran Martin Zapletal, koji je prilikom prolaska američkih trupa kroz češki grad Viškovu preprečio put konvoju i spustio pantalone, služio je u okviru međunarodne policijske misije na teritoriji bivše Jugoslavije, rekao je učesnik… »

Lazarević o pripremama privrede za ulazak na tržište EU

Beta video 31.05.2016
BEOGRAD - Nebojsa Lazarević, direktor Centra za evropske politike i član Užeg pregovaračkog tima za pristupanje Srbije kazao je da je od izuzetnog je značaja da na vreme počnemo da pripremamo našu privredu za ove promene u trgovinskim režimima… »

Direktor Zoo-vrta: Gorila morala da umre; Majka: Dešava se

B92 31.05.2016
Sinsinati -- Direktor Zoološkog vrta u američkom gradu Sinsinatiju Tejn Mejnard stao je u odbranu odluke da se ubije gorila kako bi se zaštitio četvorogodišnji dečak. On je istakao da je "lako biti general posle bitke". Mediji prenose da je majka… »

Talibani ubili 16 putnika autobusa na severu Avganistana

Blic 31.05.2016
Talibani su na severu Avganistana ubili najmanje 16 osoba i kidnapovali više desetina ljudi koje su izvukli iz nekoliko autobusa, objavili su danas avganistanski zvaničnici. "Talibani su iz vatrenog oružja ubili 16 putnika, a zarobili više od 30… »

Okršaj iračkih snaga i džihadista na jugu Faludže

RTS 31.05.2016
Iračke snage koje se bore da zauzmu grad Faludžu od Islamske države jutros su odbile žestok četvoročasovni napad džihadista na jugu tog grada, saopštile su lokalne vlasti. ID je jutros pokrenula napad na području predgrađa Nuaimija, gde su… »

Pad nezaposlenosti u EU, u evrozoni nepromenjena

Gde investirati 31.05.2016
U aprilu je nezaposlenost u evrozoni ostala na 10,2 odsto, što je najmanje od avgusta 2011, saopštila je danas statistička služba Evropske unije. U odnosu na mart u evrozoni nije bilo promene u stopi nezaposlenosti, dok je Evropskoj uniji pala na 8,7… »

A Pirej grmi jače od Marakane: Zvezda mi je sve (video)

Mozzart sport 31.05.2016
Navijači Olimpijakosa nisu zaboravili bratski klub posle trijumfa protiv Panatinaikosa. Nije to euforija, to je od euforije jače! Teško je naći prave reči za ono što je uradio plejmejker Olimpijakosa Vasilis Spanulis u prethodnih sedam dana… »