Arhiva vesti 31.05.2016

Vučić sutra počinje razgovore, do 16. juna zaokružen sistem vlasti

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Mandatar Aleksandar Vučić trebalo bi sutra da počne razgovore o budućoj vladi, sa svima, kako je rekao, koji to žele. To je prvi korak u procesu kojim će se, za oko dve sedmice, politički sistem Srbije vratiti u normalne tokove, novi… »

Dačić: Hrvati opstruišu sve razgovore

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Hrvatska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima i Zagreb traži da se ti razgovori podignu na politički nivo, izjavio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi Ivica Dačić. Dačić za "Danas" kaže da su… »

Severna Koreja pokušala da lansira raketu

RTS 31.05.2016
Južna Koreja je saopštila da je Severna Koreja rano jutros ponovo pokušala da lansira raketu, ali da je taj pokušaj propao, dok je Japan osudio potez Pjongjanga kao neprihvatljiv i provokativan čin, javlja AFP. Francuska agencija primećuje da je… »

Sunčana dolina: Predstavljen projekat povratka oko 1.500 Srba u Zvečan

Blic 31.05.2016
Projekat naselja "Sunčana dolina" zahvaljujući kojem će se oko 1.500 povratnika vrati na Kosovo, a u okviru koga će im biti obezbeđena i radna mesta i kompletna infrasturktura od vrtića do tržnog centra, predstavljen je danas u Beogradu. Idejni… »

Hag odbio puštanje Karadžića na privremenu slobodu

Politika 31.05.2016
HAG, SARAJEVO – Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu, preneli su mediji u regionu. Teodor Meron… »

"To je herojski čin": Stefanović nagradio policajca koji je spasao dva mladića iz zapaljenog automobila

Blic 31.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio policajca Policijske uprave u Nišu Žarka Stojkovića za herojski čin kada je u noći između 25. i 26. maja spasao sigurne smrti dvojicu mladića iz zapaljenog automobila… »

Iračke snage odbile kontraudar ISIL-a

Al Jazeera 31.05.2016
Gotovo 50.000 osoba je blokirano borbama i počinje im nedostajati hrane, vode za piće i lijekova. Iračke snage koje se bore da zauzmu grad Falluju od takozvane Islamske države, odbili su četvoročasovni napad ISIL-a na jugu tog grada, saopštile su… »

Najmanje 880 izbeglica poginulo prošle nedelje

Blic 31.05.2016
Najmanje 880 migranata i izbeglica poginulo je u pokušaju da pređu Sredozemno more prošle nedelje, saopštio je danas Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR) posle razgovora sa preživelima. Ova godina se pokazuje kao "naročito smrtonosna", pošto… »

Marko, srećan rođendan, ali propuštaš i EURO

Mondo 31.05.2016
Najmalerozniji reprezentativac Nemačke ponovo je otpao sa spiska uoči velikog takmičenja. Foto: Guliver/Getty images/Christof Koepsel Propustio je Svetsko prvenstvo i osvajanje "Zlatne boginje", a propustiće i EURO u Francuskoj. Ofanzivac Dortmunda… »

Bakljama i raketama na Mamića u Splitu

Mondo 31.05.2016
Glavnog čoveka u Dinamu i njegovog advokata napali huligani u Splitu. Foto: Guliver/Getty Images/Srđan Stevanović Zdravko Mamić u Splitu nikada nema mira. Prvi čovek zagrebačkog Dinama i njegov advokat Čedo Prodanović napadnuti su u utorak u… »