Arhiva vesti 31.05.2016

Vučić sutra počinje razgovore, do 16. juna zaokružen sistem vlasti

SEEbiz 31.05.2016
BEOGRAD - Mandatar Aleksandar Vučić trebalo bi sutra da počne razgovore o budućoj vladi, sa svima, kako je rekao, koji to žele. To je prvi korak u procesu kojim će se, za oko dve sedmice, politički sistem Srbije vratiti u normalne tokove, novi… »

Dačić: Hrvati opstruiraju sve razgovore

Danas 30.05.2016
Zagreb traži da se pregovori o otvorenim pitanjima podignu na politički nivo, tvrdi za Danas šef srpske diplomatije. Beograd - – Hrvtska godinama opstruira razgovore o otvorenim bilateralnim pitanjima, kaže za Danas Ivica Dačić, ministar spoljnih… »

Severna Koreja pokušala da lansira raketu

RTS 31.05.2016
Južna Koreja je saopštila da je Severna Koreja rano jutros ponovo pokušala da lansira raketu, ali da je taj pokušaj propao, dok je Japan osudio potez Pjongjanga kao neprihvatljiv i provokativan čin, javlja AFP. Francuska agencija primećuje da je… »

Srpski kibuc na severu Kosova

Dnevnik 31.05.2016
Na prostoru između Kosovske Mitrovice i Zvečana, na severu Kosova, u roku od godinu i po trebalo bi da se podigne. „prvi srpski kibuc”, povratničko naselje s oko 300 stanova za 1.500 ljudi, s potrebnim pratećim sadržajima i garantovnim poslom za… »

Hag odbio da Karadžića privremeno pusti na slobodu

B92 31.05.2016
Hag, Sarajevo -- Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu. Karadžić je hteo da privremeno bude pušten na slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu njegovom… »

Nagrada policajcu iz Niša koji je spasao dvojicu mladića

Večernje novosti 31.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novčano je nagradio Žarka Stojkovića, koji je spasio dvojicu mladića iz zapaljenog automobila. BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović novčano je danas nagradio policajca… »

Iračke snage odbile kontraudar ISIL-a

Al Jazeera 31.05.2016
Gotovo 50.000 osoba je blokirano borbama i počinje im nedostajati hrane, vode za piće i lijekova. Iračke snage koje se bore da zauzmu grad Falluju od takozvane Islamske države, odbili su četvoročasovni napad ISIL-a na jugu tog grada, saopštile su… »

Crni bilans na Mediteranu, 880 utopljenih za nedelju dana

B92 31.05.2016
Tanjug -- Najmanje 880 migranata utopilo se u proteklih sedam dana u pokušaju da pređu Sredozemno more, saopštila je agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice. U saopštenju UNHCR-a se navodi da se ova godina "pokazala kao izuzetno smrtonosna", pošto… »

Lev ne vodi Rojsa, Švajni ide na EURO

B92 31.05.2016
Selektor Nemačke Joakim Lev objavio je konačan spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Francuskoj na kojem nema fudbalera Borusije Marka Rojsa. Pored Rojsa, koji nije u potpunosti spreman i propustiće drugo uzastopno veliko takmičenje… »

Mediji: Zdravko Mamić napadnut u Splitu

Al Jazeera 31.05.2016
Grupa maskiranih napadača gađali su bakljama i dimnim bombama Mamića i njegovog advokata Prodanovića. Zdravko Mamić napadnut je, kad se jutros pojavio na Prekršajnom sudu u Splitu, u trenutku kada je njegov vozač parkirao vozilo ispred suda. Tada… »