Arhiva vesti 31.05.2016

Fenerbahče bez Bogdanovića pobedio Galatu i otišao u finale

Sportski žurnal 31.05.2016
U seriji bolji je bio Fenerbahče, Obradovićev tim je i treći put u polufinalnoj seriji pobedio velikog rivala i za titulu šampiona Turske boriće se protiv Efesa koji je duel sa Darušafakom završio u tri meča. Galatasaraj – Fenerbahče 75:82 (1-3… »

Dejan Savić: Znamo kako da se nosimo sa Olimpijskim igrama!

Hot sport 31.05.2016
Izabranici Dejana Savića okupiće se na Košutnjaku i raditi sa selekcijom SAD, na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Dejan Udovičić. Selektor “delfina” Savić ističe da će završni turnir Svetske lige, koji se igra od 21. do 26. juna u kineskom… »

Novinarska i medijska udruženja dostavila Nacrt sporazuma o bezbednosti novinara

Novi magazin 31.05.2016
Novinarska udruženja i medijske asocijacije uputile su danas Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali i drugim novinarskim i medijskim asocijacijama, Nacrt memoranduma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti… »

Više od 45 miliona ljudi žrtve modernog ropstva

B92 31.05.2016
Kanbera -- Više od 45 miliona muškaraca, žena i dece u svetu su žrtve modernog robovlasništva, što je daleko više u odnosu na dosadašnje procene, pokazuju studije. Detalji istraživanja australijske fondacije objavljeni su u izveštaju pod… »

Poverenik: Za jedinstvenu primenu prava

Danas 31.05.2016
Beograd - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Vrhovnom kasacionom sudu inicijativu za obezbeđivanje jedinstvene sudske primene prava i jednakosti stranaka u prekršajnim postupcima koji… »

SNS: U septembru glasanje za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji

Kurir 31.05.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP. U saopštenju se navodi da je odluka… »

Pušenje zavisnost, a ne loša navika

Radio 021 31.05.2016
Više od 90 odsto pušača u Srbiji pušenje definiše kao bolest zavisnosti, što je pomak u odnosu na raniji period kada je većina njih pušenje videla samo kao lošu naviku. I pored toga, pušači smatraju da im je, za odvikavanje od cigarete dovoljna… »

Istraživanje: 94% Albanaca ne želi ZSO

Pravda 31.05.2016
Oko 94 odsto kosovskih Albanaca i pripadnika drugih nacionalnih manjina, osim Srba, protiv je formiranja Zajednice srpskih opština, pokazalo je istraživanje „Puls javnosti“ na Kosovu koje je objavio UNDP. Većina Srba na Kosovu, 69 odsto, snažno… »

"Rusi masakrirali Asadove protivnike u Idlibu"

Vesti online 31.05.2016
Najmanje 23 osobe su poginule u ruskim vazdušnim udarima tokom noći u sirijskom gradu Idlibu, koji pod kontrolom drže pobunjenici. To je saopštila Opservatorija za ljudska prava. Ta organizacija sa sedištem u Londonu navodi da su to najžešći… »

SAD upozorava na moguće napade u Evropi

Al Jazeera 31.05.2016
Na meti mogu biti i važni događaji kao što je Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, upozorava State Department. State Department upozorio je američke državljane na moguću prijetnju terorističkih napada u Europi na ljeto, poručivši da na meti… »