Arhiva vesti 31.05.2016

Jeremić: Utakmica je teška, imamo šansu za pobedu

Večernje novosti 30.05.2016
Ako istočna Evropa bude dala kandidata za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Srbija će biti veoma blizu pobede, izjavio je kandidat Srbije za naslednika Ban Kimuna Vuk Jeremić. Ako istočna Evropa bude dala kandidata za generalnog sekretara… »

Milion evra dobiće najbolja poslovna ideja

Nova ekonomija 31.05.2016
Predstavnici Privredne komore Srbije (PKS) i Nemačkog investicionog fonda (Foundcenter Investment) pozvali su danas sve zainteresovane koji imaju dobre biznis ideje da se do 1. jula prijave na konkurs "CATCH Pitch Challenge" koji je raspisao Fond. Na… »

Danas kraj škole za osmake i maturante stručnih škola

Blic 31.05.2016
Za male maturante osnovnih škola i maturante srednjih stručnih škola, prema kalendaru obrazovno - vaspitnog rada, danas se završava školska godina. Maturanti gimnazija raspustili su se 24. maja, dok se školska godina za učenike od prvog do sedmog… »

Za dekontaminaciju teatra preko 60 miliona!

OK radio 31.05.2016
Dekontaminacija zgrade Pozorišta u Vranju koštaće više od 63 miliona dinara, saopšteno je na sastanku Odbora za obnovu zgrade pozorišta, održanom u utorak. Sastanku je prisustvovala i Milica Marčeta Kaninski, direktorka Instituta ,,Vinča", a… »

Građevinski materijal za deset porodica

RTV 31.05.2016
SUBOTICA - Kako bi osnažile izbegličke porodice u Subotici grad je raspisao konkurs za dodelu građevinskog materijala. Porodici Josipović predat je građevinski materijal dobijen po osnovu Javnog poziva za izbor sredstava namenjenih stvaranju i… »

Zgrada škole čije su stanje stručnjaci ocenili kao dobro, počela da se obrušava

Blic 31.05.2016
Deo fasade pri krovu zgrade Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu obrušio se jutros, a povređenih nema. Direktorka škole Danijela Derikrava kazala je da su zaposleni u toj ustanovi, kada su jutros došli na posao, videli da je deo grede… »

Junker o Erdoganu: Bolje bi mu bilo da dvaput razmisli...

B92 31.05.2016
Šef EK Žan-Klod Junker savetuje Redžepu Tajipu Erdoganu da "dvaput razmisli" pre nego što okrene leđa sporazumu s EU o smanjenju priliva izbeglica. "Erdogan treba dvaput da razmisli pre nego što kaže, kako pojedini njegovi ministri tvrde, da… »

U Njemačkoj pada broj nezaposlenih, velika potražnja za radnicima

SEEbiz 31.05.2016
BERLIN - Broj nezaposlenih u Njemačkoj je u daljnjem padu, a stopa od šest posto najniža je zabilježena u svibnju od ujedinjenja Njemačke, priopćila je u utorak Savezna agencija za rad. "Tržište rada se i dalje razvija u pozitivnom smjeru. Broj… »

Gde je mesto Teslinoj urni?

RTS 31.05.2016
Patrijarh Irinej obnovio je predlog da se posmrtni ostaci Nikole Tesle sahrane u porti Hrama Svetog Save. Stav Crkve ponovljen je i na Saboru Srpske pravoslavne crkve i pred predsednikom Srbije, ali Muzeju i Gradu Beogradu zvanična inicijativa ne stiže… »

Ostavila dete svekrvi i gubi joj se svaki trag

Jugmedia 31.05.2016
LESKOVAC – Olga Dačić (21) iz Leskovca otišla je 10. aprila na posao i od tada njena porodica ne zna gde se nalazi i da li je uopšte živa.U Policijskoj upravi u Leskovcu nam je potvrđeno da se na ovom slučaju radi. Iz dobro obaveštenih krugova… »