Arhiva vesti 31.05.2016

"Imamo šansu u trci za naslednika Ban Ki-Muna"

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić ocenio je sinoć da će Srbija biti blizu pobede u utakmici za naslednika Ban Ki-muna, ukoliko istočna Evropa bude dala svog kandidata, i dodao da je kandidatura naše zemlje jedina… »

Milion evra dobiće najbolja poslovna ideja

Nova ekonomija 31.05.2016
Predstavnici Privredne komore Srbije (PKS) i Nemačkog investicionog fonda (Foundcenter Investment) pozvali su danas sve zainteresovane koji imaju dobre biznis ideje da se do 1. jula prijave na konkurs "CATCH Pitch Challenge" koji je raspisao Fond. Na… »

Kraj škole za osmake i maturante

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Za male maturante osnovnih škola i maturante srednjih stručnih škola, prema kalendaru obrazovno- vaspitnog rada, školska godina se završava danas. Maturanti gimnazija raspustili su se 24. maja, dok se školska godina za učenike od prvog do… »

Više od 60 miliona za dekontaminaciju pozorišta

Jug press 31.05.2016
VRANJE U Vranju je održan sastanak Odbora za obnovu zgrade Pozorišta “Bora Stanković”, na kome je rečeno da će za dekontaminaciju biti potrebno više od 53 miliona dinara bez PDV. Usvojen je Program dekontaminacije koji podrazumeva… »

Deset porodica udobnije će stanovati

Dnevnik 31.05.2016
SUBOTICA: Počela je podela građevinskog materijala namenjenog za pomoć izbeglim i raseljenim licima, koji žive u Subotici. Reč je o konkursu koji je bio raspisan prošle godine. Šest porodica iz Bajmoka i četiri iz Subotice dobile su po 300.000… »

Zgrada škole čije su stanje stručnjaci ocenili kao dobro, počela da se obrušava

Blic 31.05.2016
Deo fasade pri krovu zgrade Muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu obrušio se jutros, a povređenih nema. Direktorka škole Danijela Derikrava kazala je da su zaposleni u toj ustanovi, kada su jutros došli na posao, videli da je deo grede… »

Junker: Erdogan "dvaput da razmisli" o sporazumu sa EU

Novi magazin 31.05.2016
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je danas turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da "dvaput razmisli" pre nego što okrene leđa sporazumu sa Evropskom unijom o smanjenju priliva izbeglica. "Erdogan treba dvaput da razmisli pre… »

Postanite sezonski gastarbajter: Nemačka traži najmanje 655.000 radnika!

Kurir 31.05.2016
Nemačka Savezna agencija za rad zabeležila je dalji pad nezaposlenosti u toj zemlji. Stopa od šest odsto najniža je zabeležena u maju od ujedinjenja Nemačke. "Tržište rada se i dalje razvija u pozitivnom smeru. Broj nezaposlenih u maju u Nemačkoj… »

SPC ponovo traži da se ostaci Nikole Tesle premeste u portu Hrama Svetog Save

Nova ekonomija 31.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh srpski Irinej razgovarali su o radovima na obnovi Hrama Svetog Save, a patrijarh je na sastanku izložio i predlog da posmrtni ostaci Nikole Tesle budu sahranjeni u porti Hrama Svetog Save, gde će mu biti… »

Le: Ostavila bebu svekrvi i nestala bez traga

OK radio 31.05.2016
Olga Dačić (21) iz Leskovca otišla je 10. aprila na posao i od tada njena porodica ne zna gde se nalazi i da li je uopšte živa. U Policijskoj upravi u Leskovcu je potvrđeno da se na ovom slučaju radi. Svog sina starog 11 meseci je tog dana ostavila… »