Arhiva vesti 31.05.2016

Sektor farmacije očekuje razdoblje spajanja i akvizicija

Gde investirati 31.05.2016
Intenzivno razdoblje spajanja i akvizicija očekuje farmaceutski sektor u godinama koje slede, iako nedavno planirano povezivanje kompanija Pfizer i Allegan nije pošlo za rukom, pokazala je studija konsultantske firme EY. “Svedočićemo velikom nivou… »

Azijske berze: Indeksi porasli, obim trgovine slab

Gde investirati 31.05.2016
Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, ublaživši gubitke sa početka meseca, dok je dolar blago oslabio nakon snažnog uspona poslednjih dana. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks u 6,30 sati bio u plusu oko 0,5 odsto, dok su cene akcija u… »

Otpremnine traži 610 od 650 radnika, zaposleni u pribojskom FAP-u više ne vide perspektivu

Glas Zapadne Srbije 31.05.2016
Priboj - Ni u ludilu ne bih napustila preduzeće kad bih znala da će biti posla, da ćemo za rad primati plate - priča za „Blic“ Ljiljana Vidojević, radnica FAP-a. Ona je jedan od 610 (od ukupno 650) onih koji su se izjasnili da bi uz otpremninu… »

Muižnieks: Obezbediti migrantima pravo glasa

B92 31.05.2016
Strazbur -- Evropski komesar za ljudska prava Nils Muižnieks poziva evropske zemlje da ubrzaju integraciju migranata i omoguće pravo glasa na lokalnom i regionalnom nivou. Muižnieks je apelovao na evropske vlade da učine više na integraciji više od… »

EU: Kanabis najrašireniji, povratak ekstazija

EurActiv 31.05.2016
U Evropskoj uniji se i dalje najviše konzumira kanabis, ekstazi je ponovo popularan, dok se prodaja droge preko interneta povećava, zaključci su novog izveštaja agencije EU za nadzor droga i zavisnosti (EMCDDA). Četvrtina osoba starosne dobi od 15 do… »

Elton Džon se još nada sastanku sa Putinom

RTS 31.05.2016
Slavni britanski muzičar Elton Džon rekao je da žali zbog toga što se nije sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom boravka u Moskvi, ali i da se nada da će u budućnosti, ipak, moći da sa njim razgovara o pravima LGBT populacije u… »

Povucite ručnu kočnicu ako vodite ljubav u automobilu

Beta 31.05.2016
Švedska policija preporučila je danas zaljubljenim parovima koje obuhvati strast u automobilu da ne zaborave da povuku ručnu kočnicu da ne bi došlo do nesreće, posle slične nezgode koju je doživeo jedan par čije je vozilo palo u provaliju… »

KARADžIĆ ne ide kući: Hag odbio privremeno puštanje na slobodu!

Pravda 31.05.2016
Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu. Karadžić je hteo da privremeno bude pušten kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu svom mlađem bratu. Teodor Meron… »

Hrvati uspeli - ultimatum Srbiji sada uslov i EU?

Mondo 31.05.2016
Hrvatski šef diplomatije Miro Kovač izjavio je danas da je Hrvatska osigurala da svi njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije. Foto: Guliver/Getty Images/Istock Kovač je naglasio, preneo je "Jutarnji list", da Hrvatska može… »

Kiša potopila favoritkinje – ispale Aga i Simona!

B92 31.05.2016
Kiša nije napravila probleme samo Novaku Đokoviću, prvom favoritu u muškoj konkurenciji, već i teniserkama koje su pretendovale na titulu. U utorak su u roku od samo pola sata ispale druga i šesta nositeljka na Rolan Garosu – Agnješka Radvanjska… »