Arhiva vesti » petak 08. mart 2019

Finska ulazi u inicijativu "Pojas i Put" i gradi tunel

RTV 08.03.2019
RTV: Finska ulazi u inicijativu "Pojas i Put" i gradi tunel
HELSINKI - Finsko preduzeće "FinEst Bay Area Development" saopštilo je da je potpisalo memorandum o razumevanju s kineskom kompanijom "Touchstone Capital Partners" o finansiranju izgradnje železničkog tunela koji će povezati Helsinki sa prestonicom Estonije, Talinom. Kako izveštava Rojters,... »

Majka privedena zbog sumnje da je ubila bebu

RTS 08.03.2019
RTS: Majka privedena zbog sumnje da je ubila bebu
Zbog sumnje da je ubila svoju bebu, žena je privedena u selu Mustapić kod Kučeva. U selu Mustapić kod Kučeva majka je prijavila smrt svoje bebe kumi, koja je potom pozvala policiju, saznaje RTS iz policijskih izvora. Majka je privedena zbog sumnje da je izvršila ubistvo bebe. U saopštenju... »

Žene na selu ne smeju biti zapostavljene

RTV 08.03.2019
RTV: Žene na selu ne smeju biti zapostavljene
BEOGRAD - Predsednica parlamenta Maja Gojković poručila je danas da žene na selu u Srbiji ne smeju biti zapostavljene i da im se mora omogućiti ekonomska ravnopravnost, zdravstvena podrška i dostojanstven život. Gojković je, otvarajući konferenciju "Žene žive i na selu" u Skupštini Srbije... »

Zabrana: Misa u Blajburgu je politički instrumentalizovana

B92 08.03.2019
B92: Zabrana: Misa u Blajburgu je politički instrumentalizovana
Beč -- Koruška Katolička crkva odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje mise na polju pored Blajburga, jer je politički instrumentalizovana. "Misa na Lojbaškom polju pored Blajburga postala je deo manifestacije koja se politički instrumentalizuje i deo je... »

FOTO: Maskirana povorka prošla centrom Novog Sada

Radio 021 08.03.2019
Tradicionalna, 24. po redu, Maškarada Muzeja Vojvodine održana je danas predstavljanjem maski ispred Muzeja Vojvodine i povorkom kroz centar grada. Povorka je prošla Dunavskom, Zmaj Jovinom, Ulicom kralja Aleksandra, Modene, Bulevarom Mihajla Pupina, a završena je u saletli u Dunavskom parku.... »

Migranti zatečeni na granici u mašini za muljanje grožđa

B92 08.03.2019
B92: Migranti zatečeni na granici u mašini za muljanje grožđa
Beograd -- Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom otkrili dvojicu ilegalnih migranata sakrivenih u mašinama za muljanje grožđa. Kako je saopšteno iz Uprave carina, migranti su juče otkriveni u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je išao ka Italiji. Srpski carinici su 7.... »

Dan žena u svetu: Protesti, štrajkovi i praznik

Večernje novosti 08.03.2019
Međunarodni dan žena obeležen je danas širom sveta štrajkovima i protestima na kojima su žene zatražile veću ravnopravnost polova. Međunarodni dan žena obeležen je danas širom sveta štrajkovima i protestima na kojima su žene zatražile veću ravnopravnost polova. Više hiljada žena... »

Uz 8. mart: Žene i danas žrtve nasilja

OK radio 08.03.2019
Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, aktivistkinje SOS telefona Vranje i SOS Kutka za devojke Vranje, su na gradskom šetalištu organizovale uličnu akciju „SOS Telefon Vranje za 8. mart sa osmehom ženske slobode”. Devojke - aktivistkinje SOS Kutka za Devojke i SOS Telefona Vranje, na... »

Prvi licencirani direktor škole u Čačku

RINA 08.03.2019
Čačak - Direktor OŠ “Branislav Petrović” u Slatini, Lazar Čikiriz prvi je rukovodilac na teritoriji grada Čačka koji je pred komisijom Ministarstva prosvete položio ispit za licencu. “Pravilnikom Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja iz avgusta 2018. godine propisano je da... »

Pogledajte: Otvorena najveća džamija u Turskoj (foto)

Blic 08.03.2019
Čamlidža, najveća novoizgrađena džamija u modernoj Turskoj, koja je prvim ezanom za jutarnju molitvu otvorena za vernike, smeštena je na brdu na azijskoj obali Bosfora, odakle se pogled širi na gotovo ceo Istanbul. Verski kompleks će na dan svečanog otvorenja dobiti novi naziv, a očekuje... »

©2019 Netmark d.o.o.