Arhiva vesti 08.03.2019

Haradinaj veruje u skoro rešenje odnosa sa Beogradom

Večernje novosti 08.03.2019
Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da veruje da će, kako je rekao, teškoće koje Priština ima sa Beogradom uskoro biti rešene i da 100 odsto uvećane takse na robu iz BiH nisu uperene protiv građana te… »

Austrijanci zabranili misu za ustaše u Blajburgu

Dnevnik 08.03.2019
ZAGREB: Katolička crkva u Koruškoj odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanje ovogodišnje mise na Lojbaškom polju pored Blajurga zbog političke instumentalizacije tog događaj, saopšteno je danas iz te crkve. „Misa na polju… »

Čadež: Dragocena uloga privrednika u izgradnji zajedničkog tržišta

Novi magazin 08.03.2019
Predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) Marko Čadež izjavio je danas da privrednici i njihove poslovne asocijacije najviše mogu da doprinesu zajedničkom… »

Šešelj o Kosovu: Amerikancima se ne može verovati

Večernje novosti 08.03.2019
Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da u rešavanje kosovskog pitanja treba uključiti i Rusiju i Kinu, a da se Amerikancima ne može verovati, jer kad god im je Srbija verovala oni su je prevarili. Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da u… »

Kurir na mestu zločina! Majka (23) osumnjičena da je ubila bebu: Posetili smo kuću strave kod Kučeva! Zatekli smo sablasan…

Kurir 08.03.2019
U selu Mustapić, kod Kučeva, u kući zatečena je mrtva beba starosti 3 do 4 meseca, a uhapšena je majka Ž.S. (23) zbog sumnje da je ona usmrtila bebu. Sumnja se da je ona jutros u kući ubila svoju bebu staru oko četiri meseca, a potom pobegla… »

Kopač: Agencija za energetiku Srbije nije ispunila uslove Energetske zajednice

N1 Info 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije (AERS) nije ispunila sve uslove, predviđene evropskom regulativom za gradnju gasovoda Turski tok, koji su sugerisani u Mišljenju Energetske zajednice, a naročito nije uvažila one koji se odnose na poboljšanje… »

Srpska radikalna stranka: Opozicija u Čačku je smešna i bez sopstvenih ideja

RINA 08.03.2019
Čačak – Trenutna opozicija u Čačku je presmešna. Ako neko misli da Boško Obradović i Velja Ilić mogu doneti promene, grdno se vara. Oni imaju istu ideologiju i princip vođenja politike kao trenutni režim. Ne trude se da reše probleme… »

Migranti pronađeni u muljačama za grožđe i ispod šasija

Večernje novosti 08.03.2019
Srpski carinici su 7. marta na graničnim prelazima Horgoš, ka Mađarskoj, i Batrovci, prema Hrvatskoj, sprečili četvoricu migranata da se ilegalno prebace preko granice. Srpski carinici su 7. marta na graničnim prelazima Horgoš, ka Mađarskoj, i… »

Maja Gojković: U parlamentu nema žena sa sela, retko koja ima kuću ili zemlju na svoje ime

Kurir 08.03.2019
BEOGRAD - Predsednica parlamenta Maja Gojković poručila je danas da žene na selu u Srbiji ne smeju biti zapostavljene i da im se mora omogućiti ekonomska ravnopravnost, zdravstvena podrška i dostojanstven život. Gojković je, otvarajući… »

Kakva čast za Gruju, trener ga uporedio sa legendom evropskog fudbala!

Sportske.net 08.03.2019
Srbin u sjajnoj formi oduševljava sve u Nemačkoj. Fudbaler Herte Marko Grujić u poslednje vreme pruža odlične partije u dresu ekipe iz Berlina. Srbin je na pravi način iskoristio priliku koju mu je pružio Pal Dardai, a Mađar ne štedi reči hvale… »