Arhiva vesti » petak 08. mart 2019

Zorana Mihajlović za BBC: "Koliko predsednica opština - toliko rodne ravnopravnosti" Zemlja „incidenata" Ko je Zorana Mihajlović

Radio 021 08.03.2019
U osmomartovskom Intervjuu petkom, potpredsednica Vlade govori i o slučaju Jutka, istopolnoj zajednici premijerke, Srbiji kao zemlji izuzetaka od zakona, političkim ambicijama. Kabinet Potpredsednice Vlade Zorana Mihajlović jedina je žena među četiri potpredsednika Vlade Srbije Svake godine,... »

Ruski zakoni zabranjuju iskazivanje „nepoštovanja“ vladi i „lažne vesti“

BBC News 08.03.2019
Onima koji ih prekrše prete novčane i kazne zatvora. Ruski parlament usvojio je dva zakona kojima se zabranjuje iskazivanje „nepoštovanja" vlasti i širenje onoga što vlada smatra „lažnim vestima". Prva zabrana se odnosi na „očigledno nepoštovanje" države, njenih zvaničnika i ruskog... »

Haradinaj: Kosovo će ostvariti svoje ciljeve i uskoro se pridruži UN

RTV 08.03.2019
RTV: Haradinaj: Kosovo će ostvariti svoje ciljeve i uskoro se pridruži UN
PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da veruje da će, kako je rekao, teškoće koje Priština ima sa Beogradom uskoro biti rešene i da 100 odsto uvećane takse na robu iz BiH nisu uperene protiv građana te države. Haradinaj je to rekao na... »

Šešelj: Zapadnim silama se ništa ne može verovati

RTV 08.03.2019
RTV: Šešelj: Zapadnim silama se ništa ne može verovati
BEOGRAD - Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da u rešavanje kosovskog pitanja treba uključiti i Rusiju i Kinu, a da se Amerikancima ne može verovati, jer kad god im je Srbija verovala oni su je prevarili. Komentarišući Platformu Prištine o dijalogu sa Beogradom, on kaže da boji da Srbija... »

Ajvor Roberts: Srbiji sever Kosova, Kosovu Preševska dolina

RTV 08.03.2019
RTV: Ajvor Roberts: Srbiji sever Kosova, Kosovu Preševska dolina
BEOGRAD - Diplomata i stručnjak za Balkan ser Ajvor Roberts smatra da bi u eventualnoj razmeni teritorija između Beograda i Prištine Srbija trebalo da dobije sever Kosova sve do Ibra, dok bi Kosovo dobilo Preševsku dolinu. On takođe smatra da je razmena teritorija prihvatljiva za ceo Balkan.... »

Čadež: Dragocena uloga privrednika u izgradnji zajedničkog tržišta

Beta 08.03.2019
Predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) Marko Čadež izjavio je danas da privrednici i njihove poslovne asocijacije najviše mogu da doprinesu zajedničkom tržištu bez barijera. On je posle sastanka sa... »

Ovo je razlog zbog kog se nova Mazda CX-30 ne zove CX-4!

Vrele gume 08.03.2019
Na sajmu automobila u Ženevi, Mazda je predstavila svoj novi SUV model po imenu CX-30. Ne samo da je premijera ovog modela bila iznenađenje, već je i njegov naziv nametnuo jedno veoma logično pitanje. Naime, Mazda CX-30 dizajnirana tako da u gami kompanije zauzme mesto između modela CX-3 i... »

EU spremna da ponudi Velikoj Britaniji unilateralni izlaz iz carinske unije

Večernje novosti 08.03.2019
Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije izjavio je danas da je Brisel spreman da ponudi Britaniji unilateralni izlaz iz carinske unije, zadržavajući ostale elemente zaštitnog mehanizma na granici sa Irskom. Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije izjavio je... »

Kopač: Agencija za energetiku Srbije nije uvažila sve uslove Energetske zajednice

Novi magazin 08.03.2019
Agencija za energetiku Srbije (AERS) nije ispunila sve uslove, predviđene evropskom regulativom za gradnju gasovoda Turski tok, koji su sugerisani u Mišljenju Energetske zajednice, a naročito nije uvažila one koji se odnose na poboljšanje konkurencije, rekao je danas za agenciju Beta direktor... »

Srpska radikalna stranka: Opozicija u Čačku je smešna i bez sopstvenih ideja

RINA 08.03.2019
Čačak – Trenutna opozicija u Čačku je presmešna. Ako neko misli da Boško Obradović i Velja Ilić mogu doneti promene, grdno se vara. Oni imaju istu ideologiju i princip vođenja politike kao trenutni režim. Ne trude se da reše probleme građana, već se samo prepucavaju sa SNS”, izjavio... »

©2019 Netmark d.o.o.