Arhiva vesti 08.03.2019

Ovo je razlog zbog kog se nova Mazda CX-30 ne zove CX-4!

Vrele gume 08.03.2019
Na sajmu automobila u Ženevi, Mazda je predstavila svoj novi SUV model po imenu CX-30. Ne samo da je premijera ovog modela bila iznenađenje, već je i njegov naziv nametnuo jedno veoma logično pitanje. Naime, Mazda CX-30 dizajnirana tako da u gami… »

Kako je obeležen Međunarodni dan žena

Glas Amerike 08.03.2019
U Srbiji i mnogim drugim zemljama danas se obeležava 8. mart, međunarodni praznik Dan žena, u znak sećanja na dan kada su žene počele da se bore za socijalnu, radnu i rodnu ravnopravnost. Širom sveta ovaj praznik se različito obeležava, negde i… »

Ruski zakoni zabranjuju iskazivanje „nepoštovanja“ vladi i „lažne vesti“

Južne vesti 08.03.2019
Reuters Putin treba da potpiše nove zakone pošto ih usvoji Savet Federacije Ruski parlament usvojio je dva zakona kojima se zabranjuje iskazivanje „nepoštovanja" vlasti i širenje onoga što vlada smatra „lažnim vestima". Prva zabrana se odnosi na… »

Zorana Mihajlović za BBC: „Koliko predsednica opština - toliko rodne ravnopravnosti“

BBC News 08.03.2019
U osmomartovskom Intervjuu petkom, potpredsednica Vlade govori i o slučaju Jutka, istopolnoj zajednici premijerke, Srbiji kao zemlji izuzetaka od zakona, političkim ambicijama. Svake godine, za Dan žena svodi se bilans šta je učinjeno na polju… »

Pogledajte impresivno erdoganovo zdanje: Otvorena najveća džamija u Turskoj! Evo koliko je visoka glavna kupola! (video)

Kurir 08.03.2019
Čamlidža, najveća novoizgrađena džamija u modernoj Turskoj, koja je otvorena za vernike, smeštena je na brdu na azijskoj obali Bosfora, odakle se pogled širi na gotovo ceo Istanbul. Džamija je izgrađena u osmansko-seldžučkom stilu sa elementima… »

Finska ulazi u inicijativu Pojas i Put s gradnjom tunela

SEEbiz 08.03.2019
HELSINKI – Finsko poduzeće FinEst Bay Area Development objavilo je da je potpisalo memorandum o razumijevanju s kineskom kompanijom Touchstone Capital Partners o financiranju izgradnje željezničkog tunela koji će povezati Helsinki sa prijestonicom… »

"EU spremna da ponudi Britaniji unilateralni izlaz iz carinske unije"

RTS 08.03.2019
Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije izjavio je da je Brisel spreman da ponudi Britaniji unilateralni izlaz iz carinske unije, zadržavajući ostale elemente zaštitnog mehanizma na granici sa Irskom. EU se obavezuje da će dati… »

Tužilaštvo se žalilo zbog puštanja predsednika opštine Grocka na slobodu

N1 Info 08.03.2019
Drugo osnovno javno tužilaštvo uložilo je žalbu na odluku suda o puštanju na slobodu predsednika opštine Grocka i funkcionera SNS-a Dragoljuba Simonovića, potvrđeno je za Cenzolovku. Visoki funkcioner Srpske napredne stranke i predsednik opštine… »

Tradicionalna Maškarada u Novom Sadu

RTV 08.03.2019
NOVI SAD - Pokladne povorke, karnevali i maškare, deo su i naše kulturne baštine. Tim povodom danas, kao i protekle 24 godine, centralne gradske ulice oživele su bojama maskenbala. Princeze, Indijanci, veštice i Egipćani iz cele Vojvodine, za svoje… »

Osmomartovska fijakerijada – veseli defile prošao gradom

RT Kragujevac 08.03.2019
Povodom dana žena, sportsko konjički klub „Šumadinac 2018“, organizovao je fijakerijadu. Tom prilikom održan je defile zaprega i jahača. Centralnim gradskim ulicama Kragujevca, prodefilovala je osmomartovska fijakerijada, a građani su uživali u… »