Arhiva vesti 08.03.2019

Ovo je razlog zbog kog se nova Mazda CX-30 ne zove CX-4!

Vrele gume 08.03.2019
Na sajmu automobila u Ženevi, Mazda je predstavila svoj novi SUV model po imenu CX-30. Ne samo da je premijera ovog modela bila iznenađenje, već je i njegov naziv nametnuo jedno veoma logično pitanje. Naime, Mazda CX-30 dizajnirana tako da u gami… »

"Hoćemo naša prava": Dan žena širom sveta obeležen protestima, štrajkovima i minutom ćutanja

Blic 08.03.2019
Međunarodni dan žena obeležen je danas širom sveta štrajkovima i protestima na kojima su žene zatražile veću ravnopravnost polova. Više hiljada žena izašlo je na ulice Španije tražeći jednakost kada je reč o platama i položaju žena. Mnoge… »

Ruski zakoni zabranjuju iskazivanje „nepoštovanja“ vladi i „lažne vesti“

BBC News 08.03.2019
Onima koji ih prekrše prete novčane i kazne zatvora. Ruski parlament usvojio je dva zakona kojima se zabranjuje iskazivanje „nepoštovanja" vlasti i širenje onoga što vlada smatra „lažnim vestima". Prva zabrana se odnosi na „očigledno… »

Zorana Mihajlović za BBC: „Koliko predsednica opština - toliko rodne ravnopravnosti“

BBC News 08.03.2019
U osmomartovskom Intervjuu petkom, potpredsednica Vlade govori i o slučaju Jutka, istopolnoj zajednici premijerke, Srbiji kao zemlji izuzetaka od zakona, političkim ambicijama. Svake godine, za Dan žena svodi se bilans šta je učinjeno na polju… »

Pogledajte: Otvorena najveća džamija u Turskoj (foto)

Blic 08.03.2019
Čamlidža, najveća novoizgrađena džamija u modernoj Turskoj, koja je prvim ezanom za jutarnju molitvu otvorena za vernike, smeštena je na brdu na azijskoj obali Bosfora, odakle se pogled širi na gotovo ceo Istanbul. Verski kompleks će na dan… »

Finska ulazi u inicijativu "Pojas i Put" i gradi tunel

RTV 08.03.2019
HELSINKI - Finsko preduzeće "FinEst Bay Area Development" saopštilo je da je potpisalo memorandum o razumevanju s kineskom kompanijom "Touchstone Capital Partners" o finansiranju izgradnje železničkog tunela koji će povezati Helsinki sa prestonicom… »

EU spremna da ponudi VB unilateralni izlaz iz carinske unije

B92 08.03.2019
Brisel -- Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije izjavio je da je Brisel spreman da ponudi Britaniji unilateralni izlaz iz carinske unije. Zadržavajući ostale elemente zaštitnog mehanizma na granici sa Irskom. EU se obavezuje da… »

Tužilaštvo se žalilo zbog puštanja predsednika opštine Grocka na slobodu

N1 Info 08.03.2019
Drugo osnovno javno tužilaštvo uložilo je žalbu na odluku suda o puštanju na slobodu predsednika opštine Grocka i funkcionera SNS-a Dragoljuba Simonovića, potvrđeno je za Cenzolovku. Visoki funkcioner Srpske napredne stranke i predsednik opštine… »

FOTO: Maskirana povorka prošla centrom Novog Sada

Radio 021 08.03.2019
Tradicionalna, 24. po redu, Maškarada Muzeja Vojvodine održana je danas predstavljanjem maski ispred Muzeja Vojvodine i povorkom kroz centar grada. Povorka je prošla Dunavskom, Zmaj Jovinom, Ulicom kralja Aleksandra, Modene, Bulevarom Mihajla Pupina, a… »

Fijakerijada povodom 8. marta

RTS 08.03.2019
Povodom dana žena, sportsko-konjički klub "Šumadinac", organizovao je Fijakerijadu u Kragujevcu. Defile zaprega i jahača, prošao je gradskim ulicama, a Kragujevčani su uživali u lepoti rasnih grla i fijakera. Revijalna vožnja, posebno je… »