Arhiva vesti 08.03.2019

"Srbiji sever Kosova, Kosovu Preševska dolina"

Mondo 08.03.2019
Diplomata i stručnjak za Balkan ser Ajvor Roberts smatra da bi u eventualnoj razmeni teritorija između Beograda i Prištine Srbija trebalo da dobije sever Kosova sve do Ibra, dok bi Kosovo dobilo Preševsku dolinu. Foto: MONDO/Mario Milojević On… »

Uz 8. mart: Žene i danas žrtve nasilja

OK radio 08.03.2019
Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, aktivistkinje SOS telefona Vranje i SOS Kutka za devojke Vranje, su na gradskom šetalištu organizovale uličnu akciju „SOS Telefon Vranje za 8. mart sa osmehom ženske slobode”. Devojke - aktivistkinje SOS… »

Rašković Ivić: Dan žena pod senkom maltretiranja

Danas 08.03.2019
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da Dan žena dočekujemo pod senkom maltretiranja Marije Lukić i sramote što predsednik opštine Brus Milutin Jeličić – Jutka još nije dao ostavku. „Imamo premijerku i… »

Palmer: Kosovo da ukine takse i da se dijalog pokrene

Politika 08.03.2019
ZAGREB - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer ponovio je da bi SAD želele da Kosovo ukine takse kako bi se dijalog sa Beogradom ponovo pokrenuo. „Čak bi i privremena suspenzija omogućila pokretanje dijaloga (...). Pozivamo Kosovo… »

Lazar Čikiriz prvi direktor škole sa licencom u Čačku

Glas Zapadne Srbije 08.03.2019
Čačak - Direktor OŠ “Branislav Petrović” u Slatini, Lazar Čikiriz prvi je rukovodilac na teritoriji grada Čačka koji je pred komisijom Ministarstva prosvete položio ispit za licencu. “Pravilnikom Zakona o osnovama sistema obrazovanja i… »

Francuski državljanin osuđen za četiri ubistva u Jevrejskom muzeju u Briselu 2014.

Politika 08.03.2019
BRISEL - Francuski državljanin Mehdi Nemuš, osumnjičen da je bio pripadnik Islamske države u Siriji, proglašen je u Belgiji krivim za ubistvo četiri osobe u Jevrejskom muzeju u Briselu 2014. godine. Sudija suda u Briselu Lorens Masar rekao je danas… »

Arapski P&O Ports– od memoranduma sa ministarkom Mihajlović do ponude za Luku Novi Sad

Nova ekonomija 08.03.2019
Kompanija P&O Ports iz Dubaija jedina je dala ponudu za kupovinu jedine preostale luke u državnom vlasništvu - Luke Novi Sad. To je skoro godinu dana nakon što je ova kompanija potpisala sa Vladom Srbije Memorandum o razumevanju i saradnji na… »

Antić čestitao 8. mart: Dan za cvet i poklon, ali i obaveza da se nejedankost iskoreni

Blic 08.03.2019
Visoki funkcioner SPS i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić čestitao je 8. mart, Međunarodni dan žena, a koleginicama u ministarstvu je tradicionalno poklonio ruže. Antić je poručio svim damama, majkama, sestrama, koleginicama… »

Torta, ruže i osmesi lepšeg pola: Ovako je proteklo zvezdaško druženje u centru Beograda (foto)

Hot sport 08.03.2019
Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa veoma lepom tradicijom svog kluba i učestvovali u organizovanom druženju sa navijačima. Milan Pavkov, Dušan Jovančić, Veljko Simić i Zoran Popović privukli su veliki broj ljudi, i nekoliko stotina zvezdaša… »

Čeda očitao lekciju Jeremiću, vuk zanemeo pred optužbama: Odakle ti 7 miliona? Dobio si ih na poklon! Lepo ti je u…

Kurir 08.03.2019
TV sukob Čede Jovanovića i Vuka Jeremića prštao je od optužbi, a lider LDP je insistirao da Jeremić objasni odakle mu milioni. Predsednik Narodne stranke nije imao odgovor. - Odakle ti 7 miliona? Vama je lepo, je li tako? U Hongkongu, Meksiku… »