Arhiva vesti 08.03.2019

Među milijarderima i žene

Vesti online 08.03.2019
"Forbsova" lista najbogatijih beleži da su od 2.043 najbogatija čoveka na svetu 227 žene, koje ukupno poseduju 852,8 milijardi dolara. Najveći broj najbogatijih žena na svetu bogatstvo je steklo putem nasledstva, dok su neke od njih svojim radom i… »

Saobraćajci prilikom kontrole poklanjali cveće ženama

RTV 08.03.2019
BEOGRAD, VRŠAC - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, prilikom redovne kontrole saobraćaja, čestitali su danas širom Srbije svojim sugrađankama Osmi mart - Dan žena, poklanjajući im cveće kao mali znak pažnje. Policijski službenici… »

Sprečen šverc 25 kg marihuane na Merdaru

RTV 08.03.2019
MERDARE - Carinici su na administrativnom punktu Mеrdarе, sprеčili krijumčarеnjе višе od 25 kilograma marihuanе kojom jе bio ispunjеn kofеr jеdnog putnika albanskе nacionalnosti. Prеkršaj jе otkrivеn oko 21.30 časova, kada jе na rеd… »

Aida Ćorović demantovala da joj je bilo zabranjeno da govori na protestu u Somboru

Novi magazin 08.03.2019
Mirovna aktivistkinja Aida Ćorović demantovala je danas je da su se organizatori građanskog protesta u Somboru usprotivili mogućnosti da ona govori i ocenila da iza te afere stoji "služba". "Iz čista mira je izvučena poluistinita vest da mi je… »

Klaudio Ranijeri zvanično novi trener Rome

Beta 08.03.2019
Fudbalski klub Roma zvanično je danas postavio Klaudija Ranijerija za novog trenera. "Oduševljeni smo zbog povratka Ranijerija. Ciljevi ostaju isti, što viša pozicija u Seriji A i mesto u Ligi šampiona", izjavio je predsednik kluba Džejms Palota… »

Međunarodni dan žena 2019: Da li biste to rekli i muškarcu

BBC News 08.03.2019
Žene, da li vam je neko nekada rekao nešto nepristojno, apsurdno ili zlurado za šta ste sigurne da nikada ne bi rekli nekom muškarcu? Ovim ženama jeste, i svoja iskustva dele pod heštegom #IfIWasAMan. To ne biste rekli muškarcu. Atletičarke… »

Palmer: Sporazum predviđa međusobno priznanje Kosova i Srbije ali ne isključuje promenu granica

Beta 08.03.2019
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer izjavio je da se Amerika zalaže za postizanje trajnog sporazuma Beograda i Prištine, koji bi podrazumevao medjusobno priznanje, ali i dodao da je "potpuno moguće" da bi takav sporazum uključivao… »

Boško Obradović u Vranju: Danas se nema na čemu čestitati ženama u Srbiji, Jutka je još uvek predsednik opštine

Jugmedia 08.03.2019
Danas je 8. mart i trebalo bi taj praznik da čestitam svim našim majkama, sestrama, ćerkama, prijateljicama. Ali, ja to ne mogu da uradim. Zbog čega bi danas bilo kojoj ženi u Srbiji trebalo čestitati, osim što je još uvek živa i što je u stanju… »

Faktor plus: SNS stabilno sa 55, 1 odsto podrške

B92 08.03.2019
SNS ima stabilan rejting, a da se izbori održavaju u nedelju, za SNS bi glasalo 55,1 odsto glasača, navodi se u najnovijem istraživanju agencije Faktor plus. Te rezultate prenosi "Blic". Cenzus bi prešli i Savez za Srbiju, koji bi podržalo 12,2 odsto… »

Jeremić: Ocena o propalim pregovorima s Prištinom besprizorna farsa

Beta 08.03.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su najave o sukobima na Kosovu i Metohiji "neodgovorna, besprizorna i režirana farsa" i da ništa nije dalje od stvarnosti od tvrdnje da su pregovori propali, a da je istina da su Beograd i… »