Arhiva vesti 08.03.2019

Policajci poklanjali cveće sugrađankama prilikom rutinske kontrole

InfoLIGA 08.03.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, prilikom redovne kontrole saobraćaja, čestitali su danas širom Srbije svojim sugrađankama Osmi mart – Dan žena, poklanjajući im cveće kao mali znak pažnje. Policijski službenici saobraćajne… »

Milorad Zajić iz Kline oslobođen optužbi

RTV 08.03.2019
PEĆ - Osnovni sud u Peći oslobodio je danas povratnika u Klinu Milorada Zajića od optužbi da je izvršio ratni zločin protiv civila u selu Dušević, tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. Sud smatra da optužbe protiv Zajića tužilaštvo nije dokazalo… »

Sud oslobodio Belivuka optužbe za pomaganje u ubistvu

RTV 08.03.2019
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Veljka Belivuka optužbi i još dvojicu okrivljenih od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je ubijen na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine. Ovom… »

MUP: Uhapšen u Paraćinu sa oko 520 grama kokaina

Novi magazin 08.03.2019
Policija je u Paraćinu zaplenila oko 520 grama kokaina i uhapsila 24-godišnjeg M.M. iz tog mesta koji je osumnjičen za trgovinu narkoticima, saopštio je danas MUP. Kako se navodi, policija je pronašla i 20 metaka za pištolj u stanu koji osumnjičeni… »

Dodik: Ovde vršlja London, a ne Moskva! Uzaludni su pritisci za članstvo u NATO, stav Srpske se neće promeniti!

Kurir 08.03.2019
Ako je iko na Balkanu vršljao i širio maligni uticaj, onda su to zapadne zemlje i njihove obaveštajne službe, a ne Rusija, izjavio je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. "Mnogo loših stvari koje su se ovde dešavale u… »

Danas se obeležava Međunarodni dan žena

Novi magazin 08.03.2019
U svetu se danas raznim manifestacijama obeležava Međunarodni dan žena kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost između žena i muškaraca. Taj praznik ustanovljen je u znak sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu… »

Pompeo: Madurova politika ne donosi ništa osim mraka

Al Jazeera 08.03.2019
Veliki dio Venecuele pogođen je nestankom struje, čiji je uzrok, kako navode vlasti, 'sabotaža' na najvećoj hidroelektrani u zemlji. Povodom situacije u Venecueli američki državni sekretar Mike Pompeo na svom Twitter-nalogu napisao je da politika… »

Venecuela ostala bez struje, Maduro optužio opoziciju

RTS 08.03.2019
Isključenje struje u Karakasu dovelo je do potpunog pomračenja prestonice Venecuele tokom saobraćajnog špica, pre nego što je struja nestala i u drugim delovima zemlje. Vlada predsednika Nikolasa Madura okrivila je opoziciju, optužujući je za… »

Krstajić: Milivojević nije spreman da igra za Srbiju

Politika 08.03.2019
STARA PAZOVA - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, bez obzira na razgovor sa njim u Londonu, odbio da igra za nacionalni tim. Milivojević nije u sastavu još od… »

"Ako krenemo tim putem, možda nikada ne izađemo iz EU"

B92 08.03.2019
London -- Britanska premijerka Tereza Mej upozorila je poslanike da zemlja možda nikada neće napustiti EU, ako sporazum koji je postigla sa Briselom ne bude usvojen. Britanski parlament u utorak treba da glasa o sporazumu koji su poslanici već jednom… »