Arhiva vesti 11.10.2017

Pištaljka: Zapaljen automobil uzbunjivaču i svedoku na suđenju za korupciju u Novom Sadu

Novi magazin 11.10.2017
Uzbunjivaču Zoranu Pandurovu, koji je pomogao u otkrivanju korupcije u inspekcijskoj službi u Novom Sadu, zapaljen je automobil, piše danas portal "Pištaljka". Kako se navodi, automobil je zapaljen prošle noći oko 3.00 ispred Pandurovljevog stana u… »

Rahoj: Referendum, lažni legitimit nezavisnosti Katalonije

Dnevnik 11.10.2017
MADRID: Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je danas da je referendum u Kataloniji sproveden kao deo strategije da se "nametne nezavisnost koju malo ko želi i koja ni za koga nije dobra". Rahoj je istakao da su katalonske vlasti prekršile zakon i… »

U Srbiji veće novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja

Beta 11.10.2017
Novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja u Srbiji biće povećane, predvidjeno je izmenama Zakona o javnom redu i miru koji se nalazi u skupštinskoj proceduri. Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava… »

Novi ruski šef u Nišu: Nećemo ostaviti Srbiju na cedilu

Danas 11.10.2017
Nećemo ostaviti Srbiju na cedilu rekao je novi direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Viktor Guljevič u intervjuu Sputnjiku i dodoao da mu ne pada na pamet da nekoga ubeđuje da to nije vojna baza. Dolazak Viktora Guljeviča, komandanta sa… »

Kirjos novčano kažnjen zbog incidenta na turniru u Šangaju

Beta 11.10.2017
Australijski teniser Nik Kirjos kažnjen je danas sa 31.085 dolara pošto je napustio meč prvog kola mastersa u Šangaju protiv Amerikanca Stiva Džonsona. Kirjos je po završetku prvog seta, koji je izgubio posle taj-brejka u jučerašnjem meču… »

Sloga tuži banke

Danas 11.10.2017
Udruženi sindikat Srbije "Sloga" saopštio je danas da preko svojih pravnih zastupnika pokreću sinhronizovanu akciju utuženja banaka koje posluju u Srbiji i koje su godinama nezakonito klijentima naplaćivale usluge koje u drugim državama ne mogu ni… »

Mediji: Srbija neće ukinuti poternicu za Orićem

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Srbija neće ukinuti međunarodnu poternicu za ratnim komandantom tzv. Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici, Naserom Orićem, čak i ako bude potvrđena oslobađajuća presuda Suda u Sarajevu, pišu današnje "Večernje novosti". Dela koja se… »

Prvi korak do turske fabrike i 2.500 radnika

B92 11.10.2017
Beograd -- Ministar privrede Goran Knežević potpisao je sa predsednikom turske tekstilne kompanije "Taypa Tekstil Giyim" Mesutom Toprakom Memorandum o razumevanju. Taj dokument predstavlja prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku ovog… »

I "večiti" direktori škola moraju u penziju

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama u Srbiji da odmah postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time… »

Erdogan završio posetu Srbiji, ispratio ga Vučić

B92 11.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je na Aerodromu Nikola Tesla predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji je bio u višednevnoj poseti Srbiji. Erdogan je na beogradski aerodrom stigao helikopterom, gde ga je dočekao predsednik Srbije… »