Arhiva vesti 11.10.2017

Sejdinović: Izjave Brnabić o medijima cinizam i ignorancija

Novi magazin 11.10.2017
Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svojim izjavama o medijskoj sceni na najbolji način prezentuje "cinizam i ignoranciju". Sejdinović je za Betu ocenio da… »

Tošić najverovatnije igra protiv Skenderbega

Beta 11.10.2017
Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da oporavak od povrede lista ide po planu i da bi trebalo da bude u timu za utakmicu sa Skenderbegom u Ligi Evropa. "Ide sve po planu, mislim da je cilj ta utakmica sa Skenderbegom i nadam se da će dotle sve biti… »

Trivan: Srbija će ponovo postati "šumadija"

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Pošumljavanje je najefikasniji, najjednostavniji i najjeftinij način da se ublaže efekti klimatskih promena, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan. On je na Međunarodnom simpozijumm o klimatskim promenama u Srpskoj… »

Uništeno 1.160 kg narkotika u TENT-u FOTO

B92 11.10.2017
Obrenovac -- U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu uništeno je 1.160 kg narkotika i drugih psihoaktivnih supstanci koje je policija zaplenila u prethodnom periodu. Direktor policije Vladimir Rebić, koji je prisustvovao spaljivanju narkotika… »

Kina sustiže SAD po pružanju strane pomoći i jačanju uticaja u svom interesu

Politika 11.10.2017
PEKING – Kina se približava Sjedinjenim Američkim Državama po iznosu državnih donacija i zajmova zemljama u razvoju, mada većina finansiranja koje Peking daje služi njenim sopstvenim ekonomskim interesima, a malo doprinosi primaocima, navodi se u… »

Proradio vulkan u Japanu, stanovništvo u pripravnosti

RTS 11.10.2017
Vulkan Šinmoedake na jugu Japana proradio je danas prvi put nakon šest godina, izbacujući oblake pepela sto metara u vazduh, a lokalnom stanovništvu je naređeno da se drži što dalje. Nakon erupcije koja se dogodila u 5.34 ujutru po lokalnom… »

Stop nasilju: Napadnuta profesorka Trgovačke škole

Mondo 11.10.2017
Profesorku Trgovačke škole u Beogradu fizički je napao učenik te škole, a kolektiv se danas okupio kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog napada na njihovu koleginicu. Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Naime, 29. septembra ispred Trgovačke škole… »

Masters Šangaj: Viktor izbacio petog nosioca

Vesti online 11.10.2017
Srpski teniser Viktor Troicki pruža odlične partije na Mastersu u Šangaju pošto je u meču 2. kola savladao sedmog tenisera sveta i petog nosioca na turniru Dominika Tima. Posle velike borbe koja je trajala 110 minuta Troicki je trijumfovao sa 2:1, po… »

Dodik povlači poslanike iz parlamenta BiH: Tužilaštvo i sud postavljeni mimo Ustava!

Kurir 11.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 14. oktobra, pozvati na sastanak srpske poslanike u parlamentu BiH, poslanike u Narodnoj skupštini RS, kao i predstavnike Boračke organizacije i drugih udruženja, kako bi razgovarali… »

Trivan: Rešavanje problema otpadnih voda prvi prioritet

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas u Kragujevcu da je prvi prioritet ministarstva prerada otpadnih voda u Srbiji u koju treba da se uloži oko pet milijardi evra. Tokom posete Kragujevcu, gde je obišao postrojenje… »