Arhiva vesti 11.10.2017

Brnabić: U Srbiji nema objektivnog novinarstva

Danas 11.10.2017
Premijerka Ana Brnabić izjavila je pred Evropskim parlamentom u Briselu da u Srbiji nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara. Ona je u raspravi u Spoljnopolitičkom odboru EP i na poruke nekih poslanika da je "veoma… »

Tošić najverovatnije igra protiv Skenderbega

Beta 11.10.2017
Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da oporavak od povrede lista ide po planu i da bi trebalo da bude u timu za utakmicu sa Skenderbegom u Ligi Evropa. "Ide sve po planu, mislim da je cilj ta utakmica sa Skenderbegom i nadam se da će dotle sve biti… »

Trivan: Srbija će ponovo postati "šumadija"

RTS 11.10.2017
Pošumljavanje je najefikasniji, najjednostavniji i najjeftiniji način da se ublaže efekti klimatskih promena, rekao je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan. Goran Trivan je na Međunarodnom simpozijumu o klimatskim promenama u Srpskoj… »

Kad droga gori: Uništeno više od tone narkotika (video)

Blic 11.10.2017
U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je uništeno 1.160 kilograma narkotika i drugih psihoativnih supstanci koje je policija zaplenila u prethodnom periodu. Direktor policije Vladimir Rebić, koji je prisustvovao spaljivanju narkotika… »

Kina sustiže SAD po pružanju strane pomoći i jačanju uticaja u svom interesu

Beta 11.10.2017
Kina se približava Sjedinjenim Američkim Državama po iznosu državnih donacija i zajmova zemljama u razvoju, mada većina finansiranja koje Peking daje služi njenim sopstvenim ekonomskim interesima, a malo doprinosi primaocima, navodi se u izveštaju… »

Japan: Erupcija vulkana, dim izbačen 100 m

B92 11.10.2017
Tokio -- Vulkan Šinmoedake na jugu Japana proradio danas prvi put nakon šest godina, izbacujući oblake pepela sto metara u vazduh. Stanovništvu naređena pripravnost. Nakon erupcije koja se dogodila u 5.34 ujutru po lokalnom vremenu, lokalnom… »

BG: Učenik pao na popravnom pa fizički napao profesorku

B92 11.10.2017
Beograd -- Profesorku Trgovačke škole u Beogradu fizički napao učenik te škole. Kolektiv se okupio kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog napada na njihovu koleginicu. Naime, 29. septembra ispred Trgovačke škole profesorku te škole fizički je napao… »

Bravo, Viktore! Teniser iz svetskog vrha postao je njegova stalna mušterija!

Sportske.net 11.10.2017
U tri međusobna susreta, tri puta ga je pobedio! Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Mastersa u Šangaju, pošto je danas pobedio sedmog igrača sveta, Austrijanca Dominika Tima u tri seta - 6:3, 3:6, 7:6(5). Ovo je bio treći… »

Dodik o poseti Erdogana: "Srbija odlučuje kako će koga dočekati"

Blic 11.10.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, povodom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, da Srbija odlučuje o tome kako će nekoga dočekati i kakvu će mu pažnju ukazati. - Nemam ništa protiv bilo koje odluke… »

Trivan: Prioritet prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji

Blic 11.10.2017
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavo je danas u Kragujevcu da je prvi prioritet tog ministarstva prerada otpadnih voda u Srbiji u koju treba da se uloži oko pet milijardi evra. On je rekao da će taj proces teći narednih "par destina… »