Arhiva vesti 11.10.2017

Otvoren 69. Sajam knjiga u Frankfurtu

RTV 11.10.2017
FRANKFURT - U Frankfurtu je otvoren 69. Sajam knjiga, najstarija i najveća manifestacija te vrste u svetu, a Srbija se predstavlja na nacionalnom štandu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i u realizaciji Biblioteke grada Beograda. Na… »

Prevrnuo se šleper na auto-putu kod Niša: U toku je akcija spasavanja vozača

Press 11.10.2017
Kamion se prevrnuo nakon što je udario u nadvožnjak. Foto: Telegraf.rs Na auto-putu Niš-Beograd kod Draževca prevrnuo se šleper, javio je danas RTS. Kako se navodi, u toku je akcija spasavanja vozača. Nesreća se dogodila kada je šleper udario u… »

Američki bombarderi izveli noćne vojne vežbe nad Korejskim poluostrvom

Vesti online 11.10.2017
Dva teška američka supersonična bombardera preletela su Korejsko poluostrvo tokom prvih noćnih vojnih vežbi izvedenih zajedno s avijacijom Japana i Južne Koreje. Dva B-1B "lansera", iz američke baze na ostrvu Guam, strateške američke lokacije u… »

Crna Gora ratifikovala Pariski sporazum

Glas Amerike 11.10.2017
Crnogorski parlament ratifikovao je danas Pariski sporazum, obavezujući se da će smanjiti emisiju gasova sa efektom staklene bašte, kao dio borbe protiv negativnog uticaja klimatskih promjena. Prisutna većina u Skupštini, bez poslanika opozicije… »

Zbog havarije deo Kamenice bez vode

Dnevnik 11.10.2017
Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 15 sati deo Sremske Kamenice biće bez vode. Naime, bez vode će biti sledeće ulice: Svetozara Markovića, Rade Končara, Slavka Rodića, Vladimira Nazora i Novosadska.… »

Užas u Kragujevcu: Za sat vremena četiri udesa! (foto)

iKragujevac 11.10.2017
Kako iKragujevac saznaje za sat vremena u Kragujevcu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode. Prva saobraćajna nezgoda dogodila se u naselju Botunje. Druga nezgoda se dogodila kod Kvantaške pijace, a treća kod Plaze, oko 17 časova. Četvrta… »

"Zeman da prestane da pije, neka proda Rusima Prag"

B92 11.10.2017
Prag -- Češka vlada je kategorično odbacila ocenu predsednika Češke Miloša Zemana koja je razgnevila Ukrajinu. Reč je o Zemanovoj izjavi da je ruska aneksija Krima svršen čin i da bi Rusija trebalo da Ukrajini isplati kompenzaciju u novcu, ili… »

Danijelson i Miščević: Važna uloga civilnog društva u evropskim integracijama

Beta 11.10.2017
Generalni direktor Direkcije EU za pregovore o proširenju i susedsku politiku Kristijan Danijelson i šefica pregovaračkog tima Srbije za pristupanje EU Tanja Miščević ocenili su danas da civilno društvo ima sve važniju ulogu u procesu evropskih… »

MMF snizio procjene rasta crnogorske ekonomije

SEEbiz 11.10.2017
PODGORICA - Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio je u najnovijim prognozama procjenu rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu na tri odsto. MMF je u aprilskim prognozama za ovu godinu prognozirao rast crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3,3… »

Fejt razočaran Euleksom i napretkom u dijalogu BGD-PR

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Nekadašnji predstavnik EU na Kosovu Piter Fejt smatra da u dijalogu Beograda i Prištine nije postignut dovoljan napredak, a razočaran je i rezultatima rada Euleksa. Na pitanje kako vidi situaciju na Kosovu i dijalog koji vode dve strane pod… »