Arhiva vesti 11.10.2017

Otvoren 69. Sajam knjiga u Frankfurtu

RTV 11.10.2017
FRANKFURT - U Frankfurtu je otvoren 69. Sajam knjiga, najstarija i najveća manifestacija te vrste u svetu, a Srbija se predstavlja na nacionalnom štandu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i u realizaciji Biblioteke grada Beograda. Na… »

Prevrnuo se šleper na auto-putu kod Niša: U toku je akcija spasavanja vozača

Press 11.10.2017
Kamion se prevrnuo nakon što je udario u nadvožnjak. Foto: Telegraf.rs Na auto-putu Niš-Beograd kod Draževca prevrnuo se šleper, javio je danas RTS. Kako se navodi, u toku je akcija spasavanja vozača. Nesreća se dogodila kada je šleper udario u… »

Nastavljena rasprava o amandmanima na Predlog zakona o dualnom obrazovanju

Press 11.10.2017
Na dnevnom redu su i amandmani na još tri predložena zakona iz oblasti obrazovanja - izmene Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, izmene Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i izmene Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju. Foto… »

Crna Gora ratifikovala Pariski sporazum

Glas Amerike 11.10.2017
Crnogorski parlament ratifikovao je danas Pariski sporazum, obavezujući se da će smanjiti emisiju gasova sa efektom staklene bašte, kao dio borbe protiv negativnog uticaja klimatskih promjena. Prisutna većina u Skupštini, bez poslanika opozicije… »

Zbog havarije deo Kamenice bez vode

Dnevnik 11.10.2017
Zbog radova na sanaciji havarije bez vode će do 15 sati deo Sremske Kamenice biće bez vode. Naime, bez vode će biti sledeće ulice: Svetozara Markovića, Rade Končara, Slavka Rodića, Vladimira Nazora i Novosadska.… »

Najnovija vest: Udes kod Plaze (foto)

iKragujevac 11.10.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodila se saobraćajna nezgoda kod Plaze. Do nezgode je došlo između dva vozila, oko 17 časova. Za sada nemamo informacija da ima povređenih. Policija je izašla na mesto nezgode i vrši uviđaj. Molimo sve učesnike u… »

Ukrajinski poslanik Zemanu: Ako hoćeš nešto da prodaš Rusima, prodaj Prag

RTS 11.10.2017
Češka vlada je kategorično odbacila ocenu predsednika Miloša Zemana koja je razgnevila Ukrajinu, da je ruska aneksija Krima svršen čin i da bi Rusija trebalo da Ukrajini isplati kompenzaciju u novcu, ili nafti i gasu. "Zemanovo istupanje u Savetu… »

Zvaničnik EK u Beogradu o evropskim integracijama Srbije

Glas Amerike 11.10.2017
Generalni direktor Direktorata EK za proširenje i susedsku politiku Kristijan Danijelson poručio je danas u Beogradu da ne želi da komentariše datume koji su vezani za proces evropskih integracije. Umesto toga, kako je rekao Danijelson, važno je da… »

MMF snizio procjene rasta crnogorske ekonomije

SEEbiz 11.10.2017
PODGORICA - Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio je u najnovijim prognozama procjenu rasta crnogorske ekonomije za ovu godinu na tri odsto. MMF je u aprilskim prognozama za ovu godinu prognozirao rast crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 3,3… »

Fejt razočaran Euleksom i napretkom u dijalogu BGD-PR

RTV 11.10.2017
BEOGRAD - Nekadašnji predstavnik EU na Kosovu Piter Fejt smatra da u dijalogu Beograda i Prištine nije postignut dovoljan napredak, a razočaran je i rezultatima rada Euleksa. Na pitanje kako vidi situaciju na Kosovu i dijalog koji vode dve strane pod… »