Arhiva vesti 11.10.2017

Tri kontinentalna šampiona neće videti Rusiju

Vesti online 11.10.2017
Poznato je 23 reprezentacije koje će igrati na Mundijalu u Rusiji, ali je već sada izvesno da čak tri kontinentalna šampiona neće biti na Svetskom prvenstvu. Čile, kao šampion Južne Amerike, porazom u Brazilu - 3:0 ostao je i bez baraža jer je… »

Osnovano saborsko povjerenstvo za 'Agrokor'

Slobodna Evropa 11.10.2017
Hrvatski sabor sa 113 glasova "za" osnovao je u srijedu istražno povjerenstvo za Agrokor kojemu je predsjednik Orsat Miljenić, nekadašnji SDP-ov ministar pravosuđa, a tajnica HDZ-ova Marija Jelkovac. Povjerenstvo do 30. oktobra treba odraditi… »

J.Joksimović: Evroinegracije cilj

RTV 11.10.2017
BRISEL - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju na unutrašnjem i spoljnoplitičkom planu države. Ministarka Joksimović je naglasila da je… »

Dačić: Vezivanje pitanja Kosova za članstvo u EU štetno

B92 11.10.2017
Budimpešta -- Ministar spoljnih poslova poručio da je nepotrebno uvođenje "treće strane" u ocenu napretka Srbije, jer nepotrebno komplikuje stvari i usorava pregovaranje. Ivica Dačić, koji učestvuje na sastanku šefova diplomatije Višegradske… »

Hag: Šešelju je određen pravni zastupnik za raspravu o žalbi

Blic 11.10.2017
Apelaciono veće Tribunala u Hagu donelo je danas odluku da Vojislavu Šešelju postavi pravnog zastupnika za predstojeću raspravu o žalbi tužilaštva na prošlogodišnju oslobađajuću prvostepenu presudu. U odluci, koju je potpisao predsedavajući… »

Savić: Očekujemo usvajanje zakona o transplantaciji

Dnevnik 11.10.2017
BEOGRAD: Od početka godine potpisano je oko 160.000 donorskih kartica, što je Srbiju pomerilo stepenik više na mapi donorstva, saopštila je danas Hemofarm Fondacija povodom Evropskog dana donora organa. Ta Fondacija očekuje usvajanje najavljivanog… »

Svečano otvaranje 42. Međunarodnog sajma medicine i stomatologije - Medident sutra u hali 4

Nova ekonomija 11.10.2017
Svečano otvaranje 42. Međunarodnog sajma medicine i stomatologije - Medident biće održano u četvrtak, 12. oktobra, u 12:00 časova, u hali 4 Beogradskog sajma. Promoter ovogodišnje manifestacije je prof. dr Nadežda Basara, hematolog i onkolog… »

Brnabić: Očekujem otvaranje novih poglavlja do kraja godine; Han: Srbija će brzo postati deo evropske porodice

Blic 10.10.2017
Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, posle sastanka sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, da do kraja godine očekuje otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije. To će biti važan signal za naše građane i… »

Vreme je da spremite automobil za zimu

Kamatica 11.10.2017
Sneg koji je ovih dana iznenadio vozače zlatiborskog, raškog i moravičkog okruga, pokazao je da za zimsku pripremu automobila nikada nije rano. Iako je do obavezne upotrebe zimskih guma ostalo još tri nedelje, ispred vulkanizerskih radnji i… »

Kuburović: Novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije do kraja godine

Blic 11.10.2017
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila danas u Rimu da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. "Ono što je predviđeno Akcionim planom za Poglavlje 23 je donošenje novog zakona o Agenciji za… »