Arhiva vesti 11.10.2017

Najneverovatnije kvalifikacije: Cela zemlja slavi Mesija, Argentina ide na Mundijal /video/

Blic sport 11.10.2017
Mundijal u Rusiji ipak neće proći bez fudbalske reprezentacije Argentine, koja je u odlučujućem meču južnoameričkih kvalifikacija zahvaljujući Lionelu Mesiju proekrenula rezultat i u gostima savladala Ekvador sa 1:3. Bez Mundijala je na… »

Sabor osnovao istražnu komisiju za Agrokor

Novi magazin 11.10.2017
Sabor Hrvatske je danas većinom glasova osnovao istražnu komisiju za Agrokor, koja treba da istraži političku pozadinu slučaja posrnulog hrvatskog koncerna. Za osnivanje komisije glasalo je 113 od ukupno 151 poslanika hrvatskog parlamenta, dok ih je… »

J. Joksimović: Cilj vlade da građani budu zadovoljni reformama

Dnevnik 11.10.2017
BRISEL: Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da je evropski put mehanizam koji donosi perspektivu za građane Srbije i stabilizaciju naunutrašnjem i spoljnoplitičkom planu države. Ministraka Joksimović je naglasila da je… »

Dačić: Vezivanje pitanja Kosova za članstvo u EU štetno

B92 11.10.2017
Budimpešta -- Ministar spoljnih poslova poručio da je nepotrebno uvođenje "treće strane" u ocenu napretka Srbije, jer nepotrebno komplikuje stvari i usorava pregovaranje. Ivica Dačić, koji učestvuje na sastanku šefova diplomatije Višegradske… »

Ako ne ode u Hag, sud Šešelju postavlja zastupnika

B92 11.10.2017
Hag -- Apelaciono veće Tribunala u Hagu Vojislavu Šešelju postavlio pravnog zastupnika za raspravu o žalbi tužilaštva na prošlogodišnju oslobađajuću presudu. U odluci, koju je potpisao predsedavajući sudija Teodor Meron, ističe se da "mandat… »

Veći broj donora ove godine u Srbiji

Danas 11.10.2017
Srbija je ove godine zabeležila najveći pomak u transplantaciji organa, trenutno ima 4,2 donora na milion stanovnika, a prošle godine imala je dva donora na milion stanovnika. Zahvaljujući davaocima organa i njihovim porodicama kojih je u prvih osam… »

Svečano otvaranje 42. Međunarodnog sajma medicine i stomatologije - Medident sutra u hali 4

Nova ekonomija 11.10.2017
Svečano otvaranje 42. Međunarodnog sajma medicine i stomatologije - Medident biće održano u četvrtak, 12. oktobra, u 12:00 časova, u hali 4 Beogradskog sajma. Promoter ovogodišnje manifestacije je prof. dr Nadežda Basara, hematolog i onkolog… »

Han: Srbija će "vrlo brzo" postati deo evropske porodice

Večernje novosti 11.10.2017
Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han izjavio je sinoć da je Srbija dobro pozicionirana kao jedna od vodećih zemlja u procesu pristupanja EU i da će "vrlo brzo" postati deo evropske porodice. Evropski komesar za pregovore o… »

Vreme je da spremite automobil za zimu

Kamatica 11.10.2017
Sneg koji je ovih dana iznenadio vozače zlatiborskog, raškog i moravičkog okruga, pokazao je da za zimsku pripremu automobila nikada nije rano. Iako je do obavezne upotrebe zimskih guma ostalo još tri nedelje, ispred vulkanizerskih radnji i… »

Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije do kraja godine

B92 11.10.2017
Rim -- Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila danas u Rimu da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. "Ono što je predviđeno Akcionim planom za Poglavlje 23 je donošenje novog zakona o… »