Arhiva vesti 26.06.2018

Makron osmislio novu vojnu inicijativu, ušlo 9 članica EU

Večernje novosti 25.06.2018
Francuska je danas sa još osam država članica EU, uključujući Veliku Britaniju, pokrenula Evropsku inicijativu za intervencije - novu vojnu snagu van okvira Unije. Francuska je danas sa još osam država članica EU, uključujući Veliku Britaniju… »

Ilić: Nezavisnost Kosova je već prihvaćena

Danas 26.06.2018
Prihvaćena je nezavisnost Kosova, ta priča je odavno završna samo se traži način kako da se to predstavi javnosti, izjavio je danas predsednik Nove Srbije Velimir Ilić. Prema njegovim rečima, Srpska napredna stranka je dovedena na vlast da to… »

Kinezi postali vlasnici 94% slovenačkog Gorenja

Nova ekonomija 26.06.2018
Kineska grupacija Hisens (Hisense) postala je vlasnik 94 odsto udela u slovenačkom Gorenju. "Hisens-ovu ponudu za preuzimanje je prihvatilo 94 odsto akcionara Gorenja", izjavio je direktor brokerske kuće Ilirika koja upravlja postupkom prodaje Igor… »

Kusturica: Na KiM je na delu pljačka, deliti i bogatsvo i teritoriju

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica kaže da se na teritoriji Kosova u ovom trenutku događa jedna od najvećih pljački u 20. veku i smatra da aktuelno rukovodstvo mora da se bori za to bogatstvo i da se izbori i za podelu bogatstva i… »

MMR vakcine stižu u niški Dom zdravlja do kraja dana

N1 Info 26.06.2018
Ministarstvo zdravlja dostaviće do kraja dana Domu zdravlja u Nišu 1.000 doza MMR vakcine (protiv morbila, zauški i rubeola), rečeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi. "Već tokom sutrašnjeg dana sva deca koja su kalendarom vakcinacije… »

Zemljaci ismevaju Nejmara – besplatno piće za svaki pad

Press 26.06.2018
Nejmar da Silva je jedna od najvećih zvezde aktuelnog Svetskog prvenstva, ali pažnju javnosti više privlače njegov izgled i ponašanje. Foto:B92 Ključni igrač Brazila je svakodnevno meta ismevanja, prvo je bio na "udaru" zbog frizure, a sada zbog… »

Više od 2.200 ljudi ostalo bez aranžmana, S.A.B ni dana u blokadi

Radio 021 26.06.2018
Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije "S.A.B. travel" zaključno sa 22. junom neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane. Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Vera Božić Trefalt kaže da će… »

Čovek koji je “eurokrem“ doneo u SFRJ, posle pola veka vratio knjigu u čačansku biblioteku

Morava info 26.06.2018
GORNJI MILANOVAC – Čovek koji je radom obeležio privredni uspon Gornjeg Milanovca i ugledni društveni poslenik Jovan Tomović (86), pre nekoliko dana vratio je čačanskoj Gimnaziji knjigu “Gradinar“ Rabindranata Tagorea, koja je u njegovoj… »

Srušio se mali avion u Detroitu, dve osobe poginule

Vesti online 26.06.2018
Dve osobe su poginule kada se u predgrađu Detroita srušio mali avion, koji je prilikom pada udario u drveće i dalekovode. Nesreću je preživela treća osoba iz aviona, 17-godišnji mladić koji je zadobio teške opekotine. On je u kritičnom stanju… »

Odobren kontroverzni plan - dobijaju i treću pistu

B92 26.06.2018
London -- Britanski parlament odobrio je plan za izgradnju treće piste na londonskom aerodromu Hitrou (Heathrow), jednom od najvećih u svetu. Nakon nekoliko sati rasprave o projektu vrednom 14 milijardi britanskih funti (oko 15,9 milijardi evra), za… »