Arhiva vesti 26.06.2018

Zaev obećao da će podneti ostavku ako referendum o dogovoru sa Grčkom ne uspe (foto)

Telegraf 26.06.2018
Prema njegovim rečima, važno je da članice EU i NATO pošalju poruku ohrabrenja Makedoniji. Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je uveren da će referendum o dogovoru sa Grčkom oko imena biti uspešan, a da će ako ne bude tako, podneti… »

"SAD znale kakve će biti posledice taksi"

B92 26.06.2018
Evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom kaže da su SAD znale da će se suočiti s posledicama ako uvedu takse na uvoz evropskog čelika i aluminijuma. Malmstrom je rekla da "mora biti posledica ako ne poštujete međunarodna, globalna pravila"… »

Britanski zvančnik: Pojedini političari u BiH se prave Englezi

Novi magazin 26.06.2018
Visoki britanski zvaničnik Mor izjavio je da iz njegove zemlje u BiH stiže 40 vojnika sa zadatkom da nadgledaju bezbednosnu situaciju a ne da špijuniraju. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, s druge strane, ponovio je danas da u BiH dolazi 40… »

Amerika carinama zaratila sa ostatkom sveta

Danas 26.06.2018
Trgovinski rat mogao bi koštati SAD 2,6 miliona radnih mesta „Mudar čovek pravi mostove, a glup zidove“, kaže narodna poslovica, a poslednjih nedelja nažalost ekonomski zidovi napravljeni od carina i drugih trgovinskih barijera postaju sve viši… »

Španija: Prvi slučaj "ukradenih beba" pred sudom

B92 26.06.2018
Madrid -- U Španiji je počelo suđenje ginekologu koji je optužen da je 1969. godine ukrao tek rođenu bebu i dao je drugoj ženi. On je prva osoba kojoj se sudi u vezi sa skandalom "ukradenih beba". Ispred sudnice protestovali su aktivisti, koji su… »

Portugalski mediji: Mihajlović napušta Sporting

Vesti online 26.06.2018
Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović napustiće Sporting iako je tek pre osam dana stigao u lisabonski klub, prenose uticajni listovi Rekord i Bola. Kako se navodi, glavni razlog tome je smena uprave i prvog čoveka kluba Bruna De Karvalja, odnosno… »

Tači: Simbol orla ne ubija ljude

Vesti online 26.06.2018
Kosovski predsednik Hašim Tači brani kao emotivan, a ne politički stav, gest kojim su dva švajcarska fudbalera albanskog porekla - sklapanjem ruku u obliku dvoglavog orla - slavila golove u utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. - Taj simbol nije… »

Šta je sa legendom: Maradona prvo plesao sa Nigerijcima, pa ih ‘pozdravljao’ srednjim prstom (video)

Hot sport 26.06.2018
Izgleda da uzavrela atmosfera i emocije kod ovako uzbudljive utakmice nisu jedina stvar koja je uticala na Dijega Armanda Maradonu. Kontroverzni Argentinac je proširio lepezu svojih ispada na sportskim priredbama. Gotovo da je na upravo završenoj… »

Potop u Grčkoj: Plaže i ulice pod vodom (video)

Večernje novosti 26.06.2018
U pojedinim delovima Grčke obilne kiše donele su poplave, a bujice vode tekle su ulicama, ali i plažama u toj zemlji. ATINA - U pojedinim delovima Grčke obilne kiše donele su poplave, a bujice vode tekle su ulicama, ali i plažama u toj zemlji. Na… »

Mundijal 13. Dan rešene sve dileme u grupama C i d: Roho zakazao derbi Argentine i Francuske, Hrvati posle pobede nad…

Večernje novosti 26.06.2018
Posle Danske i Francuske, u osminu finala Svetskog prvenstva plasirali su se i Argentinci, pored Hrvata koji su već u prethodnom kolu obezbedili mesto. U Grupi C rešene su sve dileme po pitanju plasmana u osminu finala! Francuzi i Danci odigrali su baš… »