Arhiva vesti 26.06.2018

Sutra u većem delu Srbije obilne padavine

Dnevnik 26.06.2018
BEOGRAD: U Srbiji se sutra očekuje veća količina padavina, u istočnim i centralnim predelima između 20 i 30 l/m2 za 24 časa, a na zapadu i jugozapadu oko 40 l/m2 za 24 časa, lokalno i više, upozorio je Republički hidrometeoroloski zavod. Vetar… »

Šta pregovaramo sa EU o ribarstvu i finansijama

BBC News 26.06.2018
Srbija je otvorila još dva pregovaračka poglavlja, a BBC analizira šta su ključna pitanja. Šta novo donose i šta menjaju Poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim odredbama i Poglavlje 13 o ribarstvu, otvorena na Međuvladinoj konferenciji Evropske… »

Vlak iskočio iz tračnica u Austriji, više ozlijeđenih

SEEbiz 26.06.2018
BEČ - Teška željeznička nesreća dogodila se u utorak ujutro u Austriji. Ima ozlijeđenih - javljaju lokalni mediji. U vlaku je, prema policijskim izvorima, bilo oko 80 ljudi. Dva od ukupno tri vagona koliko vlak ima, iskočila su iz tračnica… »

Makedonski predsednik zvanično odbio da potpiše sporazum o novom imenu

BK TV 26.06.2018
Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov zvanično je odbio je da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju konačnog sporazuma, koji su potpisali predstavnici Atine i Skoplja o novom imenu, jer, kako je naveo, taj sporazum nema ustavni osnov i nije… »

Dačić: Prerano za priče o referendumu

Beta 26.06.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je prerano pričati o tome kada bi mogao da bude održan referendum o trajnom rešenju kosovskog problema. "O tome da li će ga uopšte biti i kada će se desiti prerano je razgovarati", kazao je… »

Marjanoviću ponovo produžen pritvor 30 dana

Mondo 26.06.2018
Viši sud u Beogradu danas je ponovo produžio pritvor za još 30 dana Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Prethodno produženje oborio je Apelacioni sud. Foto: MONDO/Goran Sivački U… »

Debata oko proširenja i zapadnog balkana: Uslovno otvaranje pregovora za Makedoniju i Albaniju u junu 2019. godine

Večernje novosti 26.06.2018
Savet Evropske unije danas je doneo odluku o uslovnom otvaranju pregovora o članstvu sa Makedonijom i Albanijom u junu 2019. godine. Savet EU je posle duge rasprave postigao jedinstvo u vezi s napretkom Makedonije i Albanije na putu evrointegracija, a u… »

Četiri Grkinje i zaključana vrata kuća uništile S.A.B travel

Blic 26.06.2018
Vlasnik agencije S.A.B. travel Stevan Buđić kaže da su problemi agencije počeli kada vlasnici zakupljenih i plaćenih kuća u Grčkoj nisu hteli da prime turiste. Iako je kaže svestan da to putnike koji su ostali bez aranžmana ne zanima, Buđić je… »

Milinković-Savić: Već smo jednom isfrustrirali Brazil...

Večernje novosti 26.06.2018
Ovaj brazilski tim ima slabosti, igram sa nekoliko Brazilaca u klubu i znam kako oni razmišljaju, svi hoće da daju gol, sa manje koncentracije na odbranu – rekao je srpski vezista. Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić kaže da mu slika sa… »

Wall Street: Oštar pad indeksa, brine nastavak trgovinskog rata

SEEbiz 26.06.2018
NEW YORK - Na Wall Streetu su jučer indeksi oštro pali, pri čemu su S&P 500 i Nasdaq indeks zabilježili najveći gubitak u više od dva mjeseca, što je posljedica jačanja trgovinskih tenzija između SAD-a i ostalih vodećih svjetskih gospodarstava… »