Arhiva vesti 26.06.2018

RHMZ izdao novo upozorenje: Sutra obilne padavine

B92 26.06.2018
Beograd -- RHMZ izdao je novo upozorenje na novu količinu padavina koja se očekuje sutra. Meteorolozi za sredu predviđaju oblačno i sveže vreme, povremeno sa kišom. Veća količina padavina očekuje se u istočnim i centralnim predelima, i to… »

Srbija otvorila poglavlja 33 i 13

Nova ekonomija 26.06.2018
Srbija je u Luksemburgu otvorila dva nova poglavlja - 33, koji se odnosi na finansijske i budžetske odredbe, i 13 o ribarstvu. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodila je delegaciju Srbije na Osmoj međuvladinoj konferenciji u… »

Vlak iskočio iz tračnica u Austriji, više ozlijeđenih

SEEbiz 26.06.2018
BEČ - Teška željeznička nesreća dogodila se u utorak ujutro u Austriji. Ima ozlijeđenih - javljaju lokalni mediji. U vlaku je, prema policijskim izvorima, bilo oko 80 ljudi. Dva od ukupno tri vagona koliko vlak ima, iskočila su iz tračnica… »

Predsednik Makedonije odbacio sporazum o promeni imena

Slobodna Evropa 26.06.2018
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov saopštio je danas (utorak) da je odlučio da ne potpiše ukaz za proglašenje dogovora s Grčkom koji je ratifikovao makedonski parlament. U obrazloženju poslatom Sobranju, Ivanov navodi da dogovor kojim se rešava… »

Dačić: Rešenje za KiM ne može da bude priznanje nezavisnosti

Večernje novosti 26.06.2018
Dačić smatra da smo još daleko od konačnog rešenja i raspisivanja referenduma u Srbiji, te da se mora tragati za rešenjima. BEOGRAD - Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna… »

Saznajemo: Zoranu Marjanoviću produžen pritvor!

Blic 26.06.2018
Zoranu Marjanović, suprugu ubijene pevačice Jelene Krsmanović, koji je osumnjičen za njeno ubistvo, produžen je pritvor, saznaje "Blic". Ovu odluku danas je donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, nakon što je Apelacioni sud u… »

EU: Albanija i Makedonija na čekanju do 2019.

Mondo 26.06.2018
Šefovi diplomatija Evropske unije (EU) su danas u Luksemburgu do 2019. odložili odluku o početku pregovora o ptijemu Albanije i Makedonije. Foto: MONDO, Mario Milojević Francuska, Holandija i Danska su zahtevale da Tirana i Skoplje pruže opipljive… »

Vlasnik SAB-a svaljuje krivicu na grčke partnere

Politika 26.06.2018
Tvrdi da će prodati imovinu i da će svima biti vraćeno od 70 do 100 odsto iznosa koji su uplatili. – Inspekcija još utvrđuje koliki je iznos štete i da li će polisa od 300.000 evra moći sve da pokrije. Vlasnik turističke agencije „SAB… »

Sergej: Ovaj Brazil ima slabosti

Mondo 26.06.2018
Reprezentacija Srbije pokušaće u sredu da iskoristi to što su Brazilci po svojoj prirodi manje fokusirani na odbranu. Sergej Milinković-Savić rekao je za sajt FIFA da mu slika sa Novog Zelanda od pre tri godine, kada su srpski omladinci u finalu U-20… »

Veliki pad akcija na Volstritu - posledica trgovinskih tenzija

Nova ekonomija 26.06.2018
Akcije na Volstritu oštro su pale, pri čemu su S&P 500 i Nasdak indeks zabeležili najveći gubitak u više od dva meseca. Veliki pad je posledica jačanja trgovinskih tenzija između SAD-a i ostalih vodećih svetskih ekonomija, prenosi Seebiz Hinu. Dau… »