Arhiva vesti 26.03.2019

Članovi CIK-a u četvrtak polažu zakletvu pred predsednikom Tačijem

Novi magazin 26.03.2019
Kabinet predsednika Kosova Hašima Tačija je danas saopštio da će članovi Centralne izborne komisije (CIK), nakon okončanja svih procedura, u četvrtak položiti zakletvu pred predsednikom Kosova. Već više od godinu dana Centralna izborna komisija… »

Hapšenje u crnoj gori: Policajci organizovali krijumčarenje migranata

Blic 26.03.2019
Crnogorska policija je u okviru akcije "Docu" uhapsila danas 17 osoba u Nikšiću i Podgorici zbog sumnje da su organizovali lanac krijumčarenja migranata, a među uhapšenima su i dva policajca. U Podgorici je uhapšeno 12 osoba, u Nikšiću pet, a… »

Optuženi lideri DF: U istoriji nema propalijeg i smešnijeg državnog udara

N1 Info 26.03.2019
Optuženi lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, poručili su tokom završnih reči u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora da ne priznaju sud, te da je proces koji se protiv njih vodi politički montiran… »

Zabeleo se vrh Brača, sneži na Dinari

RTV 26.03.2019
ZAGREB - Na vrhu Brača, Vidovoj gori kao i na Dinari danas pada sneg. To je rezultat brzog dolaska hladnog talasa nad ta područja kada je temperatura na nekim mestima pala za više od deset stepeni, prenela je Dalmacija danas. Snežna granica se… »

"Rekao je neprijatelj ide ka vama, a onda su videli rakete": Dramatični zapisi sa poslednjeg leta kapetana Zorana…

Blic 26.03.2019
Pod ciničnim izgovorom "humanitarne intervencije", u večernjim satima 24. marta 1999, 18 zemalja članica NATO (jedino se Grčka uzdržala od učešća) napalo je Saveznu republiku Jugoslaviju. Tako je, na kraju XX veka, točak sudbine ponovo doveo… »

Hrvatska i Slovenija već se spore oko granice, a sada je pred njima novi sukob

Blic 26.03.2019
Hrvatska i Slovenija mogle bi uskoro da budu u različitim vremenskim zonama jer su Slovenci za zadržavanje zimskog, a Hrvati za letnje računanje vremena. Slovenačke vlasti poručile su da će rado podržati odluke susednih zemlja ako se odluče za… »

Evakuisane gradske većnice u Nemačkoj zbog dojave o bombama (foto)

Blic 26.03.2019
U nekoliko gradova širom Nemačke evakuisane su gradske većnice nakon dojave o bombama. Evakuisane su većnice u Augsburgu, Kajzerslauternu, emnicu, Getingenu, Nojnkirhenu i Rendsburgu. Pretnje su poslate direktno na mejl adrese gradskih kuće, a tu… »

S kim će Vučić razgovarati, a s kim neće

B92 26.03.2019
Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je od Predsedništva stranke dobio jednoglasnu podršku da nema nikakvih razgovora sa Obradovićem, Đilasom i Jeremićem, Vučić je dodao da je dobio podršku da razgovora s koalicionim partnerima o datumu… »

"Sabotaža": Venecuela ostala bez struje drugi put za 24 sata

B92 26.03.2019
Venecuela je ostala bez struje drugi put za 24 sata nakon sabotaže u hidroelektranu "Simon Bolivar", izjavio je državni ministar za komunikacije Horhe Rodriges. Kako je prenela televizija Venesolana de Televisio, on je rekao da je nestanak struje… »

Haradinaj smenio Mikićevu zbog objave o NATO genocidu

Politika 26.03.2019
PRIŠTINA - Dan nakon objave na Fejsbuku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je razreši dužnosti, uz tvrdnju da su takve izjave „govor mržnje”, prenosi… »