Arhiva vesti 26.03.2019

Ambasada SAD pozvala Tačija da imenuje članove CIK-a

N1 Info 26.03.2019
Američka ambasada u Prištini pozvala je predsednika Kosova Hašima Tačija da odmah imenuje članove Centralne izborne komisije i tako omogući rad ove institucije "koja će na kredibilan i nezavisan način da radi u ime naroda". Ambasada SAD je u… »

Hapšenje u crnoj gori: Policajci organizovali krijumčarenje migranata

Blic 26.03.2019
Crnogorska policija je u okviru akcije "Docu" uhapsila danas 17 osoba u Nikšiću i Podgorici zbog sumnje da su organizovali lanac krijumčarenja migranata, a među uhapšenima su i dva policajca. U Podgorici je uhapšeno 12 osoba, u Nikšiću pet, a… »

Mandić: Ovo je antisrpski proces, sve je već presuđeno

RTV 26.03.2019
PODGORICA - U nastavku iznošenja završnih reči na suđenju za pokušaj terorizma na dan izbora, oktobra 2016., optuženi lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, poručili su da ne priznaju sud pred kojim se vodi proces, jer… »

Snežna mećava na Braču: Niko ne može da veruje da ovi prizori nisu snimljeni usred zime! (video)

Kurir 26.03.2019
U samo jednom danu, proleće na Braču zamenila je zima. Na hrvatskom ostrvu padao je vrlo gust sneg koji se zadržavao na tlu, sve je izgledalo kao da je tek počela zima. Sneg je napadao na Medvednici čak 8 centimetara, u Čabru 6, a na Plitvicama dva… »

"Rekao je neprijatelj ide ka vama, a onda su videli rakete": Dramatični zapisi sa poslednjeg leta kapetana Zorana…

Blic 26.03.2019
Pod ciničnim izgovorom "humanitarne intervencije", u večernjim satima 24. marta 1999, 18 zemalja članica NATO (jedino se Grčka uzdržala od učešća) napalo je Saveznu republiku Jugoslaviju. Tako je, na kraju XX veka, točak sudbine ponovo doveo… »

Hrvatska i Slovenija već se spore oko granice, a sada je pred njima novi sukob

Blic 26.03.2019
Hrvatska i Slovenija mogle bi uskoro da budu u različitim vremenskim zonama jer su Slovenci za zadržavanje zimskog, a Hrvati za letnje računanje vremena. Slovenačke vlasti poručile su da će rado podržati odluke susednih zemlja ako se odluče za… »

Panika širom Nemačke, evakuacije zbog dojave o bombama

B92 26.03.2019
U nekoliko gradova širom Nemačke evakuisane su gradske većnice nakon dojave o bombama, objavio je list "Bild". Kako prenosi Index.hr, evakuisane su većnice u Augsburgu, Kajzerslauternu, Šemnicu, Getingenu, Nojnkirhenu i Rendsburgu. Nemački list… »

S kim će Vučić razgovarati, a s kim neće

B92 26.03.2019
Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je od Predsedništva stranke dobio jednoglasnu podršku da nema nikakvih razgovora sa Obradovićem, Đilasom i Jeremićem, Vučić je dodao da je dobio podršku da razgovora s koalicionim partnerima o datumu… »

Venecuela bez struje drugi put za 24 sata

Vesti online 26.03.2019
Venecuela je ostala bez struje drugi put za 24 sata nakon sabotaže u hidroelektranu "Simon Bolivar", izjavio je danas državni ministar za komunikacije Horhe Rodriges, javlja Tass. Kako je prenela televizija Venesolana de Televisio, on je rekao da je… »

"Sutra idem na posao": Mikić: Haradinaj pokazao da je daleko od demokratskih normi

Blic 25.03.2019
Vesna Mikić, koju je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj smenio sa mesta zamenika ministra pravde, izjavila je danas da Haradinaj ima pravo da smanjuje ministre i zamenike ministra, ali da način na koji je to uradio u njenom… »