Arhiva vesti 09.04.2019

Izgubljeni nastup Bitlsa u čuvenoj BBC emisiji najzad pronađen

BBC News 09.04.2019
Jedini nastup Bitlsa uživo u popularnoj TV emisiji pronađen je u Meksiku. Snimak Bitlsa uživo iz 1966. godine u čuvenoj BBC emisiji koji traje svega 11 sekundi, pronađen je u Meksiku. Bitlsi su nastupili u legendarnoj emisiji Top of the Pops, ali… »

CINS: REM ignorisao nalaze svojih službi; REM: CINS objavio falsifikat

Glas Amerike 09.04.2019
BEOGRAD — Izveštaji Službe REM za nadzor i analizu pokazuju više prekršaja Pinka i Studija B uoči beogradskih izbora 2018.godine, kao i da su ove televizije vodile kampanje protiv Dragana Đilasa i drugih opozicionih lidera, ali i novinarke Tamare… »

Ronaldo će biti spreman za meč protiv Ajaksa

Vesti online 09.04.2019
Portugalac je pauzirao dve nedelje posle povrede butine u utakmici protiv Srbije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Juventus je bio na korak od ispadanja u osmini finala, posle poraza od Atletiko Madrida 2:0 iz prve utakmice, ali je… »

U Srbiji za tri godine poginula 432 pešaka

RTV 09.04.2019
BEOGRAD - U Srbiji su u poslednje tri godine u saobraćajnim nesrećama poginula 432 pešaka, podaci su MUP-a, čiji nadležni upozoravaju sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i da se kreću pažljivo. U 2018. godini na teritoriji cele zemlje… »

Obrada materijala sa arheoloških iskopavanja na lokalitetu Svinjarska čuka 2018. godine

Jug press 09.04.2019
Međunarodna ekipa arheologa iz Austrije, Nemačke, Engleske i Srbije boravi i radi u Narodnom muzeju u Leskovcu na detaljnijoj analizi i 3D skeniranju izuzetno obimnog arheološkog materijala koji je prikupljen za vreme arheoloških iskopavanja na… »

Gojković: EU je celovita i sigurna samo sa Zapadnim Balkanom

Blic 08.04.2019
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je u Beču, na Konferenciji predsednika parlamenta država EU i zemalja kandidata, istakla da samo sa Zapadnim Balkanom kao njenim integralnim delom, EU može biti jedinstvena, celovita i sigurna… »

Ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova posetila Pirot

Jugmedia 09.04.2019
Ambasador Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova danas je posetila Pirot i sastala se sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima. Gradonačelnik Vladan Vasić se javno zahvalio na donaciji Slovačke ambasade za nabavku automatske… »

Bumerang za Britance: Džihadisti sa Košara sejali smrt i u Londonu

Večernje novosti 09.04.2019
Nemački novinar Kit Klarenberg tvrdi da je na Kosmetu uz OVK bila teroristička internacionala. Protiv Srba ratovali mudžahedini na čelu sa Aimom al Zavahirijem, "desnom rukom" Bin Ladena. TERORISTIČKA internacionala ratovala je protiv srpskih snaga… »

Palmer i Rama o Kosovu i Metohiji

RTV 09.04.2019
TIRANA - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer razgovarao je sinoć u Tirani s premijerom Albanije Edijem Ramom, između ostalog, i o dijalogu Beograda i Prištine. "Razgovarali smo o odličnim bilateralnim odnosima, evropskim… »

Epilog stravične likvidacije u Brazilu: Uhapšeno 10 vojnika koji su "greškom" izrešetali vozilo u kom je bila nedužna…

Blic 09.04.2019
Brazilska vojska saopštila je danas da je uhapšeno 10 vojnika osumnjičenih da su zbog pogrešne informacije pucali u automobil u kome se nalazila nedužna porodica i tom prilikom ubili jednu, a ranili dve osobe. Prema navodima brazilske televizijske… »