Arhiva vesti 09.04.2019

Putin upozorio: Poštujte međunarodno pravo, setite se Jugoslavije!

Večernje novosti 09.04.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je u utorak pozvao na poštovanje međunarodnog prava kako bi se izbegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije. SANKT PETERBURG - Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je u utorak pozvao na poštovanje… »

Erdogan ne odustaje, traži ponavljanje izbora u Istanbulu

RTS 09.04.2019
Vladajuća stranka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana zatražiće ponavljanje lokalnih izbora u Istanbulu. Zamenik predsednika Partije pravde i razvoja (AKP) Ali Ihsan Javuz izjavio je da su odluku doneli nakon što je izborna komisija odbacila… »

SAD uvode carine na evropske sireve i masline zbog "nefer" subvencija Erbasu

N1 Info 09.04.2019
SAD žele da uvedu nove carine na robu iz EU vrednu 11,2 milijarde dolara, od aviona do Gauda sira i maslina, da bi nadoknadile, kako kažu, evropske nefer subvencije za evropskog proizvođača aviona Erbas. Iako visina carina nije velika u poređenju na… »

Nacionalni stadion u Skoplju je upravo dobio novo ime i to po čuvenom pevaču

Blic 09.04.2019
Nacionalni stadion Filip Drugi u Skoplju od danas se zove Stadion Toše Proeski. „Tokom redovne 129. sednice Vlade Republike Severne Makedonije doneta je odluka o preimenovanju stadiona u nacionalnu arenu 'Toše Proseski' u čast njegovog lika, koji je… »

Savez iz koristi

Dojče vele 09.04.2019
Sastanak predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina u Moskvi privukao je pažnju nemačkih medija, između ostalog i zato što Turska kao članica NATO kupuje rusko oružje. I pored žestoke kritike iz SAD, Turska… »

Iranski poslanici u uniformama Revolucionarne garde počeli sednicu vičući "smrt Americi"

Radio 021 09.04.2019
Poslanici Irana počeli su danas parlamentarnu sednicu vičući "smrt Americi", nakon odluke SAD da iransku Revolucionarnu gardu proglasi stranom terorističkom organizacijom. Mnogi poslanici nosili su uniforme Revolucionarne garde, kako bi pokazali… »

Mirović: Skup u Novom Sadu biće jedan od najvećih u Vojvodini

Beta 09.04.2019
Član Predsedništva Srpske napredne stranke Igor Mirović pozvao je gradjane da u četvrtak, 11. aprila u 18.00 sati dodju na Trg Slobode u Novom Sadu na skup u kampanji "Budućnost Srbije", koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Mirović je na… »

Putin: NATO sprovodi velike vojne vežbe u Arktiku, a to Rusija nikad ne radi

Blic 09.04.2019
Nema vojnih tenzija na Arktiku, iako NATO sprovodi velike vojne vežbe u regionu, reako je danas ruski predsednik Vladimir Putin, u odgovoru na pitanje na međunarodnom Arktik Forumu u Sankt Peterburgu. - Ne vidim nikakvu specifičnu vojnu napetost na… »

EK: Facebook promenio uslove korišćenja

Danas 09.04.2019
Evropska komisija je saopštila da je Facebook izmenio uslove korišćenja u kojima je sada jasno naznačeno da ta kompanija zarađuje prodajom pristupa podacima korisnika. Fejsbuk je uslove korišćenja promenio posle razgovora s Komisijom i evropskim… »

Migrant pogrešio autobus: Želeo u Italiju, stigao u Srebrenicu

Večernje novosti 09.04.2019
Šesnaestogodišnji migrant iz Libije pronađen je ispod autobusa koji je u Srebrenicu došao iz Sarajeva. Šesnaestogodišnji migrant iz Libije pronađen je ispod autobusa koji je u Srebrenicu došao iz Sarajeva. Migrant je pronađen zakačen za šipku… »