Arhiva vesti 09.04.2019

Rešenje za „švajcarce” narednih dana

Politika 09.04.2019
Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da se intenzivno vode razgovori predstavnika države, udruženja ĆF (građana zaduženih u švajcarskkm francima) i udruženja banaka oko modela koji bi bio prihvatljiv za sve tri strane, prenosi… »

Gosti "blica": Selektor Nenad Peruničić i naši rukometaši: Pune tribine za pobedu protiv Hrvata /video/

Blic sport 09.04.2019
Rukometaši Srbije, ali i javnost, očekuju pune tribine Arene u kojoj će se u četvrtak (18 časova) odigrati rukometni klasik protiv Hrvatske. To je prilika da navijači nose “orlove” do pobede protiv favorizovane ekipe, prve u tekućim… »

U Srbiji uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

RTS 09.04.2019
Hrvatska policija je u saradnji sa MUP-om Srbije uhapsila Darjana Ješovnika, jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca. Dopisnik RTS-a iz Subotice javlja da mu je određen ekstradicioni pritvor do 30 dana. Darjan Ješovnik, rođen u Pljevljima… »

Mihajlović: 1,7 milijardi za puteve u Pčinjskom okrugu

OK radio 09.04.2019
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, nakon sastanka sa predsednicima opština u Pčinjskom okrugu i gradonačelnikom Vranja, najavila je brojne infrastrukturne projekte u koje… »

Mali najavio žalbu na presudu kojom Đilasu treba da plati 150.000 dinara

RTS 09.04.2019
Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će podneti žalbu na presudu kojom se obavezuje da jednom od osnivača Saveza za Srbiju Draganu Đilasu plati 150.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti. Siniša Mali je istakao da i… »

Tramp: Carine na 11 milijardi dolara vredne proizvode iz EU

Dnevnik 09.04.2019
VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će SAD uvesti carine na 11 milijardi dolara vredne proizvode iz Evropske unije. Njegova izjava dolazi samo dan pošto je trgovinski predstavnik SAD predložio listu proizvoda koji će se… »

Na letovanje preko novog asfalta koridora 10 i 11

Politika 09.04.2019
Već krajem aprila auto-put kroz Grdelicu biće spreman za puštanje u rad, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije ministarka saobraćaj i građevinarstva Zorana Mihajlović, dodajući i da će 103 kilometra Koridora 11, između Obrenovca i… »

Vučić u Mostaru: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu

Dnevnik 09.04.2019
MOSTAR: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Mostaru da ne propušta nijedan sajam privrede u ovom gradu, jer želi da vidi srpske proizvode na svakom mestu. Vučić je, nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda… »

Ratne priče sa Košara, zahvalnost herojima iz 1999.

RTS 09.04.2019
Film "Ratne priče sa Košara" prati sve ono što se tokom 67 dana borbi dešavalo na karauli Košare počev od prvih napada OVK i albanske vojske podržane NATO snagama, pa sve do povlačenja Vojske Jugoslavije nakon Kumanovskog sporazuma. Autorka filma… »

DS traži da se Šešelju oduzme mandat zbog uvreda

Politika 09.04.2019
Nakon što je lider radikala Vojislav Šešelj danas na Tviteru izneo uvrede na račun poslanice Demokratske stranke Aleksandre Jerkov i novinara Milojka Pantića, DS i LSV su zatražile da se Šešelju oduzme mandat. Liga socijaldemokrata Vojvodine… »