Arhiva vesti » utorak 09. april 2019

Delegacija EU pozvala CarGo na sastanak: Donećemo dokaze o taksi kartelu

B92 09.04.2019
B92: Delegacija EU pozvala CarGo na sastanak: Donećemo dokaze o taksi kartelu
Beograd -- Delegacija EU u Srbiji pozvala je na sastanak direktora kompanije Kar go (CarGo) Vuka Guberinića, pošto je ta kompanija u ponedeljak zatražila razgovore. Razlog je, kako su rekli, narušavanje tržišne konkurencije u sektoru transporta i stvaranje taksi kartela koji ima negativne... »

Ambasada SAD: Zbunjuće što mediji nude prostor čoveku koji je pretio novinarima

Beta 09.04.2019
Zbunjujuće je zašto srpski mediji nastavljaju da nude gostovanja čoveku koji je pretio uglednim novinarima i upućivao lažne optužbe, navela je na svom tviter nalogu američka ambasada u Beogradu prenoseći tekst saopšetnja novinarskih udruženja povodom gostovanja Bogoljuba Pješčića na TV... »

Nova likvidacija u južnoj Africi: Izrešetan Ivan Đorđević

Večernje novosti 09.04.2019
Dvojica napadača izrešetala Ivana Đorđevića (59) nedaleko od njegove kuće u Johanesburgu. Usmrćen dok je izlazio iz blindiranog "mercedesa". Pronađen auto osumnjičenih koji su zapalili. IVAN Đorđević (59), srpski državljanin, ubijen je u utorak ujutru nedaleko od svog doma u... »

Mali: Vrednost arapskih investicija u Srbiji povećana za 600 puta

B92 09.04.2019
B92: Mali: Vrednost arapskih investicija u Srbiji povećana za 600 puta
Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je vrednost arapskih investicija u Srbiju u poslednjih nekoliko godina povećana za 600 puta. On je dodao da su za to zaslužni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i princ Abu Dabija Muhamed Nin Zajed Al Nahjan. Mali je to rekao na sednici... »

Nacionalisti zbijaju redove

Dojče vele 09.04.2019
Nemački AfD zajedno sa Ligom Matea Salvinija i drugim desničarskim strankama u sledećem sastavu Evropskog parlamenta hoće da formira poslanički kub desničara. Njihov cilj: nacionalistička politika u Evropi. „Hoćemo da reformišemo Evropu“, rekao je italijanski premijer, populista Lige... »

Srbi sa Kosova žalili se Đuriću

Vesti online 09.04.2019
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa načelnicima pet upravnih okruga sa Kosova i Metohije povodom zaoštravanja političke i bezbednosne situacije izazvanog najnovijim jednostranim i provokativnim aktima Prištine. Načelnici okruga sa prostora južne... »

MMF snizio procjenu rasta svjetske ekonomije u ovoj godini

SEEbiz 09.04.2019
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) blago je u utorak snizio procjenu rasta svjetskog gospodarstva u ovoj godini. Svjetsko će gospodarstvo ove godine porasti 3,3 posto, čime je MMF u najnovijim proljetnim prognozama snizio siječanjsku procjenu za 0,2 postotna boda. U 2020. godini... »

Počinju izbori koji će odlučiti o sudbini Netanijahua

B92 09.04.2019
B92: Počinju izbori koji će odlučiti o sudbini Netanijahua
Jerusalim -- Izraelci danas glasaju na ključnim parlamentarnim izborima koji će odlučiti da li će Benjamin Netanjahu peti put postati premijer. Biračka mesta otvorena su u 7.00 po lokalnom vremenu, a prve izlazne ankete očekuju se u 22.00, navodi AP. U Izraelu ima oko 6,4 glasača, a glasa se... »

Obradović podneo krivičnu prijavu protiv Vulina zbog izjave o razgraničenju

Beta 09.04.2019
Predsedavajući Saveza za Srbiju i lider Dveri Boško Obradović predao je danas na pisarnici Višeg tužilaštva u Beogradu krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog njegove izjave da Srbi i Albanci treba da se razgraniče, jer se tom izjavom, kako smatra, krši Ustav i... »

Zahtev za pasoše možete podneti nedeljom u Omladinskih brigada: Od 14. aprila za putne isprave građanima otvorena zgrada nekadašnjeg SIV-a 3

Kurir 09.04.2019
BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da od 14. aprila 2019. godine zahteve za izdavanje putnih isprava građani mogu podneti i nedeljom, od 7.30 do 15.30, u zgradi nekadašnjeg SIV-a 3 u ulici Omladinskih brigada 1 u Novom Beogradu. Kao i do sada, građanima su... »

©2019 Netmark d.o.o.