Архива вести 11.10.2017

Пиштаљка: Запаљен аутомобил узбуњивачу и сведоку на суђењу за корупцију у Новом Саду

Бета 11.10.2017
Узбуњивачу Зорану Пандурову, који је помогао у откривању корупције у инспекцијској служби у Новом Саду, запаљен је аутомобил, пише данас портал "Пиштаљка". Како се наводи, аутомобил је запаљен прошле ноћи око 3.00… »

Рахој: Каталонија је хтела да наметне независност која није добра ни за кога

Блиц 11.10.2017
Шпански премијер Маријано Рахој изјавио је данас да је референдум у Каталонији спроведен као део стратегије да се "наметне независност коју мало ко жели и која ни за кога није добра". Рахој је истакао да су каталонске власти… »

Веће казне за употребу пиротехнике и пуцање из оружја

Дневник 11.10.2017
БЕОГРАД: Новчане казне за коришћење пиротехницкцих средстава, као и за пуцање из ватреног оружја или имитације оружја биће повећане, предвиђено је изменама Закона о јавном реду и миру које су по хитном постпуку упућене… »

Костреш: Рад хуманитарног центра у Нишу и даље дискутабилан

Нови магазин 11.10.2017
Генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш изјавио је данас да долазак новог кодиректора Руско - српског хуманитарног центра у Нишу Виктора Гуљевича представља "наставак притиска Русије на спољну… »

Кирјос новчано кажњен због инцидента на турниру у Шангају

Бета 11.10.2017
Аустралијски тенисер Ник Кирјос кажњен је данас са 31.085 долара пошто је напустио меч првог кола мастерса у Шангају против Американца Стива Џонсона. Кирјос је по завршетку првог сета, који је изгубио после тај-брејка у… »

Синдикат Слога тужи банке због наплате накнада на штету клијената

Бета 11.10.2017
Удружени синдикати Србије "Слога" најавили су данас да ће поднети тужбу против банака које су "годинама уназад незаконито клијентима наплаћивале услуге које у другим државама не могу ни да се замисле, а камоли реализују"… »

Србија неће укинути потерницу за Насером Орићем

Радио 021 11.10.2017
Србија неће укинути међународну потерницу за ратним командантом тзв. Армије Босне и Херцеговине у Сребреници, Насером Орићем, чак и ако буде потврђена ослобађајућа пресуда Суда у Сарајеву. Дела која се Орићу стављају на… »

Турска фирма ће у Краљеву градити фабрику текстила с 2.500 радних места

Бета 11.10.2017
Министар привреде Србије Горан Кнежевић потписао је с председником турске текстилне компаније "Таипа Текстил Гииим" Месутом Топраком, Меморандум о разумевању. То је први корак ка инвестицији од 35 милиона евра у нову фабрику… »

Данас: Шарчевић у допису школама - у пензију с 65 година

Н1 Инфо 11.10.2017
Министар просвете Младен Шарчевић упутио је налог свим школама да одмах поступе по Закону о основама система образовања и и васпитања и издају решење о престанку радног односа запосленима који су напунили 65 година живота… »

Ердоган завршио посету, Вучић га испратио на аеродрому

Дневник 11.10.2017
БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић испратио је вечерас на Аеродрому Никола Тесла председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, који је био у вишедневној посети Србији. Ердоган је на београдски аеродром стигао… »