Архива вести 11.10.2017

Пиштаљка: Запаљен аутомобил узбуњивачу и сведоку на суђењу за корупцију у Новом Саду

Бета 11.10.2017
Узбуњивачу Зорану Пандурову, који је помогао у откривању корупције у инспекцијској служби у Новом Саду, запаљен је аутомобил, пише данас портал "Пиштаљка". Како се наводи, аутомобил је запаљен прошле ноћи око 3.00… »

"Независност ни за кога није добра, у моћи Пуџдемона..."

Б92 11.10.2017
Мадрид -- Шпански премијер Маријано Рахој изјавио је да је референдум у Каталонији спроведен као део стратегије да се "наметне независност коју мало ко жели". Он је додао и да "независност ни за кога није добра". Рахој је… »

У Србији веће новчане казне за коришћење пиротехничких средстава и пуцање из ватреног оружја

Бета 11.10.2017
Новчане казне за коришћење пиротехничких средстава и пуцање из ватреног оружја у Србији биће повећане, предвидјено је изменама Закона о јавном реду и миру који се налази у скупштинској процедури. Ко паљењем… »

Костреш: Хуманитарни центар у Нишу и даље дискутабилан

Б92 11.10.2017
Нови Сад -- Генерални секретар ЛСВ Бојан Костреш каже да долазак новог кодиректора Руско- српског хуманитарног центра у Нишу представља наставак притиска Русије на Србију. Костреш је у писаној изјави оценио да још увек није… »

АТП, да ли је ово стварно казна за Кирјоса?

Мондо 11.10.2017
Удружење тениских професионалаца изрекло је новчану меру Аустралијанцу због тога што је сам одлучио када ће завршити меч првог кола турнира у Шангају. Фото: Гуливер/Гетти имагес/Дарриан Траинор Ник Кирјос направио је… »

Синдикат Слога тужи банке због наплате накнада на штету клијената

Бета 11.10.2017
Удружени синдикати Србије "Слога" најавили су данас да ће поднети тужбу против банака које су "годинама уназад незаконито клијентима наплаћивале услуге које у другим државама не могу ни да се замисле, а камоли реализују"… »

Србија неће укинути потерницу за Насером Орићем

Радио 021 11.10.2017
Србија неће укинути међународну потерницу за ратним командантом тзв. Армије Босне и Херцеговине у Сребреници, Насером Орићем, чак и ако буде потврђена ослобађајућа пресуда Суда у Сарајеву. Дела која се Орићу стављају на… »

Турска фирма ће у Краљеву градити фабрику текстила с 2.500 радних места

Бета 11.10.2017
Министар привреде Србије Горан Кнежевић потписао је с председником турске текстилне компаније "Таипа Текстил Гииим" Месутом Топраком, Меморандум о разумевању. То је први корак ка инвестицији од 35 милиона евра у нову фабрику… »

Данас: Шарчевић у допису школама - у пензију с 65 година

Н1 Инфо 11.10.2017
Министар просвете Младен Шарчевић упутио је налог свим школама да одмах поступе по Закону о основама система образовања и и васпитања и издају решење о престанку радног односа запосленима који су напунили 65 година живота… »

Ердоган завршио посету, Вучић га испратио на аеродрому

РТС 11.10.2017
Председник Србије Александар Вучић испратио је на Аеродрому "Никола Тесла" председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, који је био у дводневној посети Србији. Ердоган је на београдски аеродром стигао хеликоптером, где га је… »