Архива вести 11.10.2017

Данас у Франкфурту почиње Сајам књига, учествује Србије

Дневник 11.10.2017
ФРАНКФУРТ: У Франкфурту ће данас почети највећи сајам књига на свету, на коме ће до 15. октобра учествовати и Србија, Министарство културе и информисања саопштило је да је представљање Србије, које организује… »

Преврнуо се шлепер на ауто-путу код Ниша: У току је акција спасавања возача

Пресс 11.10.2017
Камион се преврнуо након што је ударио у надвожњак. Фото: Телеграф.рс На ауто-путу Ниш-Београд код Дражевца преврнуо се шлепер, јавио је данас РТС. Како се наводи, у току је акција спасавања возача. Несрећа се догодила… »

Ноћне војне вежбе над Корејским полуострвом

РТС 11.10.2017
Два тешка америчка суперсонична бомбардера прелетела су Корејско полуострво током првих ноћних војних вежби изведених заједно с авијацијом Јапана и Јужне Кореје. Два Б-1Б "лансера", из америчке базе на острву Гуам… »

Црна Гора ратифицирала Паришки климатски споразум

СЕЕбиз 11.10.2017
ПОДГОРИЦА - Црногорски парламент у сриједу је, гласовима свих заступника, верифицирао Паришки споразум, којим ова држава потврђује обавезу заједничке борбе против негативног утицаја климатских промјена с осталим земљама… »

Због хаварије део Каменице без воде

Дневник 11.10.2017
Због радова на санацији хаварије без воде ће до 15 сати део Сремске Каменице биће без воде. Наиме, без воде ће бити следеће улице: Светозара Марковића, Раде Кончара, Славка Родића, Владимира Назора и Новосадска.… »

Најновија вест: Удес код Плазе (фото)

иКрагујевац 11.10.2017
Како иКрагујевац сазнаје догодила се саобраћајна незгода код Плазе. До незгоде је дошло између два возила, око 17 часова. За сада немамо информација да има повређених. Полиција је изашла на место незгоде и врши увиђај… »

Чешка влада критикује Земанов говор пред Саветом Европе

Дневник 11.10.2017
ПРАГ: Чешки председник Милош Земан није "добио мандат владе" за свој говор пред Саветом Европе, а то што је изговорио је у супротности са спољном политиком земље, изјавио је премијер Бохуслав Соботка. Соботка је, наиме… »

Данијелсон и Мишчевић: Важна улога цивилног друштва у европским интеграцијама

Бета 11.10.2017
Генерални директор Дирекције ЕУ за преговоре о проширењу и суседску политику Кристијан Данијелсон и шефица преговарачког тима Србије за приступање ЕУ Тања Мишчевић оценили су данас да цивилно друштво има све важнију… »

ММФ снизио процјене раста црногорске економије

СЕЕбиз 11.10.2017
ПОДГОРИЦА - Међународни монетарни фонд (ММФ) снизио је у најновијим прогнозама процјену раста црногорске економије за ову годину на три одсто. ММФ је у априлским прогнозама за ову годину прогнозирао раст црногорског бруто… »

Почиње Београдски безбедносни форум, преко 100 говорника

Б92 11.10.2017
Београд -- Седми Београдски безбедносни форум под називом "Изградња заједничке будућности у времену несигурности" почиње данас. Током тродневне конференције биће одржана 21 дискусија са више од 100 говорника и 700… »